מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חומוסיות בת"א


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לכולם יש את ה-חומוסייה שלהם, זו שהם מאמינים שהיא הכי טובה בעולם. אבל לא כדאי לגוון מדי פעם? הפעם החלטנו לכתוב לכם על ארבע חומוסיות מיוחדות ששווה לנסות.

אני זוכר את הרגע שבו התאהבתי בחומוס. הייתי בכיתה ז', זה היה יום שישי קיצי חם ולוהט ובדיוק יצאתי מהתיכון לקראת עוד סופ"ש חופשי מלוחות מחיקים ומחברות.

בדרך הביתה, פגשתי את בן דוד שלי וחברה שלו, שהיו אז בני 20+. הם היו בדרכם לאכול חומוס של שישי והסכמתי מייד. הייתי צעיר, תמים ובעיקר רעב, לא הייתי מודע לקשר ההדוק בין ימי שישי לבין הקטניה המלכותית, לא היה לי מושג שזה עמוד התווך של קבוצות חברים בכל רחבי ישראל.

הגענו לחומוסייה, הזמנתי את מה שהבן דוד הזמין והתחלתי לאכול בהנאה רבה. בקושי סיימתי חצי מנה, הבן דוד צחק עליי קצת, אבל מבחינתי החוויה לגמרי הייתה שם. הרעש, הצחוקים, הפרלמנטים שנראים כאילו לא קמו מהשולחן עוד משישי שעבר.

שם התחלתי להבין – חומוס זה לא רק אוכל. חומוס זה מסורת, חומוס זה חברים, חומוס זה נשמה, חומוס זה החיים.
חומוס זה האוכל המושלם בשבילי. הוא זול, הוא מזין, הוא משביע ואם עושים אותו כמו שצריך הוא גם טעים בטירוף.

היום אני רוצה להמליץ לכם על 4 חומוסיות שאני ממש ממש אוהב, הרביעייה הזו ממש מיוחדת ולכל אחת יש אופי משלה שהופך את הביקור לחוויה מגניבה וייחודית.

הבן של הסורי


אחת מהאגדות הכי מוכרות בקולינריה התל אביבית היא הסיפור על החומוס פול של הסורי מכרם התימנים.
מה לא נאמר על החומוס של הסורי? אומרים שהוא מקרב לבבות, משכין שלום, מרפא דיכאונות ומאחה לבבות שבורים.

למזלי, יצא לי לטעום את החומוס ואת הפול של הסורי ואני חייב להגיד – אני מסכים עם כל תיאור פואטי שתתנו לו.

אחרי כל כך הרבה חיקויים מאכזבים שלא התקרבו לרמת מנת החומוס-פול המקורית של הסורי, אפשר להבין למה השם של החומוסייה הראשונה ברשימה שלי, "הבן של הסורי", עורר סערה כל כך גדולה כשהמקום נפתח.

כולנו שאלנו - האם זה הסורי האמיתי? האם נזכה לטעום שוב את המתכון הסודי בכל זאת?

התשובה היא כן. המנה כמעט זהה למקור וזה הופך אותה למנת החומוס-פול הכי טעימה ביקום, פחות או יותר.

המנה של הבן של הסורי מגיעה כמצע של חומוס סמיך וחלק שעליו תבשיל פול מתובל היטב. את המנה מעטרים פירורים של ביצה קשה שקצוצה דק-דק, שמן זית איכותי והרבה הרבה כמון.

אפשר גם בלי פול כמובן והחומוס של הבן של הסורי בהחלט ראוי בפני עצמו.

לדעתי, אחת המנות השוות בעיר, כזו שביום הנכון אעדיף גם על פני נתח אנטריקוט עסיסי.

גרגר הזהב


כנראה השם הכי מגניב ברשימה ותכלס, גם המקום עצמו מגניב מאוד.
את גרגר הזהב הקים תום וויסמן, הפרטנר של השחקנית הכי מבוקשת כרגע - נועה קולר, זו שאחראית על כמה מהדמויות הכי מעניינות שראינו בתעשיית הטלוויזיה והקולנוע הישראלית בשנים האחרונות (קופה ראשית, הנערים, להעיר את הדב).

החומוסיה המעולה שממוקמת בשוק לוינסקי מתאימה לאלו שלא מסתפקים בארוחה שמתחילה ונגמרת בחומוס בלבד ואוהבים עוד כמה דברים על השולחן.

התפריט, שבו תמצאו גם מנות חומוס רגילות בגדלים של גדול וקטן, כולל הרבה מנות קטנות וטעימות (מנות מתחלפות ומנות קבועות) ומציע שני דילים שווים:

•קטן + קטן + קטן (34 ש"ח)
•קטן + קטן + גדול (42 ש"ח)

הדילים יספקו לכם ארוחה שכוללת מנת חומוס קטנה או גדולה, לבחירתכם, ועוד שתי מנות קטנות כמו כרובית מטוגנת שהתגלתה כאלוהית, סלט סלק מרענן ומפתיע, ספיחה מעולה, מג’דרה קלאסית, טאבולה אותנטית וגם צ’יפס, למקרה שזה מה שעושה לכם את זה.

מבסוטה


עוד חומוסייה לוינסקאית ועוד אחת שמתאימה לפתיחת שולחן יותר מאשר לסגירת פינה.

מבסוטה המעולה רק בת שנתיים, שזה בערך שבוע במונחים של חומוסיות, אבל כבר הצליחה לצבור קהל לקוחות לא קטן ולחדור אל סצנת החומוס התל אביבית.

איך היא עושה את זה? עם קונספט שארינג (בדומה לגרגר הזהב הסמוכה), חמוצים ביתיים, מטבל ירוק מפלפלים חריפים טריים, פיתות מפנקות, אלכוהול במחירים שפויים וכמובן חומוס טעים טעים.

בניגוד לרוב החומוסיות בהן כל אחד מזמין לעצמו מנה משלו ובמקרה הטוב מתחלקים בכמה פלאפלים, למבסוטה שווה להגיע עם חברים וחברות, להזמין חצי מהתפריט ולטעום מהכל.

מחפשים המלצות? חומוס מסבחה מהמם, חומוס שקשוקה מפנק, לביבות ירק נהדרות המגיעות עם רוטב יוגורט עם מלא שום ומג’דרה כל כך טובה שהייתה זוכה למחמאות אפילו מסבתא שלי, עליה השלום, שנהגה להכין מג'דרה שעושה לך לבכות, אבל בקטע טוב.

התפריט מגוון, הוויב מגניב וכיפי והמוזיקה עושה שמח – במבסוטה עושים עבודה טובה, שווה ביקור.

חומוס כספי


בשקט בשקט, בלי ששמנו לב, החומוסייה השכונתית של השף יניב כספי הפכה למעצמה של ממש.

המותג חומוס כספי התחיל בשנת 2011 כחומוסייה קטנה באזור המסחרי של נאות אפקה. המייסד והבעלים, יניב כספי, הוא לא ממש בעל חומוסייה סטנדרטי. יניב שבעברו היה שף מוביל בצוותים של המסעדות הכי מפונפנות בארץ חריג בנוף החומוסאי התל אביבי.

אבל מה אפשר להגיד? כשזה עובד, זה עובד. החומוסייה של יניב תפסה תאוצה, הקהל התל אביבי עף על האוכל ולאט לאט נפתחו להם עוד סניף ועוד סניף.

היום לכספי יש לא פחות 6 סניפים ברחבי ת"א, מצפון העיר ועד ליבו הפועם של המרכז, ואנחנו צפויים לראות סניפים נוספים מחוץ לתל אביב ממש בקרוב.
האווירה בכספי משפחתית וחמה, בדיוק כמו שאני אוהב. אבל אם לומר את האמת, את זה אפשר למצוא בעוד הרבה חומוסיות בעיר.

מה שבאמת מיוחד פה זה שמדובר במסעדה של ממש, רק שהאוכל המרכזי כאן הוא חומוס.

בכספי תמצאו ארוחות בוקר ממש כמו במסעדה רגילה, עם שתיה חמה וקרה ואפילו סלט בצד.

הטוויסט - את הביצים הבנאליות יחליפו ג’חנון בעבודת יד, חביתת קדאיף משתי ביצים המוגשת עם מאזטים נהדרים ולחם פרנה וגם מלוואח, בורקס ושקשוקה שנאמנים למקור.

בגזרת החומוס, תמצאו את כל המנות שאתם אוהבים כאשר כמעט את כולן אפשר לקבל בווריאציה טבעונית

לצד החומוס תהנו ממנות קטנות ומענגות כמו פטריות שמפיניון שנצלות בשמן זית, רוטב סויה ותבלינים וחציל בלאדי שנצלה על האש ומוגש עם טחינה, גרגרי חומוס, טחינה, סלסת עגבניות, פלפל צ’ילי ועשבי תיבול.