הכנה וטיפול בבשר זו אומנות. ובאומנות כמו באומנות צריך לדעת להשקיע, ללמוד ולטפח. השפים שאול בן אדרת ואיציק פיינשטיין מסבירים, כיצד ניתן להוציא מהבשר את המיטב ואיך אפשר להפוך את ''חג המנגל'' לאירוע של אסאדו אמיתי?
באיראן מניחים על השולחן שבעה פריטים המתחילים באות ס'; ביוון אופים מטבע בתוך עוגה, למזל ולברכה; ובתאילנד חוגגים עם הרבה מאוד מים. לכבוד השנה האזרחית החדשה, יצאנו לבדוק: איך חוגגים את ראש השנה בתרבויות שונות בעולם?
במהלך השבוע הקרוב יתקיים, בחסות יצרנית שמן הזית זיתא, פסטיבל אוכל ושמן זית במסעדות נבחרות בתל אביב, ובהן קימל, דרוקר'ס וביסטרו נעה. לכבוד הפסטיבל, מספרת שפרה צח על סגולות שמן הזית, ואיך מזהים שמן זית איכותי
ארוחות בוקר משוקעות בשדמות דבורה, חגיגה לקרניבורים מול עין גב, חפש את המטמון בפארק הירדן, בראנץ' לצלילי קונצרט קלאסי בטבריה, סדנאות להכנת גבינות במנחמיה, וזה באמת רק על קצה המזלג. פסטיבל טעם כנרת הרביעי יוצא לדרך
גם השנה הושקו אירועי חמשושליים עם ארוחת גאלה מפוארת, שנערכה ביום ראשון במוזיאון אסירי המחתרות בירושלים. בתפריט: נגן חמת חלילים; מנות ממסעדות כמו קנלה, לה גוטה, אגס ותפוח, ובקטנה; יינות של יקב טפרברג; והבטחות של ניר ברקת
זו השנה הרביעית הולכת ירושלים לחגוג בחודש דצמבר עם שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל – חמשושליים 2008. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 4-6.12, 11-13.12 ו-18-20.12, הנה מדריך והמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל