פרסקו, אמנות במטבח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 הסלט משך את תשומת ליבנו ראשון. על מצע של עלים ירוקים וירקות טריים נחו להם ארבעה כדורי ענק של גבינת צאן שמנה ומשובחת. אפילו הכדורים עצמם נראו ככדורי זכוכית מנופחים שהגיעו היישר מונציה. תוך כדי אכילה גילינו נגיעות של זוקיני מוקפץ, עגבניות קלויות, זיתים שחורים וטבעות בצל מתובלות בויניגרט

בשפה האיטלקית פירושה של המילה פרסקו הוא טרי, אבל לא רק. פרסקו הוא גם סגנון ציור שבו יוצרים ציירים ציורי ענק על קירות מצופים בטיח לח, שסופג את הצבע תוך כדי שהוא מתייבש וכך נשמר לשנים רבות. ציורי קיר ותקרה כאלה נפוצים מאד בכנסיות ברחבי אירופה כמו ציוריו של מיכלאנג'לו בקפלה בותיקן.

שתי המשמעויות של המילה פרסקו, משתלבות באופן הרמוני בביסטרו-גלריה שנח לו בפינת הרחובות בן יהודה וירמיהו. מבחוץ נראה המקום כבית קפה פריזאי עם חלון זכוכית גדול הפונה לרחוב. בחלל הפנימי כבר אפשר להבחין בנגיעות קלות של פריטי האמנות של דני, מנהל המקום והאוצר של הגלריה, כמו הנברשת היפיפייה העשויה זכוכיות מורנו צבעוניות שמקורן בונציה כמובן. שולחנות קטנים מפוזרים בחלל ומורגשת אוירה אינטימית ורגועה.

מדרגות לולייניות בקצה החדר מובילות אל הגלריה שנמצאת בקומת המרתף. למטה מתגלית ההפתעה האמיתית: חלל עצום שמחולק לחללים קטנים אינטימיים בהם מוצגים פריטי אמנות שאסף דני במשך שנים. בין היתר יש שם מנורת לילה מזכוכית מורנו בת שישים שנה ומאפרה ענקית משנות הארבעים עשויה גם היא מזכוכית ומזנון-ויטרינה מעץ מאסיבי בן מאה שנים שנראה אירופאי לגמרי והתגלה כמצרי בכלל. על הקירות מוצגות תמונות של תערוכות מתחלפות. כרגע מציג יעקב ממן תערוכה הנקראת מ''עבר לאופק'', ציורים סוריאליסטיים בצבעים חזקים מאד.

החלל משמש, בנוסף לתערוכות המציגות בו, מקום לפגישות עסקיות או לאירועים פרטיים באווירה קצת אחרת. לאחרונה, בעיקבות יוזמה של אחד הלקוחות, עלה הרעיון לקיים הצעות נישואין במקום כשהזוג סועד בגלריה מלווה במוסיקה רומנטית ואוירה קסומה.

כחובבת אומנות שרופה כמעט שכחתי למה באנו עד שהמלצרית ירדה לגלריה להזכיר לנו שהאוכל מחכה על השולחן וחבל שיתקרר. כשעלינו חזרה גילינו שולחן ערוך עליו חיכו לנו בסבלנות סלט גבינת צאן (35ש''ח), טרמיציני של סלט ביצים (17 ש''ח) ורביולי בטטה (39ש''ח).

הסלט משך את תשומת ליבנו ראשון. על מצע של עלים ירוקים וירקות טריים נחו להם ארבעה כדורי ענק של גבינת צאן שמנה ומשובחת. אפילו הכדורים עצמם נראו ככדורי זכוכית מנופחים שהגיעו היישר מונציה. תוך כדי אכילה גילינו נגיעות של זוקיני מוקפץ, עגבניות קלויות, זיתים שחורים וטבעות בצל מתובלות בויניגרט.

אבל הפתעת הערב היו הרביולי. ברוטב שמנת עדין עם חצאי עגבניות שרי זערוריות ישבו להם הרביולים המצוינים. תוספת של יין לבן וטפנד זיתים נתנו טעם מעט חמצמץ לרוטב המיוחד והרביולי היה מבושל בדיוק במידה הנכונה, קשה במידה שמצריך שימוש בשיניים טוחנות. בדיוק כך אני אוהבת את הפסטה שלי.

לקינוח חלקנו קרמבו ענק ממולא במוס שוקולד ושבבי אגוזים ועם כל ביס הבנו יותר ויותר מהי אמנות.

פרסקו מתמחים גם בארוחות בוקר מושקעות, ישראלית, צרפתית ואמריקאית (לרעבים במיוחד) ובקוקטיילים. מכיוון האמנות, מתקיים במסעדה בכל יום חמישי חוג רישום חופשי עם מודליסטית (35 ש''ח למפגש של שעתיים וחצי).

ב-4 במארס ב 20:30 תתקיים פתיחה לתערוכה חדשה משותפת של עדנה עתי, פסלת בעץ ומריאנה קורול, ציירת. יהיה מעניין וטעים.

פרסקו
בן יהודה 221, פינת ירמיהו, תל אביב
טלפון: 03-5466461