אחרי שפיצחנו צלוחית של ''אדממה'' (תרמילי סויה ירוקים מאודים עם מלח), הגיעה ''קומבינצית דים-סאם'': מגדל המורכב משלוש סלסילות במבוק, בתוך כל אחת מהן סוג שונה של דים סאם, האחד באו (כופתאה מבצק שמרים) במילוי בקר עם פטריות, השני בצק שקוף במילוי עוף, ירקות ואגוזי קשיו, והשלישי, הטעים ביותר לדעתי היה כיסון מגולגל עם אווז מעושן, אפונה ופטריות שיטאקי
''ההזמנה הגיעה בתוך פחות משעה, כמובטח. גודל המנות במשלוחים, כמו במסעדה, ראוי לציון. שתי מנות מרק סיפקו משפחה רעבה, שלגמה בשמחה מהמינסטרונה העשיר. לצד המרק הגיעו קופסאות קטנות עם תוספות, גבינת פרמזן מגוררת ורוטב פסטו חריף''. שפרה צח ממליצה על שירות הטייק אוויי החדש של פרינצ'יפסה
מסעדת סופיה במלון ענבל בירושלים עושה הרבה כבוד לירקות השורש. במסגרת פסטיבל מיוחד שנערך במקום יוגשו מגוון מנות מקוריות שהמשותף לכולן הוא ירקות שורש. בואו לטעום מה אפשר לעשות עם שורש סלרי או פטרוזיליה.
בברזיל מתכוננים לקרנבל השנתי וגם אצלנו לא מפסיקים למצוא סיבות למסיבות. בקיבוץ פלמ''חים חוגגים את פסטיבל הבטטה, למסעדת בוחא יום הולדת שנה וגם בעמותת ''חיים'' למען ילדים חולי סרטן מבקשת להפוך את פורים המתקרב לחג שמח
המיזוג של בשר ואוכל ים נחשב בעבר לעברה חמורה על כללי הבישול העילי, אבל מניסיוננו האישי אם מיזוג כמונו, שבעבר נתפס על ידי חוגים שונים במשפחותינו כקטסטרופאלי, התגלה כהצלחה ואף חוגג עשור שלישי להיווסדו, כדאי לשמור על ראש פתוח. במילים אחרות, היה נפלא. הרוטב עשיר, הבשר מצוין ופירות הים טעימים. סיימנו את המנה סחוטים מאושר
לרגל הולנטיין הקרב ובא, בחרנו להביא לכם פתרון מושלם למתנה מקורית, שכולה רומנטיקה ותשוקה: סלסלות גורמה מפנקות. אתם מוזמנים להשקיע קצת בבני הזוג שלכם. בדרך-כלל זה משתלם...
שש המלצות לבילויים רומנטיים במיוחד ליום האהבה
''איזו הוכחה ניצחת יותר לאהבה אפשר להציג מלסעוד עם בת זוגך הנצחית במקום בו מככבות בתפריט מנות כמו ''קערת סלט קינואה'', ''קרפצ'ו ירקות חורף'' (שככל הנראה עשוי מהפילה של השומר) ו''כוסמת עם פטריות יער''? במקום בו אפילו במנות שמכונות ''המבורגר'' אין פירור של בשר?''. נטע גל לקח את אהובתו לדגום את סעודת הוולנטיין של ''קום איל פו'' ויצא גבר
ורד הזמינה ספגטי ברוטב של זיתים שחורים כתושים יחד עם עלי בזיליקום ויין לבן, עגבניות שרי וגבינה בולגרית מגורדת, רק בלי הגבינה הבולגרית המגורדת... מנה מצוינת גם בלי גבינה. כמו תמיד חיפשתי אני מנה מיוחדת. הפעם גם קיבלתי: 250 גרם של פילה מיושן, רך ונימוח, על מצע של רוטב תאנים ובליווי פירה, שיצרו יחד מנה מצוינת, נדיבה, ובהחלט מיוחדת
לעיקריות אכלנו אנטרקוט ומנת מיני ריבס, ונהנינו מאד משתיהן. האנטרקוט היה עשוי כהלכה ולווה בפירה תפוחי אדמה, ובשר הריבס היה רך ונפלא, והוכרז כמנצח. את המנות העיקריות המשכנו ללוות במנות הראשונות שעוד היו על שולחננו, משלבים טעמי מזרח ומערב שהוסיפו לארוחה גוון מרתק
הרבה מאוד מסעדות קופצות על ההזדמנות לגוון את התפריט במנות עם פירות יבשים. באחרות מציעים לסועדים עץ על שמם לקינוח ובמסעדת סנדר הגדילו לעשות ומכינים לנוטעים ערכת פיקניק מושלמת
איזור המשרדים השוקק של רמת החייל מציע מגוון אופציות קולינריות לארוחת הצהריים. למרות ההיצע המרשים הארוחות העסקיות של לה פואל דור בהחלט מצליחות לבלוט. לה פואל דיור היא מסעדת שף צרפתית המתמחה בפירות ים ובשרים ברטבים צרפתיים קלאסיים, בקינוחים מענגים ובמבחר יינות מרשים. המסעדה מציעה בימים א'-ה' ארוחות עסקיות במחירים שבין 38-50 ש''ח.
''עם לירון זו תמיד בעיה לצאת לאכול כי היא צמחונית. זה לא שאני חייבת תמיד לאכול בשר, בכלל לא; זה גם לא שקשה למצוא בעיר הזאת מסעדות המתאימות לצמחונים, ובכל זאת, ברגע שישנה המגבלה, פתאום נורא קשה לי לחשוב על מקום שנוכל לאכול בו יחד כמו שצריך, כלומר מקום בלי איזה כבד עוף נחמד בתפריט''
אחרי כמה דקות ב''וונגס גריל'' אנחנו מתחברים לפרשנות הבודהיסטית. האריות שבכניסה גורמים לנו להרגיש מוגנים מההמולה הרוחשת בחוץ ובכל מה שקשור לנימוסי אירוח והסעדה , לא יכולנו לבקש יותר. בכפפות של משי מובילים אותנו אל שולחננו כשברקע מוסיקה אוריינטלית עדינה המכניסה אותנו כהרף עין לאווירה השלווה של המקום
תמיד חלמתם להרשים את החבר'ה בנאום ידעני על עפיצות או טרוואר? שני יקבים, מרכז יין ובר מציעים קורסי טעימת יין, סדנת טרוואר, סדנא להפקת שיכר מפירות יבשים וגם ערב מחווה לפרנק סינטרה שכולו אלכוהול משובח ולהיטים
הדיאטנית ליאורה חוברה מצאה את עצמה בבוקר של שופינג בקניון עזריאלי עם בתה המורעבת, שדרשה ארוחת בוקר כמו בצימר בגליל. הנוף האורבני מ"יטבתה בעיר" לא ממש ענה על התביעה אבל הג'בטה החמה, הסלט הטרי ושייק הפירות הנדיב, עשו את העבודה
העיקריות סיפקו לנו הזדמנות לדגום מתפריט החורף החדש שנחנך זה עתה. האמת היא שאם היינו יודעות מראש את גודל המנות, ייתכן שהיינו מוותרות על אחת מהן. ובעצם, אולי טוב שלא ידענו, כי כך נהנינו גם ממנת אנטרקוט עסיסית ועשויה כהלכה, ברוטב יין אדום, וגם ממעדן אמיתי של חזה עוף ממולא פטריות בעטיפת חזה אווז מעושן
להודו ישנן אטרקציות רבות להציע לתייר הישראלי- תרבות, אומנות, נופים ואוכל. את האוכל ההודי המתאפיין בריחות וטעמים עזים מביאה מסעדת אינדירה הרצליה לישראל. באינדירה הרצליה טרחו ועיצבו את המקום כך שהסועדים ירגישו כמו בהודו. החוויה ההודית מוצעת לכם במסגרת העסקיות במחיר שווה לכל כיס, 43 ש''ח, עבור ארוחה גדולה ומשביעה.
רוצים ללמוד להכין קינוחי שוקולד מרהיבים או להוציא תחת ידכם פסטה טרייה או לה לה? זה הזמן לסדנת בישול
הגענו כדי לנסות את הקדירות, אבל הצצה בתפריט גילתה לא מעט מנות מעניינות נוספות. למרות השם והעיצוב הצרפתיים למהדרין, יש בו גם מנות כמו חצילים בטחינה, חומוס ופסטות. נראה שהקו המנחה את בעלות הבית הוא לאו דווקא מטבח זה או אחר, אלא אוכל פשוט, טעים וטוב, ולא משנה איזה דרכון הוא מחזיק בכיס
בדרך למסעדת הפויקה שביפו תהתה ליאורה חוברה אם המסעדה נקראת על שם כינוי החיבה של בעל הבית. בדרך חזרה היא כבר תכננה את הארוחה הבאה שלה בפויקה, שתכלול בלי ספק, קדירה כלשהי עם נתח בשר מעושן, מחית שעועית שחורה וירקות שורש, ותסתיים בעוגת שוקונגו, עוגת שוקולד חמה אפויה בפויקה ומוגשת בציפוי שוקולד לבן. סיפור אהבה אפריקאי
מסעדת השף הותיקה תמרה שוכנת מזה 20 שנה ברחוב החשמונאים בתל אביב. כמשתמע מהכותרת האוכל במקום הוא בסגנון איטלקי-צרפתי. לאורך כל שעות הפעילות של המסעדה מוצעות בתמרה עסקיות במחיר של החל מ-49 ש''ח. אז כדאי לכם לפנות שעתיים ולהינות מאוכל משובח במחיר סביר לכל הדעות.
דן זוארץ, הסושי-מן הצעיר של נויה, הספיק להתמקצע ב''אונאמי'' וב''סושי-סמבה'' והוא גדוש ביצירתיות רעננה. מגוון הסושי שמגיע לשולחננו מדגים זאת היטב: ה''ספייסי רוקט'' למשל, שואב את חריפותו מפלפל ירוק חריף, שאופייני יותר למטבח המזרח-תיכוני, וכמוהו גם הצנוברים הקלויים, שהעניקו פריכות לא צפויה למאקי הצמחוני
ארבע המלצות על ארוחות בוקר מרחיבות לב, ששווה לצאת למענן מהעיר
ארוחת הטעימות שמוגשת באינדירה היא דרך נפלאה להיחשף למטבח ההודי המגוון והעשיר. למנות ראשונות קיבלנו לחם הודי שנקרא נאן, וממולא בבשר טחון, בירקות מבושלים או בשום ובנענע; פקורה, שהיא מנת ירקות מטוגנים בקמח עדשים; ומונדאל פקורי שהוא הפלאפל ההודי. המלצר שלנו היה אותנטי לא פחות מהמנות, ולמעשה כל מלצרי המסעדה התבררו כהודים מבטן ומלידה