מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם יוסי סויסה ממסעדת טרין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל

אפשר לנהל ויכוחים פילוסופיים על תפקידם של חלומות כמנוף בכל מישורי החיים, אבל גם אם הבודהיזם מכם והלאה, אי אפשר שלא להתפעל ממי שמצהיר בגאווה שהגשים את חלומו. השף יוסי סויסה ממסעדת טרין, טוען שהוא חי את החלום שלו. מה שבטוח, טעים לו

שם: יוסי סויסה

גיל: 38

מקום מגורים: אשדוד

מצב משפחתי: נשוי +3

מסעדה: טרין

עבודות קודמות: מסעדת ''מקסים'' בפריז, ''לה טואל'' בטקסס, וכ-10 שנים במסעדת פורל בתל אביב.

לימודים: תדמור.

סגנון בישול: ''יצירתי, חדשני ומקורי''

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''הדגים של אמא''.

מנת דגל: ''כל המנות בתפריט שלנו אהובות עלי, אין מנת דגל, אני פשוט מאמין בכולן''.

לעולם לא אבשל: ''אין דבר כזה''.

חומרים אהובים: ''בשר, פירות-ים''.

אוהב לאכול: ''שווארמה''.

השראה: ''אשתי''.

הקהל הישראלי: ''מפרגן''.

חלום: ''הוגשם!''.

שני מתכונים מומלצים:

פילה טונה אדומה ברוטב צלפים ומרטיני
מתכון ל-4 מנות

החומרים הדרושים:
800 גרם פילה טונה אדומה
50 גרם חמאה
4 כפות צלפים
2 כפות שאלוט (בצלצלי אשקלון)
חצי כוס מרטיני
חצי כוס ציר דגים
כף עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
1. במחבת חמה מאדים את השאלוט עם 20 גרם חמאה.
2. מוסיפים את הצלפים והמרטיני ומצמצמים את המרטיני עד כדי מחצית.
3. מוסיפים את ציר הדגים, מרתיחים ומשלימים לטעם הרצוי עם מלח ופלפל.
4. מעבים את הרוטב עם חמאה ומוסיפים את העירית לפני ההגשה.
5. במחבת חמה צורבים את הדג עם מעט שמן עד לדרגת מוכנות (MR) ומגישים מיד עם הרוטב.

* התוספת המומלצת היא אורז לבן.


סרטנים בקרם שום
מנה ראשונה

מתכון ל-4 מנות

2 קילו סרטנים מנוקים
10 שיני שום פרוסות
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר דגים
חצי ליטר שמנת
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
אגוז מוסקט טרי מגורד


אופן ההכנה:
1. בסיר, מאדים את השום עם החמאה ומוסיפים את הסרטנים. מאדים עוד כ- 2 דקות.
2. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים עד כדי מחצית הכמות.
3. מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים עוד כ- 3 דקות ברתיחה עדינה.
4. מוציאים את הסרטנים וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם. משלימים טעם עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מגישים את הסרטנים יחד עם הרוטב.

טרין
שדרות ירושלים 1, יבנה
טלפון: 08-9420974