''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים
איך מזהים חובבי בישול? לפי הצלקות על הידיים. מה לעשות - עבודה במטבח כרוכה בסיכונים, כגון סכין שמחליק, שמן שניתז, או כוויות מסיר או תבנית חמה, כי אין בנמצא מגבת או כפפה. למקרה האחרון, לפחות, מצאו בלגעת באוכל פתרון
''על שולחן ההכנה נוצרו מספר תחנות, וכל ילד יכול היה לבחור היכן הוא מעוניין לעבוד. מספר ילדים, למשל, התלוו לעמרי מאחורי הכיריים וטיגנו את קציצות הפלאפל האדומות...''. מיה בר לקחה את בתה לסדנת בישול לילדים של לגעת באוכל
גם הפעם הוטל עליכם להביא לסדר עוגה? שוב צריך להתמודד עם נשיאה של עוגה מהודרת בצורה מכובדת, כך שאפשר יהיה גם ליהנות מיופייה, וגם לשנע אותה אל הבית המארח בצורה נוחה? בשביל זה המציאו את תבנית האפייה הנישאת Bake Ware
אוהבים תפוזים, אשכוליות ושאר פירות הדר, אבל נמנעים מאכילתם בשל הבלגן והלכלוך הכרוכים בקילופם? מפלח התפוזים והאשכוליות של chef'n מאפשר ליהנות מהפרי, בלי צורך לקלפו. להשיג ברשת המתחמים הקולינאריים לגעת באוכל
למרות כל הסטיגמות והבדיחות, המטבח המקצועי הוא טריטוריה גברית כמעט לחלוטין, ורוב השפים בארץ הם גברים. אבל יש נשים שהצליחו מאוד בתחום הגברי כל כך הזה. לרגל יום האישה הבינלאומי, הנה מסעדות בהן תפגשו ארבע מהן
על דרך המסחר העתיקה דרך המשי נסחרו לא רק בדים, בשמים ואבני חן– אלא גם סודות קולינריים. השף ישראל אהרוני מסביר מה הקשר בין פסטה לדים-סאם, ומחלק מתכונים רלוונטיים, בשתי סדנאות מיוחדות שיערכו בסניפי לגעת באוכל
מחפשים מתנה ייחודית ומקורית ליום האהבה, שיחול ב-14 לפברואר? רשת הקולינאריה לגעת באוכל מציעה שפע של פתרונות יצירתיים: מסט פונדו זוגי, דרך מגוון של כלי מטבח בצורת לב, ועד סוכריית-עוגייה. בצורת לב, כמובן
היכן מיוצר הכמון הטוב ביותר בעולם? למה משמשים גלעיני דובדבנים טחונים? ואיזה סגולות יש לתבלין המרוקאי ראס-אל-חנות? אמיר בן נעים קפץ לבקר במעוז הגרעין והתבלין, חנות בישול במבשרת ציון, וזכה לשיעור מאלף על תבלינים
ערב השנה האזרחית יחגג ביום שני בתופים ובמחולות בכל רחבי הארץ. זה יכול להיות מסיבות במועדונים, ערב שתייה עד דלא ידע בברים, או התכנסויות פרטיות בבתים. וזה יכול להיות גם ארוחות ערב מפוארות במסעדות נבחרות. כמו למשל...
צ'יקן רוסטר מבית ''Westmark'' מאפשר הכנה קלה, נוחה, טעימה ומזינה של עוף צלוי. פשוט מלבישים את העוף בצורה אנכית, ומכניסים לתנור. עודפי הנוזלים והשומן יצטברו בתחתית, כך שהבונוס הוא ארוחה דלה בשומן
הקץ לטפטופי שמן על השיש. למברשת השימון CHEFEN פטנט ייחודי: את השמן ממלאים בידית שלה. כך נוצרת אחידות במריחת השמן, הנובעת מגוף המברשת עצמה.
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.
נרתעים מהלכלוך, השומן והבלגן שבמלאכת האפייה? דף טפלון לשימוש רב פעמי של רשת לגעת באוכל יכול להחזיר לכם את חדוות האפייה: הוא מאפשר אפייה קלה ופשוטה, ללא לכלוך מיותר ושימון התבנית, ומתאים לעד אלף שימושים
פנינה מס, השפית של חוות התבלינים בגלבוע, מספרת איפה למדה לעבוד עם תבלינים, מהי מנת הדגל שלה, ואיך היא בתחום למרות שהזכרון הראשון שלה מאוכל לא מלהיב
חוות התבלינים, המסעדה של פנינה מס, נמצאת במקום הכי יפה בארץ וכאילו זה לא מספיק, יש בה חוץ מאוכל צבעוני, ריחני ונהדר גם מנות אורגניות (וגם סטייקים עסיסיים, אל דאגה) ושפית עם גישה הוליסטית שמבשלת אותן ברוחניות. שאלון מעורר השראה
רוצים ללמוד להכין קינוחי שוקולד מרהיבים או להוציא תחת ידכם פסטה טרייה או לה לה? זה הזמן לסדנת בישול
בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו