מצב הרוח בברוהאוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    לפתיחה קיבלנו טעימה משלושה סוגי בירה: בירה כהה קלאסית, בירה כהה בטעם מתקתק ובירה בהירה. הבירה המיוצרת במקום חלקה ובעלת טעם נקי יותר מהבירות התעשייתיות, וכל סועד מוזמן לבחור את המועדפת עליו. ואם לא די בסחרור הקל שנחת עלינו מהשתיה, בא תפריט הטעימות הזוגי כדי לסחרר אותנו בשפע האפשרויות המוצעות בו

''היה כיף'', אנחנו מסכמים בחיוך גדול כעבור שעתיים, שלוש בירות ושמונה מנות שונות. כי ברוהאוס הוא מקום שעושה שמח. בגלל האווירה, בגלל המוזיקה, בגלל השרות המחוייך, אבל בעיקר בגלל האוכל, שאיכותו מפתיעה ביחס לאופי העממי של המסעדה. וכן, מומלץ ללכת אליה גם אם אתם לא ממש בעניין של בירה (אם כי יש סיכוי שברוהאוס תהפוך אתכם לכאלה).

כמקום המתגאה בהיותו ''מסעדה בבית בירה'', הבירה כמובן נותנת את הטון. החל בעיצוב המחוספס, עם שולחנות העץ הפשוטים ודודי הנירוסטה הענקיים, דרך טעימות הבירה הביתית המוגשות לכל שולחן, ועד לתפריט, שמורכב מ''כל מה שהולך עם בירה''
מושג גמיש מאוד, כפי שיתברר בהמשך.

לפתיחה קיבלנו, כאמור, טעימה משלושת סוגי הבירה – בירה כהה קלאסית, כהה בטעם קצת מתקתק ובירה בהירה. הבירה המיוצרת במקום חלקה ובעלת טעם נקי יותר מהבירות התעשייתיות, וכל סועד מוזמן לבחור את המועדפת עליו. ואם לא די בסחרור הקל שנחת עלינו מהשתיה, בא תפריט הטעימות הזוגי כדי לסחרר אותנו בשפע האפשרויות המוצעות בו: 99 ש''ח לאדם מעניקים לכם את הזכות לבחור בשלוש מנות ראשונות, שלוש עיקריות ושני קינוחים. משימה קשה, אז לגמנו עוד קצת מהכוסות השונות (רק כדי לוודא איזוהי הבירה ''שלנו'', כמובן).
נשנשנו מלחם השאור המצויין שהוגש לשולחן בינתיים, ודסקסנו ממושכות את הסוגיה.
בסופו של דבר החלטנו לתת צ'אנס לכמה שיותר כיוונים מהתפריט המשלב מטבח ים-תיכוני ואסיאתי.

כך יצא ששלוש המנות הראשונות שהזמנו יצרו לנו שילוב טעמים לא צפוי של פיקנטי, חריף ומתקתק. היתה שם צלחת גדושה בשלל פטריות ברוטב טריאקי, עם אגוזים שפריכותם הדגישה את המרקם החלקלק של הפטריות. בצלחת שניה נחו שני גלילי אגרול קוריאני ממולא בעוף וירקות, עם רוטב רימונים וצ'ילי, ובשלישית, מנה מוצלחת במיוחד של כבד אווז חם שנצלה בגריל ולווה במרקחת תאנים שלמות שבושלו בג'ינג'ר ויין אדום.

מעודדים מהצלחתנו, החלטנו לדבוק באותו קונספט גם בעיקריות. לנסות עוד דגימה מהמטבח האסיאתי, בדמות שיפודי עוף במשרה קוקוס, ירקות ובוטנים - אחת ממנות הדגל של השף, וגם בשר ''נטו'' בצורת שיפודי פילה בקר, וכמובן, את הנקניקיות המפורסמות של המקום, שלוש נקניקיות שמנמנות ועסיסיות, המוגשות עם חרדל דיז'ון, חזרת לבנה וכרוב כבוש, שקשה לחשוב אפילו על קירבה בינן לבין אלו הקנויות.

למרבה המזל, בקינוחים לא נדרשנו להתלבט הרבה. אחרי ארוחה כה מלאה, בן זוגי העדיף לסיים עם משהו קל ובחר בסורבה מרענן בטעמי פטל, מלון ופסיפלורה. אני לא ויתרתי על הקינוח ב-הא הידיעה: גלידת קוקוס בציפוי שבבי פקאן, המוגשת כפלחים על צלחת ומעוטרת ברוטב טופי.

בין לגימה לטעימה, האזנו לזמרת (כל יום שני יש הופעה חיה) וסקרנו את השולחנות הסמוכים, רובם מרובי סועדים, כי ברוהאוס הוא מקום לבוא אליו עם קבוצת חברים, ליהנות מאוכל מצויין בתמחור הגיוני ולתפוס ראש טוב. ראש טוב עד כדי כך, שבשלב מסויים אחד הסועדים תפס את מקומה של הזמרת ליד המיקרופון, ונתן ביצוע לגמרי לא רע. זה מה שברוהאוס עושה – שמח בפה ובלב.


ברוהאוס
שדרות רוטשילד 11, תל אביב
טלפון: 03-5168666