מתכננים טיול למרקש? הכתבה הזו בדיוק בשבילכם!
"עוד מנה בהשפעה טורקית היא ה"קאצ'מק" – מעין פולנטה סמיכה ועשירה, על בסיס קמח תירס, תפוחי אדמה מבושלים ושמנת, שמאפיינת את האיזורים הגבוהים והקרים..." שפרה צח חזרה מטיול מרתק בין נופיה הקסומים של מונטנגרו, וכמובן גם עם המלצות למה כדאי לאכול במדינה מיוחדת זו
"מנה פופולארית נוספת היא שוקי אווז, שקיבלנו אותם שחומים, עסיסיים ולא שומניים, לצד אורז מבושל בירקות וערימה של חזרת מוחמצת שתרמה טוויסט עוקצני משלה..." שפרה צח במסע קולינרי מרתק בן חמישה ימים ברומניה, מסע בו מככבים להיטי המטבח הרומני העשיר בטעמים וניחוחות. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"הזמנתי יוגורט מילקשייק מרענן, קציצות ירקות מטוגנות וסלט ירקות. המנה סולידית, עשויה היטב, מתקתקה ומגניבה..." כרמית אופק ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור חוויות קולינריות כובשות. קבלו המלצה לאיך להוציא את המיטב מברצלונה
"פילה טרוטה על ז'וליינים של ירקות שורש, ברוטב אסיאתי. החיבור בין ההכנה המסורתית לרוטב הפיקנטי נתן טוויסט מעניין שהחמיא לבשר הדג העדין..." שפרה צח גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בשטרסבורג, חבל אלזס, צרפת. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
יוצאים לחופשה בחוף המזרחי של ארה"ב? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מציעה לכם להגיע לרשתות לממכר מזון טרי ובריא. אתם מוזמנים לשמור את המידע לנסיעה הבאה שלכם לאזור
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה על מסעדות בברלין – העיר שהמוזיאונים, השווקים, ומועדוני הלילה שלה מציעים משהו בשביל כו-לם
יוון היא הטורקיה החדשה? ומה לגבי בשורת הבריאות? מישהו כבר הביא אותה? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה על ארבע מסעדות בכרתים – קטנות, יווניות אמתיות, עם אוכל מקומי וטעים. חופשה נעימה
לונדון. תכף האולימפיאדה. אבל גם אם אתם סתם מתגלגלים לבירת הממלכה ומחפשים אוכל בריא, לא יקר או נוטף שמן מסדרת ה-fish& chips שהבריטים ידועים בה, יש לדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה 3 המלצות למסעדות בלונדון בשבילכם
אף פעם לא נמאס מטוסקנה. תמיד יימצא כפר קטן שעדיין לא ראית או מסעדה מקומית שממטעמיה לא אכלת. הנה כמה מסעדות בטוסקנה שחבל להפסיד, ולקינוח - נדבך נוסף בדיון האינסופי: איפה אוכלים את הגלידה הכי טובה ברומא
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה חוזרת לארץ עם כמה הצעות למסעדות בברלין, לשוקי פשפשים ולחנויות רטרו וינטאג' - כל מה שאתם צריכים כשאתם מתכננים חופשה בעיר שהחומה שהפרידה בין שני חלקיה הופלה רק לפני 22 שנים
יוצאים לחופשת פסח בלונדון? ליאורה חוברה מציעה לכם חנויות לממכר מזון – חנויות ססגוניות בצ'יינה טאון, שווקים מפוארים, תה על כל סוגיו במרכולים וחנויות טבע למכביר. לחופשה מהנה וטעימה בלונדון – לא מה שחשבתם
"אחד המקומות הנפלאים לאכילת רחוב הוא שוק הפשפשים 'אם מאוארפארק'. בברלין כמה שווקים כאלה הממוקמים באיזורים שונים של העיר ופועלים בימים שונים..." ליאורה חוברה, גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בברלין
''הברווז מתקתק, רך בצורה מדהימה ומושחם היטב, מוגש כפיסות קטנות לשולחן, בליווי פנקייקים קטנים, בצל ירוק ורוטב הוי-סין. הרעיון הוא למלא את הפנקייק בכל טוב...'' כתבה רביעית (ואחרונה) על מסעותיה של נעמה הלוי בסין
''למנה העיקרית הזמנתי צלופח אפוי בתנור. זו הייתה מנה מעולה ומיוחדת מאוד. הצלופח הוגש פשוט כפילה של דג חתוך לקוביות, ברוטב של יין סיני, דבש והוי-סין...'' נעמה הלוי לא נשברת וממשיכה להתנסות במאכלים מיוחדים בסין
''בתחילת הטיול, כל מה שהיה לי בראש היה דים-סאם. במסעדת Jade Garden פתחתי שולחן ומנות דים סאם זרמו אל השולחן - עם כרוב, שרימפס, כוסברה ועוד...'' נעמה הלוי מספרת על חויותיה הקולינאריות מסין בסדרת כתבות מרתקות
"בפוגו דה צ'או לא נותנים לך לשבת דקה עם פה סגור בלי נתח בשר בתוכו. המלצרים מתרוצצים עם שיפודים מכל טוב והלקוחות כל הזמן טועמים עד שהבטן מתפוצצת...." מיכל אדר מספרת חוויות מ"פוגו דה צ'או", מסעדת בשרים בארה"ב
''המסעדות, המצויות במבנים משוחזרים ומגישות מאכלים מקומיים, גאות במיוחד להגיש את הקסולה – גולת הכותרת המקומית. הקסולה הוא אחד המאכלים המאפיינים את האזור...'' ליאורה חוברה מספרת על חוויותיה מקרקסון בדרום צרפת
''עוגת הגבינה נטפה קרמל עשיר והייתה עטופה במוס קרמל אשר נטרל את טעמה המתוק של הגבינה. הכל הוגש על מצע וניל מתוק...'' מיכל אדר ביקרה בבית חרושת לעוגות בסן פרנסיסקו, ומלבד העוגות גילתה עולם שלם של טעמים וחוויות
''דרך נפלאה לסעוד בזול, היא לערוך קניות בשוק המזון הצבעוני - לה בוקריה, תמצאו שם את כל סוגי המזון שיעלו בדעתכם...'' ליאורה חוברה ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור המלצות וטיפים מעשיים, איך להוציא את המיטב מברצלונה
''אנחנו בחרנו במנת תערובת פירות ים בשמן זית, עם שום, בזיליקום ופטרוזיליה. 500 גרם של בשר לובסטר עסיסי, צדפות המחליקות בפה, סרטנים, מולים וקלמרי..''. מיכל אדר הרגישה הכי בדרום איטליה, דווקא במסעדת קרמיינס בניו יורק
''במיומנות רבה פירק מלצרינו החייכן את העוף הרך, שהחליק ונפרד כמעט מעצמו מן העצמות, והוגש לצלחות האישיות, לצד פיסת לימון כבוש וכמה זיתים...''. נעמה הלוי חותמת את מסעה במרוקו במסעדה האהובה על המלך – מסעדת יקוט במרקש
נעמה הלוי ממשיכה את הטיול שלה במרוקו עם ביקור בדוכני תבלינים ושמנים; טיול בערי החוף של מרוקו, בהם הוגשו מנות פירות ים בסגנון אירופאי; ומרק חרירה נהדר אחד, בדוכני שוק האוכל הצבעוני של מרקש. המסע למרוקו – פרק שלישי
''את סיורנו במדבר עשינו בטיול ג'יפים, שבסופו עצרנו בעיירה ריסאני, בחדר פרטי עמוס בשטיחים צבעוניים, לארוחה מצוינת שכללה פיצה ברברית: בצק פריך ומושחם, ממולא בבשר והמון ירקות שונים...''. המסע למרוקו של נעמה הלוי. פרק שני
''אחר כך הגיעו הטאג'ינים: עוף בשקדים; כבש בשזיפים; קציצות מתובלות ברוטב עגבניות וביצה; קוסקוס 'רויאל', עשיר מאוד בירקות וקישוטים, וטלה בתנור...''. נעמה הלוי חזרה הלומת טעם וריח מהטאג'ינים המרוקניים. המסע למרוקו – פרק ראשון