Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על ארוחת סילבסטר במסעדת מול ים תל אביב

מול ים: סילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השף יורם ניצן וצוותו במסעדת מול ים שבנמל תל אביב, זוכת שבחים ותארים בארץ ובעולם, יורה את יריית הפתיחה לחגיגות הסילבסטר עם ארוחת מופת ופאר שתוצג לראשונה ב-31 בדצמבר 2010. ערב מיוחד במינו במסעדה מיוחדת במינה

סנוניות הסילבסטר כבר פרצו לרשת, וגם ל-2eat יש הרבה מה להגיד בנושא החגיגות, אך את יריית הפתיחה של אירועי סוף השנה האזרחית יורה מסעדת מול ים. מתכנון הערב של השף יורם ניצן וצוות המסעדה שזכתה לשבחים ולתארים בארץ ובעולם, נראה שניצן ממשיך להביט קדימה ולהתייחס לליל חגיגות הסילבסטר כאל נקודת ציון נוספת שממנה בכוונתו להמשיך לצמוח ולהפרות את קהל סועדיו. "ארוחת הדגל" הוא מכנה אותה, והיא ברמה הטכנית, ברמת חומרי הגלם וברמת יכולות המטבח של מול ים הגעה לשיאים חדשים, וזוהי בעיניו תמצית הבישול כמו גם תמצית השנה.

את תפריט ארוחת הסילבסטר מתכנן ניצן כבר מתחילת אוקטובר, ושלב אחרי שלב הוא בונה את המנות. התוצאה היא ארוחת מופת ופאר שכוללת עשר מנות ושלושה קינוחים, את האחרון שבהם יאכלו הסועדים בביתם, אחרי שיגיעו במסעדה לקצה גבול היכולת, וימשיכו את החוויה הקולינרית גם לתוך שנת 2011.

תפריט ארוחת הסילבסטר מורכב ממנות חדשות, המוצגות לראשונה. הן מורכבות מחומרי גלם איכותיים ונדירים, שקשה לשים עליהם יד בכל עת בשל יוקרתם ואי-זמינותם, אולם הפעם מרשה לעצמו השף יורם ניצן להשתמש בהם. גם האווירה במסעדה מעוצבת בהתאם ובמיוחד לכבוד השנה החדשה. היא תהיה מעונבת, לבוש המלצרים יהיה פורמלי, המוסיקה תותאם אחר כבוד לאירוע וכל אלו יקנו לסועדים תחושה חדשה ובלתי מוכרת, גם אם התמזל מזלם וסעדו במסעדת מול ים בעבר.

עיניו של ניצן נשואות קדימה, אך הראייה עדיין מציאותית. ארוחת הדגל של השנה החדשה במסעדת מול ים אינה מתאימה לכל כיס, ודווקא משום כך היא מהווה נקודת התייחסות. בשיחה חמה הוא מאחל לכמה שיותר סועדים שיוכלו השנה להגיע למסעדת מול ים, ואינו שוכח שבשנה שעברה עדיין חווינו מיתון. עם ציוד חדש, מטבח מחודש, יכולות חדשות, עם אוכל משוכלל יותר ועם יכולות טכניות טובות יותר, הוא מאחל לסועדיו ולשאר שהשנה הקרובה תהיה רגועה ונטולת מתחים במידת האפשר בארצנו הקטנטונת.


תפריט סילבסטר 2011 במסעדת מול ים

גרבדלקס מהים הבאלטי, אבוקדו קריספי, קוביית שליו וגפרורי טראפל שחור

טונה לבנה צרובה בנגיעה של שטרויזל ערמונים וקוויאר לימון

טרטר קוקי סאן ז'אק עם פטריות ג'ירול צהובות בקפוצ'ינו אפונים ירוקות

סקאמפי איטלקי לצד טורטליני אמרונה על קרם סיבולט

דובר סול עם פטריות מוריל, קצף של חמאת אגוזים ברולה

מיני בורגר עם כבד אווז ושורט-ריב, מחווה ל- Daniel Boulud

שרימפ מעכו בגלזורה של צדפות על גספצ'ו עגבניות מנומרות

לובסטר אטלנטי בפונדו כמהין וגרוייר עם ביצי דג חידקן

חזה יונה צעירה מברֶס מבושל סו-ויד וצלוי עם ירקות מיני מפרובאנס

קציפת מוחיטו ומרשמלו הדרים

טילון תותים וגנאש לימון

מיניארדיס שאוכלים למחרת


שתהיה זו שנה קולינרית נהדרת