Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ליליות תל אביב

ליליות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"דג פלמידה המצטיין בפיקנטיות עדינה היה ככתר על בסיס ריזולי בקרם שומר ומחית עשבי תיבול..." שיר כידן סועדת ארוחת ערב במסעדת ליליות בתל אביב – לא רק מסעדה כשרה ומהודרת שמציעה מנות מעולות אלא גם פעילה חברתית

כל איש עסקים מוכשר בתל אביב מכיר את המציאות הקולינרית המקומית. העיר המפורסמת בעיקר בתפוסה המלאה של כל בתי הקפה והמסעדות בכל שעות היממה, הופכת להיות דלה באפשרויות כאשר הלקוח שאתה חפץ ביקרו מתגלה כשומר כשרות. על אף ייחודה, שומרת מסעדת ליליות, ממש כמו הפרח, על אציליות אריסטוקרטית, משדרת תחושת יוקרתיות אלגנטית ואינה מתפשרת על עקרונות כמו טעם, כשרות וכפי שתגלו בהמשך, גם מעשים טובים ועזרה לאלה מאתנו שלא שפר גורלם להיות מוזמנים לארוחה במסעדת ליליות. מזלי דווקא כן שפר עליי ועל כן מצאתי את עצמי יושבת בליליות עם חברה טובה בינות אנשים מהודרים.

מנת פתיחה של מאפים טריים וחמימים הוגשה עם סלטונים קטנים לנשנוש. תרצ'י דלעת כרישה עם לימון, סלט עגבניות בטעם עדין וקרם חצילים בטעם מעושן. לקח לי קצת זמן אבל בסופו של דבר הבנתי שהמטרה האמתית של נשנושי הסלטים הללו היא בעצם לתת לנו את השהות המתאימה לבחור את המנות הראשונות בלי לגווע ברעב בינתיים, משום שכל המנות נראו מלהיבות ומעניינות ותהליך הבחירה היה ארוך ומתיש.

בסופו של דבר, לאחר התייעצויות חוזרות ונשנות עם שלל המלצרים של ליליות, בחרנו. ניוקי צרובים ונימוחים בפה אשר הוגשו עם פטריות יער וכמהין שהשוו למנה מליחות עדינה וארומה מעושנת. קרפצ'ו לשון בקר צונן ומרענן הוגש עם צלפים בקישוט קוביות סלק. עם המנות הראשונות הוגשו גם יינות צוננים. יין אדום לחברתי ולמברוסקו צונן ומבעבע עבורי.

הצלחת המנות הראשונות ביססה אמון בינינו לבין המלצרים של ליליות ולכן קיבלנו את המלצותיהם גם למנות העיקריות. דג פלמידה המצטיין בפיקנטיות עדינה היה ככתר על בסיס ריזולי בקרם שומר ומחית עשבי תיבול מקושטים בעלי בזיליקום צלויים ועגבניות שרי קלופות. חזה האווז, ממש מנה להתפאר, צרוב בדבש ורוטב אווז מעושן בליווי פרוסות תפוחי אדמה צלויים בתנור, מחית תפוחי עץ מרעננת וסלט חם של מנגולד ובצל מאודה המדגיש את טעם המנה ויוצר נפלאות במעלה החיך.

כשמדובר בקינוחים, יש לי כלל ברזל אחד מוכר וידוע - שוקולד והרבה. הזמנתי מרק שוקולד חם עם גלידת קינמון לשימור האיזון, טול קקאו מדהים טורח על ההפרדה בין הגלידה והמרק. אגב הפרדה, רק מומחיות השף נועם הצליחה להשכיח ממני שמסעדת ליליות היא כשרה ושהשוקולד לא באמת חלבי. חברתי התלהבה מקראמבל התפוחים. מעל מצע תפוחים ירוקים נח בצק פקאן מתקתק וקראנצ'י המחזיק מעליו גלידת ג'ינג'ר מיוחדת בטעמה. אחת מגאוות ליליות היא סורבה הפירות. בכל יום מגישים בליליות גלידת סורבה שמכינים במקום מפירות טריים. הפעם קיבלנו כדורי סורבה מרעננים משזיפים, מנגו וקוקוס.

חדרי אירוח במסעדת ליליות מאפשרים לקיים במקום אירועים פרטיים בעלי אופי קלאסי ויוקרתי. הם בנויים באופן מודולרי ויכולים להכיל עד 60 איש, וניתן לבחור את המנות ואת אופן ההגשה באירועים.

אבל ערכה האמיתי של מסעדת ליליות אינו רק ביוקרתה, בכשרותה, בארוחות העסקיות ובחדרי האירועים המהודרים, כי אם בתרומתה החברתית. בשיתוף עם עמותת עלם, מעסיקה ליליות נערים ונערות שנפלטו ממסגרות החינוך השונות והם חסרי מיומנויות עבודה בסיסיות. ליליות עמוסה רוב שעות היום והצוות עובד בתנאי עומס ולחץ. אף על פי כן, מעניקים העובדים סביבת עבודה תומכת ומקבלת לנערים שעד הגיעם לליליות, לא חוו מעולם תחושת אחריות או הישג. הנערים מתחילים את לימודיהם במקום בעבודות הפשוטות ביותר כמו הכנת חומרי הגלם לבישול ושטיפת כלים. הם לומדים להיות אחראים לעבודתם, להשתכר בכבוד ולהפוך לבוגרים אחראים שאינם מהווים נטל על החברה. בזמן קצר יחסית הם מתקדמים לכל אורך תפקידי המטבח כולל ליווי של השף הראשי. הצוות כולו מקבל ליווי מקצועי של עובדים סוציאליים, מהם הם מקבלים הנחיות כיצד יש לנהוג עם הנערים ומולם הם יכולים להעלות בעיות ולהתייעץ. בסופו של יום, "נערי הברזלים" שנאספו על ידי ניידות עלם וטופלו על ידי שירותי הרווחה, הופכים להיות עובדים עצמאיים בעלי מקצוע נדרש ומוסר עבודה. נער שסיים את התמחותו במסעדת ליליות כבר יכול לבשל במסעדות אחרות והצוות מסייע לו במציאת עבודה בשוק המסעדות הסוער של המרכז.

ארוחה במסעדת ליליות מספקת חוויה קולינרית יוקרתית כשרה שאינה גורעת ואולי אף מוסיפה לאיכות החוויה. תרומתה החברתית הייחודית הופכת את סועדיה לשותפים פעילים ותורמים בחסד לקידום עשרות נערים ולשינוי אמתי בחברה הישראלית.