היא שוכנת בבניין מרשים עשוי אבן ירושלמית לצד אגודת הציירים והפסלים של ירושלים, נחשבת אחת המסעדות המוצלחות בבירה ועל כך יעידו המקומיים והעיתונאים הזרים שפוקדים אותה. יונתן שטרנברג, מסעדת מונא, ירושלים
בכפר יש אווירה רומנטית. ציוצי ציפורים מזמרות וערימות חציר על פני קרקע חמה מפרות את האהבה. אבל בינינו, עיר מחוספסת עושה לכם את זה הרבה יותר. אספנו בשבילכם מקבץ ארוחות רומנטיות במסעדות אורבניות משובחות
"דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת..." הכול באבולוציה?
"מנת הקינוח הגיעה היישר מארגנטינה אלינו לצלחת, סטייק אנטרקוט קצבים מובחר שעבר יישון כדי שיושבח עוד יותר, נתח עסיסי במיוחד של 400 גרם שעבורו כנראה הומצא הביטוי 'נימוח בפה' …" שירלי רחמים, מסעדות אגואה, ירושלים
בזמן שיטוט בתמונות שבמחשב נזכר אמיר נהרי בהודו, ובמקום לארוז תיק ולעלות על הטיסה הבאה הוא מרחיק עד ללונדון מיניסטור שברחוב אבן גבירול התל אביבי ונוחת במסעדת אינדירה ההודית. מהו המאכל ההודי האהוב עליך?
"שגרתי, אתה אומר? הנה לך המבורגר "ג'אפאניז", שהוא וריאציה על המבורגר רק בצורה, אך מרכיביו וטעמיו שונים לגמרי: הלחמניות הן לחמניות שמרים מאודות, והבשר אינו קציצה אלא נתחוני בשר לחי..." שפרה צח, יבנה מונטיפיורי
שירלי רחמים מורידה את התיק מהגב ופוגשת במסעדת פרסקו שברחובות חברה מגדרה – חוץ לארץ במחוזותינו. למראה בר הסלטים העשיר ותפריט הבשרים הרומני-אותנטי הן שוכחות הכול, משנסות מותניים ומתחילות לעבוד. לאכול, זאת אומרת
"מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר..." יובל בלנקובסקי, מסעדת כרמא, עין כרם: קפיצה קטנה לחו"ל
"התחרות על תואר ההמבורגר הטוב בעיר היא קשה וצמודה, אבל זה של רוטשילד'ס קיטשן - שעשוי משייטל ומנתח קצבים ומוגש עם צ'יפס דקים, יעלה לשלב הגמר בלי צל של ספק..." מיה ואדם בר יוצאים בערב יום א' אל רוטשילד'ס קיטשן
" אני נגסתי בנהנתנות אין קץ בספייר ריבס עגל עסיסיות בדבש ובמרינדת פפריקה. תלשתי את הבשר מהצלעות בזו אחר זו ומדי פעם גיוונתי בתפוח אדמה לוהט מסירות תפוחי האדמה האפויים..." שיר כידן מתמסרת לננה בר, תל אביב
"אני בהתמדה מרשימה בחרתי לי נתח של סינטה 300 גרם איכותי וארץ ישראלי מרמת הגולן, ולצדו פוטטוס עם עשבי תיבול..." שירלי רחמים חוגגת חתימה של עסקה במסעדת סזאר שברחובות – הטובה ביותר לעניות דעתה בכל פארק המדע
"השימוש המרובה בכתומים-אדומים הוא גם עניין של טעם וגם של ערכים תזונתיים גבוהים, ומרסיה משלבת אותם בחלק גדול מהמנות..." שפרה צח מגלה תפריט גורמה בריא וחדש במסעדת בריבה שבנמל תל אביב מבית היוצר של שפית מרסיה כצמן
"אני, הולכת על הקצה שכמותי, בחרתי בשילוב מסוכן אך משתלם של שמן זית, סרדינים, עגבניות, כוסברה, צ'ילי טרי ושום..." אדוה גן סתיו נזכרת (שוב) בטעמים מאותה נסיעה לאיטליה כשהיא מבקרת במסעדת פסטה מיאה ברמת החי"ל
"דג פלמידה המצטיין בפיקנטיות עדינה היה ככתר על בסיס ריזולי בקרם שומר ומחית עשבי תיבול..." שיר כידן סועדת ארוחת ערב במסעדת ליליות בתל אביב – לא רק מסעדה כשרה ומהודרת שמציעה מנות מעולות אלא גם פעילה חברתית
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מעלות הירושלמית (הידעתם שברחוב מעלות הוקמה המעלית הראשונה בעיר הקודש?) הוא נהנה מארוחת טאפאסים עשירה, מגוונת ובשלל טעמים, והמנות זולגות מן המטבח חמות, טריות ומיד לאחר הכנתן
"הדניס שוטח לשניים ועבר צלייה בגריל, שהפכה אותו שחום-פריך מבחוץ ולבן-עסיסי מבפנים. שפריץ לימון, קצת מהסלטים שנשארו על השולחן, צ'יפס על יד – ולא צריך יותר שום דבר..." שפרה צח, שעת צהריים, מסעדת הזקן והים, יפו
"ההתעסקות בצלייה ביקיניקו טנקה הופכת אותנו הסועדים לשותפים במעשה הבישול, ומבטיחה שנאכל כל נתח בעיתוי הנכון, בקצב הנכון, ברמת הצלייה המתאימה לנו ובטמפרטורה שנבחר... " אדם בר צולה נתחי בשר ביקיניקו טנקה, הרצליה
השף יורם ניצן וצוותו במסעדת מול ים שבנמל תל אביב, זוכת שבחים ותארים בארץ ובעולם, יורה את יריית הפתיחה לחגיגות הסילבסטר עם ארוחת מופת ופאר שתוצג לראשונה ב-31 בדצמבר 2010. ערב מיוחד במינו במסעדה מיוחדת במינה
"ארבעה כיסונים של פסטת חלמונים ביתית מולאו בבשר זנב שור והוגשו לצד פירה בטטות מתקתק במה שהפך לחגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים..." יונתן שטרנברג מתרשם מהמקדש הקולינרי שהציבה מסעדת המטבח של רמה במושב נטף
עיינה גל מטפסת בדרך ההר הפתלתלה כדי להגיע אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. היא מוצאת חוות תבלינים שאחראית על תיבול כל המנות שיוצאות מן המטבח, ואלו אינן שגרתיות בפני עצמן. נסו גם את הקינוחים בצהרי יום שישי
"הפילה שלי הגיע, יפהפה וטעים כתמיד, שומר לי אמונים כפי שאני שומרת לו..." אדוה גן סתיו בוחנת שוב את סטייק הפילה בזיתים שחורים, עגבניות שרי וחזה אווז המופלא של מסעדת טאבולה בהרצליה. רטרוספקטיבה אחרי שמונה שנים
פסטיבל החג של החגים בחיפה מציע למבקרים ארבעה סופי שבוע של סבלנות וסובלנות בין שלוש הדתות לצד אירועי אמנות, תרבות וקולינריה. השף גיל חובב תכנן סיור בין הפנינים של ואדי ניסנאס ולרעבים מומלצות גם מסעדות בסביבה
פסטיבל חמשושלים נפתח הערב (חמישי) בירושלים ואנחנו ממשיכים לעדכן עם כל מה שקורה בעיר. אירועי חוצות, שדרות מוארות, סיורים מודרכים, מוזיאונים מזמינים ומיטב המסעדות עם תפריטים מיוחדים. מומלץ להזמין מקום מראש באתר
פסטיבל חמשושלים נערך במהלך שלושה סופי שבוע בדצמבר: 2-4, 9-11,16-18. בתכנית – תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינות העיר. מיטב המסעדות מציעות לכם תפריט מיוחד ב-78\118 ₪ ומרק ירושלמי מיוחד בפרשנות אישית ב-20 ₪
פסטיבל "החג של החגים" נערך זו השנה ה-17 בחיפה. במהלך סופי השבוע של דצמבר נחגגים כאן החגים חנוכה, חג המולד ועיד אל אד'חא עם אירועי תרבות, ומסעדות בוואדי ניסנס ובמושבה הגרמנית מציעות לכם ארוחות ב-55 ₪