היררכיית הציוד למטבח הביתי של הבשלן החובב היא ברורה למדי. את המקום הראשון והבלתי מעורער תופס סכין שפים קלאסי, מאלו שעולים מאות שקלים ומחזיקים חיי נצח. במקומות הבאים נמצאים הכלים שדרגתם משתנה על פי סוג המטבח וסגנונות הבישול המועדפים על הטבח אבל לכולם מקום של כבוד ברשימה: מחבת ברזל, סט סירים, קרש חיתוך, כוס מידה, משקל אלקטרוני, ושייקר, כמובן
משפחת שקד, יבואנית יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, ערכה טעימה חגיגית במסעדת פרונטו בתל אביב. אבי הלוי לא החמיץ את מפגש הענקים האיטלקי
לא רק ילדים אוהבים אוזני המן, בטח כשמדובר בכאלה הממולאים בקרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד, בברולה קפה או באוזניים שעשויות בכלל ממרציפן. ארבע המלצות חמות ומתוקות לאוזני המן שירבו בשמחה
הבריסטה הפרטי שלנו, אבנר מירב, נפרד בצער ובאהבה מיוסק'ה שידלובסקי, המייסד והבעלים של קפה מנגו בכפר סבא, שבשנה וחצי האחרונות היה בין היתר גם הבוס שלו
ארוחת הצהריים שלנו מסבירים המומחים, צריכה להיות כמה שיותר צבעונית וכמוה, גם הארוחות האחרות. הדיאטנית והמטפלת בתזונה סינית, ליאורה חוברה, מסבירה מה תורם לבריאותינו כל צבע ומתחילה עם הבסיס, הירוקים. כתבה ראשונה בסדרה
הסלט משך את תשומת ליבנו ראשון. על מצע של עלים ירוקים וירקות טריים נחו להם ארבעה כדורי ענק של גבינת צאן שמנה ומשובחת. אפילו הכדורים עצמם נראו ככדורי זכוכית מנופחים שהגיעו היישר מונציה. תוך כדי אכילה גילינו נגיעות של זוקיני מוקפץ, עגבניות קלויות, זיתים שחורים וטבעות בצל מתובלות בויניגרט
לפני שהפך לשף היה רונן דברת בלש ביחידה המרכזית. למטבח היה מגיע רק בשבתות כשעזר לחמותו בבית הקפה שניהלה ברמת רזיאל. יום אחד הפתיעה אותו אשתו הילה בטיול לצרפת שם ביקר בקורדון בלו ונדלק. הוא כמובן סיים כמצטיין של המחזור שלו, חזר לארץ ופתח את המסעדה הראשונה שלו, בוקה גרני. מאז הוא צובר לו עוד ועוד מעריצים
המאייר המוכשר עמוס בידרמן נשלח על ידינו להתארח בסדנא לאוהבי בשר של ארז שטרן וערן אופיר וחזר עם תיאור קריקטוריסטי של הערב: ארז שטרן בתפקיד אפרים קישון מדג'ה גב אל גב עם השף ערן אופיר. במקום דיסקים מונחים לפניהם נתחי בשר אדומים ועסיסיים ובמקום אולם מלא רוקדים יש להם קהל זללנים נהנתן
The River Café דורגה כאחת מחמש המסעדות הטובות ביותר בניו-יורק.
הסניף של רולדין ברחוב אבן גבירול הוא בית קפה של ממש. אפשר לשבת למעלה או במרפסת, מקבלים תפריט, מלצרית ואת כל החבילה. הבעיה היחידה בישיבה במקום היא שכשלוקחים הביתה לפי משקל אפשר לקחת קצת מכל דבר וכך לטעום מהרבה דברים, אבל כשמזמינים מהתפריט חייבים לבחור
עם מטען של זיכרונות אינטימיים מירח הדבש בטוסקנה יצאה מיה שחר-אופיר עם בעלה לחגוג את יום הנישואין הראשון שלהם במסעדת ''לה טוסקנה'' הרעננית ומצאה איטלקית מזמינה עם פסטה תוצרת בית ואנטיפסטי מעולים
לפחות מבחינה קולינרית שידרגה את עצמה עיר הנופש הדרומית שלנו בכמה דרגות בשנים האחרונות. לקראת העונה החמה שבפתח, הנה ארבע סיבות טעימות לרדת לאילת
רוצים לשחק אותה כמו הגדולים ולהשקיע בארגז יין עם פוטנציאל השתבחות? חיליק רוזמן מהאקדמיה לבשר ויין ממליץ על שלושה יינות מבטיחים
שרון ודני וייס ניסו הפעם את הכלים הזוהרים החד-פעמיים החדשים של Lit Lite והפכו את ארוחת הערב למסיבה זרחנית
שלוש סדנאות בישול לילדים מבטיחות ללמד אותם להכין את משלוח המנות בכוחות עצמם
מסעדת צ'יינה לי קיימת כ- 15 שנים, וידועה בייחודה כמסעדה סינית גלאט-כשר.
יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
כשקצץ את הנענע התרשמנו כולנו מיכולתו של עומרי לשלוט בסכין. עומרי מצדו הסביר לנו שעבודה עם סכינים היא כמו סקס: בהתחלה מנסים לאט, בעדינות, קצת מגבירים את הקצב, נפצעים, שוב מאיטים, מנסים שוב מהר ... בסוף מצליחים
לפתיחה קיבלנו טעימה משלושה סוגי בירה: בירה כהה קלאסית, בירה כהה בטעם מתקתק ובירה בהירה. הבירה המיוצרת במקום חלקה ובעלת טעם נקי יותר מהבירות התעשייתיות, וכל סועד מוזמן לבחור את המועדפת עליו. ואם לא די בסחרור הקל שנחת עלינו מהשתיה, בא תפריט הטעימות הזוגי כדי לסחרר אותנו בשפע האפשרויות המוצעות בו
העונה הכי נפלאה לפיקניקים כבר כאן וזה בדיוק הזמן לארוז סל, מחצלת ואולי גם ערסל ולצאת ליהנות מהפריחה. אם ההכנות כבדות עליכם, הנה כמה מסעדות בטבע, פתרון מושלם לעצלנים
מדשדשות על הספות סיכמנו ש''הקוקטייל רום'' בראש טוב, עם אווירה ומוזיקה טובה ובלי פוזה תל אביבית מתאמצת, למרות הפאסון שנובע משמו. אמרתי לליאור שזה מקום מעולה לחגוג לה את מסיבת הרווקות. ''נכון, אמרה ליאור בנימה אופיינית לה ''רק שעוד אין חתן''.
מסעדת Vongהיא פסיפס טעמים ותרבויות מדהים. השף ז`אן זארזס משלב במטעמיו טכניקות צרפתיות
בלב פארק איזורים, בסביבה ירוקה, שקטה ופורחת ממוקמת מסעדת אלפרדו
אבנר מירב תוהה על סוד הצלחתן של רשתות הקפה הגדולות בטור ציני ופסימי