השם בהחלט מחייב – מסעדת לחם בשר היא מסעדת בשרים כשרה שעושה חיבור קולינרי בין שני עולמות אהובים על רוב האנשים – לחם ובשר. אם תשאלו את יובל בלנקובסקי ששלחנו לטעום מכל וכל בשטח, הבשר מדהים והיין משלים את התמונה לכדי מונטאז' של ריחות וטעמים ערבים מאוד לחך. מה שבטוח, מהסניף הירושלמי יהיה לכם קשה מאוד לצאת רעבים... "המנות נדיבות ומשביעות מאוד ולכן נאלצנו, בצער רב, לדלג על הקינוחים"
לפני הפגישה הראשונה יש פרפרים, חששות, מלא הכנות, ועל כן, כדי להוריד מכם את העול הכבד של בחירת המקום המושלם לדייט – קבלו מאתנו את מצעד המסעדות המושלמות שיש לעיר להציע. לקינוח תוכלו לטייל ברחוב יפה נוף, בנמל ואם אתם ממש קיטשיים כמובן שגם בגנים הבהאים
"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם
"החלטנו ללכת על הספיישל של הסניף המקומי - קריספי סלמון רולס – רול סושי מיוחד וטעים עם טונה, סלמון ותוספות קריספיות מלמעלה. אני, כחובב גדול של ספייסי מיונז, טבלתי את הרול בלי הכרה..." כבר לא צריך לטוס אלפי קילומטרים בשביל ליהנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק. גיא סופר זמרני מגיע לג'פניקה אשדוד ומגלה שמדובר בפנינה אסייתית קסומה ומרתקת
"המנה שידכה בין קוביות בטטה אפויה, עלי תרד, קוביות טופו, פטריות בתיבול שמן, שומשום וסילאן לתבשיל עדשים שחורות עם שיבולת שועל. מנה מתקתקה וצבעונית שבכל ביס הרגשתי את טריות ואיכות חומרי הגלם..." יאיר הנר מגלה בקפה לואיז רמת השרון את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות ומזינות, עונתיות חורפית מתפרצת וסינרגיה מדהימה המצליחה לקחת את כל המרכיבים, ולהפוך אותם למשהו שלא הכרתם
"עוגת גבינה עדינה-עדינה, מבושלת עם שוקולד לבן, על בסיס של בצק פריך ובציפוי קרם שמנת חמוצה. העוגה הזו נהדרת גם בפני עצמה וגם כבסיס לכל מיני תוספות שאורן נהנה לפזר עליה, בהתאם לחשק: תותים, אוכמניות, מרנג, קרם לימון ועוד..." גיא סופר-זמרני מגלה את סוד הקסם של דפנ'ס רחובות: חיבור בין שני מטבחים משני עולמות שונים, תוך שמירה על מסורת אפייה מרשימה
ביפו תמצאו את אחת המסעדות הוותיקות והאהובות, כזו שהפכה לאגדה ומושכת אליה סועדים מכל רחבי הארץ - הזקן והים קדם. המסעדה שוכנת על קצה גבעה, עם הפנים לגלי הים הכחול, כאשר ניתן להשקיף ממנה על השקיעה המרהיבה ביופייה. בזקן והים כל סועד מעלה בחכתו אוצרות ימיים טעימים-טעימים. ויש גם ארוחה עסקית מפנקת מאוד שחבל לפספס!
אני ניגשתי לפרק בידיים דג לברק שלם. ביאמאס מטגנים אותו קלות ואז אופים אותו. זה הופך את העור לנשנוש מהנה בפני עצמו. בשר הדג עדין, טרי ונהדר, והדג נאפה במידה הנכונה..." ענבל לורן מצאה טברנה יוונית תוססת בבית ינאי - יאמאס. אל תפספסו את עלי הגפן הממכרים, מאפה הפילו שהוא לא פחות ממושלם ואת הקינוחים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. כן-כן, ויש גם אלכוהול בשפע, קהל שמח ומוזיקה סוחפת. יאמאס - הכי שמח שאפשר!
כבר עשרות שנים שבמעלה הר הכרמל, שוכנת צ'יינה ביי, מסעדת סינית כשרה המציעה אוכל טעים ואיכותי, נגיעות אותנטיות מהמזרח הרחוק, שירות אישי, וכמובן נוף מהמם אל מפרץ חיפה. יש גם ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. קופצים לצהריים?
"מנת ווק של נתחי בקר פריכים וטעימים המוקפצים עם אטריות אורז דקיקות והמון טעמים כמו אניס, קינמון, רוטב צדפות וסויה שחורה. מנה מאוד טעימה, שהצליחה לשמור על איזון טעמים משגע, למרות הדומיננטיות של האניס והקינמון..." ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי סניף רמת החייל תל אביב. מתאילנד באהבה
רעבים? בואו להתעדכן על מה קורה במסעדות. תפריט חורף חדש הושק בניטן תאי, 'שגב' בבאר שבע פועלת גם במהלך סופי השבוע, צהריים מפנקים אל מול הים תמצאו בהולה, פסטיבל 'סיפורי מרקים' במסעדות באשדוד וכמובן מנות חדשות מהמטבח היפני של קיוטו. הגיע הזמן לצאת מהפוך ולאכול!
מסעדת מנואל, בבעלות קורין רוזן והשף מוריאל מימון, מביאה את הטעמים והניחוחות מארץ המגף היישר אל לב פתח תקווה. מוזמנים ליהנות מאווירה נעימה, חניה חופשית, מתחם ישיבה מול מטבח חוויתי, ומחירים המתאימים לכל כיס. זה הזמן לגלות מה מציעים כאן בתפריט העסקי
צילום אוכל או צילום מזון הוא תחום שנמצא בצמיחה מדהימה בשנים האחרונות. שיא במספר המסעדות, סיורי השווקים, טרנד הפודיז והבישול הביתי תורמים משמעותית לצורך בצילום איכותי אשר נשען בעיקר על חשיפה ברשתות החברתיות. החיבור הזה של המזון למדיום הויזואלי - הופך את התחום של צילום האוכל לנחלת הכלל, מהבשלנים החובבים ועד לשפים המובילים.
האותנטית היא מסעדת השוק הראשונה בבבאר שבע המביאה את הבשורה ולעיר והפכה במהרה לבית של אוכל. השף, יקיר מסרטי, משלב מטבח שף הכולל מנות מוקפדות לצד מטבח של אימא עם תבשילים של בית המתבשלים בבישול ארוך על פתיליות. ומה קורה כאן בצהרייים? תפריט מפנק ומנחם, לכם רק נותר לבחור מה לאכול
"מגיעים אלינו מתאבנים ממחלקת ה"טרטר-צ'יפס", והם יפים במראם וממכרים בטעמם: ארבעה עיגולי צ'יפס פריכים מקופלים למעין כיס ובתוך כל אחד מהם כדורון של טרטר דג מסוג אחר, על מצע של גוואקמולי וחלפיניו...." תשכחו מכל מה שידעתם עד היום על המטבח היפני. שפרה צח הגיעה לדיינינגס שבמלון דה-נורמן תל אביב, עלתה על רכבת הרים יפנית מטורפת, שגם אחרי שעתיים היא לא רצתה לרדת ממנה. מי מצטרף לסאקה פרימיום?
"אז מגיע הכוכב האמיתי של הערב. קבלו אותו גבירתי ואדוני – מגש המיקס שלכם! קדרת גחלים לוחשות ועליה טס ברזל עם כ-700 גרם בשר משובח, עשוי מדיום-רייר לבקשתנו שממשיך להיעשות בעודנו אוכלים, ומלווה בפלחי בצל ופלפלים קלויים..." לה ואקה לוקה מציעה קרנבל בשרים בסגנון ארגנטינאי, מה שהביא את שפרה צח לבדוק מקרוב את הדברים, ואף למצוא את הכוכב הבלתי מעורער של הערב. מי אמר סינטה עסיסית ולא קיבל?
הגרוזנית שהגיעה מירושלים היישר אל המרכז הבוהמי של תל אביב. ראצ'ה של המסעדנית לילי בן חיים, ממוקמת במבנה אבן עתיק ויפהפה בנווה צדק, והיא מציעה אירוח ברוחב לב, אוכל אותנטי, הרבה אלכוהול ומוזיקה סוחפת. בצהריים מוצע כאן תפריט עסקי שייקח אתכם למסע קולינרי מרתק המגלה את רזי המטבח הגיאורגי. אז למתי קובעים?
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"הכוכב של הסיבוב הראשון מבחינתי הייתה דווקא מנת הטונה. את הסלק הפך שטרן לג'לי וקרץ ממנו עיגולים דקיקים שהונחו על גבי נתחי הטונה. הגזר בושל וגם הוגש כקרם עדין וכולם התחברו יחד למנה עדינה ומאוזנת עם מתיקות עדינה וטעמים אדמתיים..." יונתן שטרנברג מגלה את אברטו בה העיצוב אלגנטי ומאופק, במטבח הפתוח המולה טבעית, והמנות הן מיקס של כמה מטבחי עולם. קפיצה קטנה למושבת הביל"ויים
"השרימפס מוגשים בסגנונות שונים. הכי פשוט, וגם זה שהכי נותן לאיכותו של חומר הגלם לדבר – על הפלנצ'ה, מתובלים במלח גס, פלפל שחור וקצת לימון, ומוגשים עם איולי חרפרף בצד..." אשדוד, שהפכה ליעד קולינרי בולט כזה ששווה נסיעה מיוחדת אליו, מאכלסת גם את קנקון - חנות לממכר מוצרי מזון מהארץ ומהעולם עם בר אוכל המציע מנות טריות כאילו זה הרגע נשלפו מבטן האוקיינוס. גיא סופר-זמרני מגיע לתחנת חובה לפודיז ואוהבי פירות ים
הרחק מהמולת נמל תל אביב, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, תמצאו את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. אם הגעתם לנמל בשעות הצהריים אז לבטח תשמחו לדעת שביוליה מגישים עסקיות מפנקות ברמות מחיר שונות. יהיה טעים ושמח!
"החצ'פורי היא מנה גיאורגית קלאסית, מדובר בסירת בצק שמרים שניאפת עם גבינת סולוגוני גרוזינית ומשתכשכת בה ביצה חצי רכה. כאן היא מוגשת עם חתיכות חמאה צהובה ועם רוטב שזיפים ירוקים חמצמץ נהדר, שביקשנו תוספת ממנו..." ענבל לורן מגלה את המשתה הגרוזיני השמח של סופרה ראשון לציון הכולל מאכלים מסורתיים עם טוויסט עכשווי, עיצוב שמח, מוזיקה נעימה וכמובן גם יינות ובירות קווקזיות. מי מצטרף?
כשבחוץ קר וגשום, אין כמו קפיצה קצרה לאילת, כי תמיד כיף בעיר הכי דרומית וחמה שלנו. אז אחרי שפרקתם מזוודות, אל תישארו רעבים, תגיעו לברביס, הדיינר של העיר, שבו מוגשים המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, פירות ים ועוד. וכן, יש גם עסקית צהריים מפנקת במיוחד
"פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם..." קרין אביב גילתה מה הופך את קימל בגלבוע לאהובה ומחוזרת: מיקום מנצח בלב אזור כפרי עם נוף מרהיב הניבט ממנה, מנות נדיבות כמותית, אוכל טעים ומדויק של השף וניחוחות של פרובנס
התברכנו ברצועת חוף ארוכה ויפה, ובימי החורף הגשומים והקרים, היא מציעה נוף לים שהוא בגווני כחול-אפור, גלים סוערים ולפעמים רגועים, שמש נעימה, כך שהכי כיף לסעוד מול הנוף המהפנט הזה. לקחנו על עצמנו משימה, ואחרי שבועות של נסיעות וטעימות, חזרנו עם רשימה של מסעדות חוף כשרות מומלצות, כאלו שלא תרצו לפספס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!