Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת חוות התבלינים בגלבוע

חוות התבלינים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עיינה גל מטפסת בדרך ההר הפתלתלה כדי להגיע אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. היא מוצאת חוות תבלינים שאחראית על תיבול כל המנות שיוצאות מן המטבח, ואלו אינן שגרתיות בפני עצמן. נסו גם את הקינוחים בצהרי יום שישי

אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע, שם דבר בישראל, מטפסים במיוחד סועדים מכל רחבי הארץ בדרך ההר הפתלתלה, ובצהרי שישי האחרונים העפלנו גם אנחנו אל הגלבוע. בדרך ראינו שועל ויעלים, והתחלנו להרגיש בכפר עוד בטרם נכנסנו בשעריה של חוות התבלינים.

האופי הכפרי של חוות התבלינים ניכר במיקום שלה וכמובן בחוות התבלינים שהבעלים מגדלים במקום, אותה חוות תבלינים שאחראית לתיבול כל המנות המוכנות במטבח בתבלינים תוצרת בית, מה שמקנה למטעמים של מסעדת חוות התבלינים ייחוד וטעמים יוצאי דופן.

המנות של חוות התבלינים אינן שגרתיות. לראשונות טעמנו מרק כתום עם ציר סרטנים, שהיה קליל ופנטסטי, סלט מתקתק ומעניין שכלל חסות, אגוזי מלך ופקאן, תפוחים טריים ויבשים וגם גבינה מטוגנת – שילוב של טעמים רעננים ומעוררי תיאבון. פוקצ'ה גדולה הוכנה מבצק עגבניות מיובשות, ולמרות הפוטנציאל לא לקתה בכבדות יתר, ריזוטו חצילים טעים היה לח במידה הנכונה, לא דביק מדי ועם טעם עדין ונעים של חציל, ופסטייה בקר צנובר ותאנים איפשר גם לשומרי הכשרות ליהנות מחוות התבלינים כשהוגש על גבי מצע פירה כשר עשוי חלב קוקוס. אהבנו את ציפוי בצק העלים הפריך, את המילוי המתובל וגם את הגרסה הכשרה והמעניינת לפירה, שניחוח הקוקוס היטיב עמו.

לעיקריות אכלנו ניוקי ערמונים מעודן ומשביע, שהגיע מוקרם בצלחת גדולה עמוסה פטריות וכל טוב. בנוסף ניסינו את מנת פילה היען שהיה ממולא בפטריות פורטבלו, בעגבניות מיובשות ובחזה אווז מעושן. בשר היען היה רך ועסיסי ועם התוספות הנכונות הוא הפך למנה מצוינת, משביעה ומענגת את החיך.

גם הקינוחים של חוות התבלינים היו נפלאים. טירמיסו קלאסי מדויק ונכון, עוגת גבינה קרה אפויה עם פירות יער רעננים שעיטרו אותה מלמעלה, לא מתוקה מדי, ושני קינוחים מקוריים במיוחד: ניוקי מרווה עם גלידת וניל – מנה מרתקת ועשירה, ומעין קרם טפיוקה עם קיווי. שתי המנות האלו הוכיחו שוב שמסעדת חוות התבלינים היא לא עוד מסעדה, אלא אחת מיוחדת במינה. אפשר להזמין בה מנות שגרתיות, אבל מומלץ ללכת על כאלה שלא טעמתם לפני כן, ולגלות שהטעמים החדשים מפתיעים בסולידיות ובנעימות שלהם. הנוף של העמק לרגלינו, אוויר הגלבוע הטוב, ערב שבת הנכנסת והאוכל שהתיישב בנינוחות אצלנו בבטן גרמו לנו לחוש שאוכל, אווירה, שירות וריח הכפר שעושים את ההבדל.