מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> פסטיבל היין במוזיאון ישראל

עדכונים מפסטיבל היין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כדאי לנצל את הפסטיבל בכדי לערוך טעימות אורך של יינות מקבילים ממספר יקבים. לא בכל יום עומדים לפניכם מאות בקבוקים פתוחים שיכולים לאפשר לכם טעימות שונות ומגוונות....'' יובל בלנקובסקי, פסטיבל היין, ירושלים

כמדי שנה בלילות הקיץ של אוגוסט, נפתח פסטיבל היין הירושלמי בחצר גן הפסלים במוזיאון ישראל. כמה ייננים שהציגו בתערוכה התוודו בפני שאי אפשר לערוך פסטיבל כזה בתל אביב –חם ולח מדי. אבל הירושלמים שנהנים מערבים קרירים ונטולי לחות גם בעונה זו של השנה – הם המיקום המועדף עליהם לערוך טעימות יין. ואכן, מדובר באירוע שווה לכל נפש לאוהבי יין וגם לסתם סקרנים שמחפשים להעביר ערב בכיף. עם רכישת הכרטיס זוכים בכוס יין ריקה ומיד שניגשים לדוכנים היא הולכת ומתמלאת.

פעמים בנדיבות יותר ופעמים פחות, אך מדוכן לדוכן תרגישו את השפעת האלכוהול עליכם. לצד היקבים הגדולים כמו ברקן, סגל רמת הגולן וכרמל ישנם מבחר יקבים קטנים שמציגים במקום כמו צרעה, אלכסנדר הגדול, תשבי, פלטר, ברבדו וטוליפ. האווירה בפסטיבל חופשית ומהנה. לצד שיטוט בגן הפסלים ישנם גם מספר מצומצם של דוכנים לממכר מזון כמו: גבינות, ממרחים ושימורים מאיכות מעולה, כך שבסך הכל מומלץ בחום להגיע לפסטיבל. כדאי גם להגיע בשעות המוקדמות לפני שמצטבר עומס גדול של מבקשי טעימות על הדוכנים.

תוך כדי טעימות נתקלתי גם במספר יינות מומלצים. הראשון הוא 'הקסם' 2005 של יקב עגור- מדובר ביין מתובל ויפהפה עם ניחוח של פלפל ירוק חריף, יין מעניין, חוצפן ומגוון, שמאוד מתאים למנות המזרח תיכוניות של המטבח הישראלי. מחירו הוא כ-80 שקלים לבקבוק והוא יין שאף זכה בתחרות היינות שנותנים תמורה טובה לכסף.
יין נוסף שהרשים אותי מאוד לטובה הוא המרלו 2006 גליל עליון, מהסדרה האזורית של יקבי כרמל. מדובר ביין בעל גוף כבינוני וארומות נעימות של פירות אדומים. ליין חמיצות מאוזנת והוא נעים מאוד לשתייה.

בפסטיבל משתתפים מספר יקבי בוטיק מאוד איכותיים המציגים מבחר מהיינות שלהם. כשאתם מגיעים לפסטיבל, השפע העצום של היינות יכול לבלב אתכם. אני מציע להתמקד בהתחלה (כשעוד החיך רענן), ביקבים הקטנים האיכותיים והפחות מוכרים שזו הזדמנות נהדרת לטעום מספר יינות מהם שמחיר כל אחד מהם בשוק נע בין70 - 100 שקלים. המלצתי להתרכז בדוכנים של יקב פלטר מהגליל העליון, שמציע לטעימה את הסוביניון בלאן 2008 הנפלא, המציג ריחות ירוקים וטעם חמוץ מרענן ומרוכז. הטריו שלו המבוסס על בלנד של מרלו קברנה ושירז. את יקב ברבדו שנתנו לטעימה את השרדונה העוצמתי שלהם ואת הקברנה סוביניון 2006 , שהוא בעל גוף מלא ועשיר אך מתקתק מדי לטעמי בתחילתו. גם יקב יתיר מציעים את הסוביניון בלאן האיכותי שלהם. מעניין להשוות אותו לסוביניון בלאן של פלטר. בכלל כדאי לנצל את הפסטיבל לערוך טעימות אורך של יינות מקבילים ממספר יקבים. לא בכל יום עומדים לפניכם מאות בקבוקים פתוחים שיכולים לאפשר לכם טעימות שונות ומגוונות.

כדאי גם לשים לב לדוכן הנפלא של רמת הגולן, שבכל שעה עגולה פותחים בנוסף למבחר הטעימות יין אטרקטיבי אחר. כשהגעתי נפתח בקבוק מאגנום של סירה ירדן 2004 שהיה מבחינתי קצת סתמי ומאכזב אבל אני בטוח שהם יוצעו מהארסנל שלהם עוד הפתעות טובות ומעניינות.
שנים אחרונים חביבים הם הסירה 2006 של יקב עמק האלה והסירה רזרב 2006 של יקב דלתון שבו מעורב מעט ויונייה. שניהם יינות מלאים ומרשימים ואני ממליץ בחום לנסות אותם בפסטיבל או לרכוש אותם בחנות היין של הפסטיבל שמציעה מבחר מיינות הפסטיבל במחירים אטרקטיבים. המלצה אחרונה שלא קשורה לפסטיבל. ממש עכשיו הוציאו יקבי ברקן לראשונה את הקריניאן רזרב 2007 שלהם, מדובר ביין מאוד מעניין ומיוחד - פראי ולא שיגרתי שיש ממנו כמות מוגבלת של בקבוקים זה הזמן לנסות ולשתות – תיהנו!