מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אינדירה תל אביב

אינדירה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בזמן שיטוט בתמונות שבמחשב נזכר אמיר נהרי בהודו, ובמקום לארוז תיק ולעלות על הטיסה הבאה הוא מרחיק עד ללונדון מיניסטור שברחוב אבן גבירול התל אביבי ונוחת במסעדת אינדירה ההודית. מהו המאכל ההודי האהוב עליך?

שיטוט ברחבי המחשב שלי הוביל לאלבום התמונות שצילמתי בזמן טיול בהודו. ערים, נופים, מסעדות, צבעים, ריחות וטעמים תקפו אותי, רציתי לארוז תיק ולעלות על הטיסה הבאה, אבל החלטתי במקום זה ללכת לאכול במקום הכי הודי שאני מכיר: מסעדת אינדירה שבלונדון מינסטור, מרכז תל אביב.

בכניסה למסעדת אינדירה קידם את פנינו מלצר הודי חייכן, שלצלילי מוזיקה הודית הוביל אותנו אל השולחן. התפריט שמציעה אינדירה הוא גדול ומגוון ומכיל מאכלים מצפון הודו דוגמת הווג' פאקורה – ירקות מטוגנים בבצק – ועד לדרום הודו כגון האפאם, שהוא מעין לחם עשוי מקמח עדשים. אמנם המבחר עשיר ומבלבל אך המלצרים המנוסים של אינדירה יודעים לכוון את הסועדים בדיוק למנות הנכונות.

כך הזמנו לראשונות לחם שום הודי בשם נאן, המגיע עם שלושה מטבלים: ממרח כוסברה ופלפלים, תמרנדי חריף מתוק וצ'אטני קוקוס, מרק עדשים סמיך - דאל, ובצלים מטוגנים בקמח עדשים על מצע חסה. המרק היה קרמי ועשיר בטעם לדברי זוגתי. אני חיסלתי את הבצל המטוגן תוך שאני טובל אותו כל פעם במטבל אחר. גיליתי שהוא משתלב בצורה טובה ביותר עם צ'אטני הקוקוס המתקתק.

אין פלא, אפוא, שמסעדת אינדירה מלאה בלקוחות גם באמצע השבוע. היא קיימת כבר למעלה מתשע עשרה שנים והצוות כולו מורכב מהודים, חלקם אפילו יהודים, שהגיעו מכל חלקי תת היבשת. בכל זאת, הם אדיבים להפליא ומגלים סובלנות מרשימה לסועד הישראלי התובעני. רוב המצרכים במטבח מיובאים מהודו והטבח מסביר לנו את הסיבה הפשוטה: אם רוצים לבשל עדשים בטעם הודי, יש להשתמש בעדשים הודיים.

לאינדירה יש קומת אירועים במעלה המדרגות, שבה נערכים אירועים מצומצמים הכוללים עד 25 סועדים. בחדר הפרטי ישנו בר צנוע, ספות נמוכות עם שולחנות צמודים, תמונות של שיווה, וישנו וברהמה, ומערכת שמע אימתנית שהופכת כל אירוע לחגיגה של ממש. מלבד זאת, גם בצהריים יודעת אינדירה להפתיע ומציעה ארוחה עסקית משתלמת במיוחד: תמורת 49 ₪ מקבל הסועד מרק, מנה עיקרית, אורז ושתייה.

לפני המנה העיקרית הזמנתי את המשקה ההודי החביב עליי, בננה לאסי, שהוא מעין יוגורט נוזלי מעורבב עם בננה ומוגש קר. זוגתי הזמינה למנה העיקרית את הסאגוואלה – בשר בקר המבושל עם תרד. הבשר היה נימוח מאד ונעטף במחית התרד הקטיפתית. לצד המנה קיבלנו קערה של אורז בסמטי מתובל בצימוקים ובאפונה שהתרד השתלב אתם להפליא. אני הזמנתי מנה בניחוח קשמיר: קשמירי רוגנגוש. זוהי מנה מצוינת של תבשיל טלה ברוטב של קשיו, עגבניות ופירות יבשים, היוצרת רוטב מתקתק שמתבל את בשר הטלה המיוחד. האוכל ההודי, המלצרים ההודיים והמוזיקה ההודית מקנים תחושה שאופיינית למקום שנמצא כ-6,000 קילומטרים מזרחית לתל-אביב, בכפר קשמירי מסורתי למרגלות ההימלאיה. אבל בשביל מי שמתקשה לנסוע להודו או אפילו ללונדון מינסטור שבתל-אביב, השיקה אינדירה במיוחד אפליקציית אייפון המאפשרת להזמין אוכל ישירות לבית הלקוח ללא מאמץ כלל.

ואם כבר הרחקנו עד הודו שבתל-אביב, הרי שלא נוותר על קינוח. הזמנו גביע המכיל כדור של פרפה חלבה סמיך וטעים וכדור גלידה בטעם צ'אי. לצד הכדורים הזדקר ופל גלילי, שאותו מילאנו בפרפה ובגלידה. וכאילו לא היה לי די, הזמנתי כוסית חמה של המשקה ההודי המסורתי והידוע ביותר, הצ'אי. יצאנו מהמסעדה ועלינו על מטוס אל-על מדגם פורד פיאסטה וטסנו 6,000 קילומטרים או ליתר דיוק כחמישה. אחרי שמונה שעות, או יותר נכון דקות, נחתנו/חנינו בבטחה ולצלילי "הבאנו שלום עליכם" ממש ליד הבית.