לאוהבים את האביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   העונה הכי נפלאה לפיקניקים כבר כאן וזה בדיוק הזמן לארוז סל, מחצלת ואולי גם ערסל ולצאת ליהנות מהפריחה. אם ההכנות כבדות עליכם, הנה כמה מסעדות בטבע, פתרון מושלם לעצלנים

לא רוצים לקום בשבת בבוקר שעתיים לפני כולם כדי לטרוח על סלטים ופשטידה? לא צריך. הנה ארבע מסעדות שיעשו עבורכם את העבודה ויספקו חוויית טבע מושלמת

ברבהר
ממש בתוך טבע הררי ירושלמי נמצא בית הקפה המיוחד הזה, שמשקיף על שמורת נחל שורק וטובל בירוק עד מעל הראש. אתר מושלם למי שמחפשים דרך לשלב בין שתי אהבות שלא תמיד הולכות יחד, טבע וקולינריה.
בתפריט הביתי יש ארוחות בוקר גדולות ומושקעות עם ריבות ביתיות, לבנה מתוצרת עצמית ופיתות שנאפות במקום ומגיעות לשולחן חמות. בסופי שבוע יש מנות מיוחדות ומשתנות, בהן מבחר מרקים מצוינים.
למי שמתכוונים גם להמשיך ולטייל אחר כך, בצמוד לאזור המסעדה פועלת תחנת מידע של הקרן הקיימת בה ניתן לקבל המלצות על טיולים ואתרים באזור.
ברבהר
פארק עצמאות ארצות הברית, ליד נס הרים, כביש 386, נס הרים
טלפון: 02-5333889

תותים
כמעט בקצה השני של הארץ, על פסגת הר שכניה שבגליל התחתון, משקיפה על נוף מרהיב לעבר מפרץ חיפה, נמצאת תותים, מסעדה ייחודית שמשלבת מטבח אירופאי מסורתי עם חומרי גלם מקומיים. סלעית, בעלת המקום והבשלנית שמאחורי הסירים, עורכת גם סדנאות חלקן כוללות טיולי ליקוט בטבע, אבל ביומיום אפשר לאכול אצלה ארוחות עשירות, מוקפדות וטובות, עם לחם טרי מאפה בית, שסלעית למדה לאפות בשווייץ. אפשר להזמין מראש ארוחות מיוחדות לקבוצות, בראנצ'ים וארוחות באמצע טיול תפורות לפי טעמכם ודרישותיכם המדויקות, ובכל מקרה, כדאי להזמין מקום מראש.
תותים
קורנית, אזור תעשייה, משגב
טלפון: 04-9999545

קפה בטל-טלה
כדי להמשיך באווירת הפרובאנס השורה על המדור הזה ועל הארץ בכלל, לפחות בשבועות הקרובים לפני שהשמש תיכנס להילוך גבוה, אפשר להיכנס למחלבת טל-טלה, מחלבה כפרית איכותית ומקסימה המייצרת מוצרי חלב עזים, גבינות, יוגורטים, ואפילו מוצרי קוסמטיקה מבוססים על חלב עזים. בימי שישי בלבד עורכים במקום ארוחות בראנץ' מפנקות באמת, כאלה ששווה לקום בשבילן מהמיטה: סלטים, קישים, פשטידות, וכמובן, גבינות צאן משובחות על לחמים טריים.
קפה בטל-טלה
מושב נווה דורון 36, באר יעקב
טלפון: 08-9228516