Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת חנדלה בגבעת חן

חנדלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"האחת מהים והשנייה מהכפר: פילה דג לברק עשוי על פחמים, שהוגש על מצע ירקות צלויים, ופילה בקר שהוכן בדיוק מושלם, עם נגיעות עדינות של פורט מצומצם, ולצדו פירה מבטטות ותפוחי אדמה ירושלמיים..." דן תורן, חנדלה, גבעת חן

בדרך כלל אני נותן לאוכל לשקוע לפני שאני מתיישב לכתוב, אבל הפעם לא הצלחתי להמתין, מהכיסא במסעדה העתקתי את עצמי לכיסא מול המחשב ואת הסכין והמזלג החלפתי במקשים ועכבר. למה? כי חנדלה היא מסעדה כפרית אמתית.
כבר אכלתי כאן בעבר. זהו מקום מזמין, מואר, מעוצב בפשטות נעימה לעין, והאווירה קסומה ובהחלט מנותקת מהעיר המפויחת שסוגרת על החצר הכפרית. עד כה נחשפתי רק לארוחות הבוקר של חנדלה, שמציעות, בין השאר, שקשוקת תרד מוקרמת, מגוון סלטים, לחמים בריאים ומיצים טבעיים שנסחטים במקום. הפעם זכיתי להיחשף לחנדלה של הלילה: ילדה רעה מבית טוב בלב המושבה השקטה, והנה כמה תיאורים מעוררי תיאבון.

אבא תורן ואני פגשנו את עומר, מנהל המקום. הוא מספר בגאווה על כמה מהערכים החשובים במסעדה וביניהם המשפחתיות בצוות, הדאגה לאורחים ולהרגשתם, אופן קבלת הפנים במקום וגם ההקפדה על העיצוב. האוכל בחנדלה הוא מיוחד ולא בזכות פרודוקטים חריגים או איזה שף מטורף אלא בגלל שמה שחשוב כאן הוא שימור החוויה: "כשמגיע אורח, חשוב לי שהוא יידע שבכל פעם שיחזור, הוא ייהנה מאותה חוויה נעימה, מאותו תפריט מגוון ועשיר ומאותה הקפדה על ההרגשה שלו. חשוב לי שהוא ירגיש שאכפת לנו."

נו, הכל טוב ויפה אבל בשורה התחתונה, באנו לאכול, ואכן אכלנו. תמר, המלצרית החייכנית, הגישה לנו שתי מנות פתיחה מרשימות: ניוקי גבינות צאן ברוטב עננים לבן וקליל וסלט קפרזה עם כדורוני מוצרלה טרייה, עגבניות שרי חצויות ונגיעות של פסטו ובלסמי על מצע עלים רעננים. הצבעים עשירים, המגוון אדיר והכל מעורר תיאבון וחשק. מיד לאחר מכן זכינו לנעוץ מזלגות בשתי מנות עיקריות, האחת מהים והשנייה מהכפר: פילה דג לברק עשוי על פחמים, שהוגש על מצע ירקות צלויים, ופילה בקר שהוכן בדיוק מושלם, עם נגיעות עדינות של פורט מצומצם, ולצדו פירה מבטטות ותפוחי אדמה ירושלמיים. פשוט תענוג צרוף ומתמשך. המטבח בחנדלה מדגיש טעמים מרעננים כגון תימין על גבעול, פלפל אנגלי שלם, בזיליקום טרי ורענן ועוד שלל תבלינים מרשימים שמשתלבים בדייקנות במנות הטעימות.

את הארוחה ליוו כוסות יין הבית שהוא כשלעצמו יצירת מופת ומגיע היישר מיקב טוליפ. המהדורה המיוחדת של חנדלה כמעט אינה מסוננת, ומורכבת מענבים חזקים ובעלי גוף עשיר – קברנה פרנק, קברנה סוביניון והמון טעמים של פירות יער עם אזכורים קלים של אדמה. יין מוצלח מאד שהשלים באופן מופתי את המנות שהוגשו לנו.

אחרי אוכל כה איכותי, כמעט ולא נותר בנו מקום וכבר חשבנו להיכנע לאיזו כוס אספרסו חצופה אבל תמר המלצרית החייכנית תכננה לנו תכניות מתוקות לסיום, והגישה לא פחות משלושה קינוחים: פבלובה גבוהה, מרשימה וריחנית, עוגת שוקולד חמה ולצדה כדור גלידת וניל איכותית וגם טירמיסו שהוגש בכוס זכוכית עבה ומזמינה. "את הטירמיסו אני הכנתי" היא אמרה בצניעות. אז מתברר שתמר החייכנית היא קונדיטורית מתלמדת, שאחראית לכמה וכמה קינוחים מרשימים בתפריט המסעדה, ביניהם גם פאי לימון ריחני ועוגת גבינה אפויה.

את הביקור בחנדלה סיימנו בחצר הכפרית של המסעדה עם כוסית קטנה של למונצ'לו צונן, בריזה כפרית והרבה שקט של פעם, מהסוג שכמעט שכחנו שקיים. מתברר שלא צריך לנסוע רחוק כדי לצאת לחופש.