"מדובר בסטייק האנטרקוט של המסעדה שעליו מתיישב אחר כבוד כבד אווז שעשוי מושלם..." עופר פרוסנר מגלה את האמת שמאחורי המיתוס, תל אביב
מה קורה במסעדות ביום העצמאות? מי על המנגל ומי על הבירה? הנה כמה המלצות
יוצאים החוצה אל מרחבי המנגלים? קחו אתכם כמה מתכונים ליום העצמאות שאספנו בשבילכם משפים וממסעדות. מהזיגוג לאנטרקוט ועד הירקות שליד ההמבורגר
אביב הגיע, פסח כבר לא כאן, אבל את מקומן של הקדירות הכבדות במסעדות כבר מחליפות מנות דגים קלילות יותר. הבאנו לכם חמישה מתכונים לארוחת דגים, מבית היוצר של השפים שלנו. ותודה על הדגים
גיא סופר זמרני אוכל ארוחת יקיניקו במסעדת יקיניקו טנקה שבהרצליה פיתוח. "ארוחת העשור" מוגשת כאן למביני דבר כבר שלוש שנים, ובהצלחה מרובה. שווה לכם לנסות
"המנה התאילנדית המעולה קרויה גנג קייאו וון גאי, או בעברית: תבשיל חלב קוקוס עם נתחי עוף, חצילים, רוטב קארי ירוק ובזיליקום..." שפרה צח חוזרת אל מסעדת הסינית האדומה בתל אביב, יותר משלושים שנות פעולות
"את הסלמון, שמגיע טרי מסקנדינביה בטיסה פעמיים בשבוע, צלו על הגריל, עם נגיעות מתקתקות של ריבת בצל. את הטריות אפשר היה להרגיש על קצה הלשון..." שירי שקד, מסורת טעימה ששומרת על רמה גבוהה במסעדת נחלים, גדות נחל החצבני
לא מתכוונים לנקות, לטחון ולבשל לחג? לשמחת כולנו, קבוצה מובחרת של מסעדות ומעדניות מכינות לנו אוכל מוכן לחג. רק לבוא ולקחת
הצעות לטיולי פסח מעניינים, המשולבים במסעדות טעימות. מטיילת תל אביב דרך רחוב הנביאים בירושלים ועד למרגלות הר חרמון
"האחת מהים והשנייה מהכפר: פילה דג לברק עשוי על פחמים, שהוגש על מצע ירקות צלויים, ופילה בקר שהוכן בדיוק מושלם, עם נגיעות עדינות של פורט מצומצם, ולצדו פירה מבטטות ותפוחי אדמה ירושלמיים..." דן תורן, חנדלה, גבעת חן
"בפדרו מיישנים בעצמם את הבשר, ומלאכת המרכבה של שלל הטעמים והמרכיבים היתה כל כך מוצלחת, ששמחנו שלא בחרנו בסתם סטייק, שלא היה מביא לידי ביטוי את היצירתיות של השף ומזכה אותנו בעושר הטעמים הזה..." אדם בר בחופשה באילת
"אבל השאלה החשובה היא איך האוכל? זו שאלה מצוינת, וכמוה גם האוכל..." עופר פרוסנר אוכל במסעדת בוקצ'ו שבפינת הרחובות הירקון ופרישמן בתל אביב, וגם מביא לכם את היוטיוב עם המתכונים המיוחדים של ניצה
שפרה צח ובן זוגה הסקפטי אוכלים "יופי של ארוחה" במסעדת רונימוטי שברחוב מאזה, תל אביב. ביום שני הקרוב, 11 במארס, תארח רונימוטי את השפית מרגרט תייר לארוחה יחידה מסוגה שמשלבת את כל טעמי אגן הים התיכון
"ראשית – כרוב על פחמים הוא מעדן מפתיע, למי שעוד לא פגש. כשהוא פוגש קלמרי טרי ועסיסי, ורוטב שיש בו חמיצות של יוגורט וחרפרפות של שאטה – הם מתאחדים למנה עשירה ומסעירה..." אדם בר מגיע לברטי בקינג ג'ורג' תל אביב
"אם בראשונות שם המשחק הוא שילובים, בעיקריות שלנו יש שחקן אחד. הבשר. כל אחד מאתנו מקבל מגש עץ רבוע ועליו נתח בשר עבה ומעורר תיאבון, ולצדו עצם-מח עם כפית כסף קטנה, להוצאת התוך הטעים..." שפרה צח חוגגת ברפאל, תל אביב
"נתח עבה ובשרני בהכנה מדויקת ובתיבול מינימליסטי, שמקיים דואט הרמוני עם המצע הארומטי שמתחתיו..." שפרה צח בארוחה ש"באופן נדיר הייתה מעולה מהביס הראשון של המנה הראשונה ועד הכפית האחרונה של הקינוח..." – דלאל, תל אביב
"אם יבואו טורקים לארץ, אקח אותם לפאשה. בינתיים אני הולך בלעדיהם. יותר אוכל בשבילי..." עופר פרוסנר אמנם משתדל לא להתעסק בפוליטיקה, אבל בשביל אוכל טורקי משובח הוא מוכן ליחסים דיפלומטיים עם פאשה בתל אביב
"אני מרגיש איך הפנים של מסמיקות במבוכה, אז אני בוחר לשתוק ולאכול. ולאכול. ולאכול. להסביר כמה היה טעים? לא, לא צריך. רק אגיד שזה עדין ממש, ושהמילוי משתלב בצורה שהיא פשוט נכונה..." עופר פרוסנר בקראפרי, תל אביב
לכבוד סוף השבוע, הנה המלצות לתפריטי לילה במסעדות. מהם התנאים המקדימים לצריכת תפריט לילה? שעת סוף שבוע מאוחרת, רגליים עייפות מריקודים, או כמה שעות טובות בפאב שלא מגיש אוכל. והתוצאות? בטן מלאה שתשלח אתכם ישר למיטה
דואט אווז ברוטב תפוזים, צלחת פירות ים זוגית, זוג צלעות בייבי טלה, מרטיני פסיפלורה - הכנו לכם לא פחות מ-10 מנות שתאהבו לאכול במסעדות
ולנטיין 2013: שוב נגזר עליכם לחגוג את חג האהבה. אל חשש, הכנו לכם תכנית פעולה. היא מורכבת מארוחה מעולה במסעדה טובה, כשבחלק מהמקרים יעניקו לכם ורדים, ולפעמים גם ימזגו נוזל מבעבע לכוסות. זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
"מנת הטורטליני שלו מפתה קודם כל במראה שלה: מעגל של כיסוני טורטליני דקי-בצק ושופעי מילוי, ממולאים תבשיל פטריות וכרישה וטובלים ברוטב חמאה, שום ועגבניות מיובשות..." שפרה צח, דון ויטו שבצדו האחורי של בסיס תל השומר
"מנת פיוז'ן אחרונה של ניוקי פירות ים – מולים, שרימפס וקלמארי עם עגבניות שרי, פטריות, כרובית, אספרגוס ונענע יחד עם ניוקי משובחים ברוטב קארי מצוין..." גיא סופר מגיע למסעדת טוקו במתחם יס פלאנט בראשון לציון
בזמן שכאן עוטפים סנדוויצ'ים לבית הספר, יוצאים לעבודה, מחכים בסבלנות בפקקים ומקשיבים לחדשות ברדיו, יש מי שמחליט לצאת מהשגרה האפורה ולנסוע לאילת. החלטה מצוינת, עכשיו רק חסרה המסעדה. מסעדת בשרים באילת
מתברר שאחת לחודשיים בוחרים בריבר במדינה או באזור, ומקדישים להם תפריט מיוחד שכולל מנה ראשונה, עיקרית וקוקטייל במחיר של 99 ש"ח (אפשר גם להזמין כל מנה בנפרד). אז מה ציפה לנו בסין? עופר פרוסנר אוכל בריבר תל אביב