מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אתניקה הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם אתם מעוניינים באוכל ישראלי אותנטי וכשר עם טוויסט עדכני, אתניקה בהרצליה היא המקום בשבילכם.

הגענו לאתניקה אני ואחיין שלי, חייל שחגג החודש יום הולדת 20 והוא חובב קולנריה מושבע. מסעדה זה בעיקר אוכל אבל לא רק ואיך שנכנסים מרגישים שבאתניקה מבינים זאת. המסעדה גדולה, מרווחת ומעוצבת בקפידה. את הקירות מעטרים טסי נחושת ענקיים. באתניקה מגישים על טסי הנחושת הללו מבחר עצום של סלטים טריים המוכנים במקום. שני מלצרים נזקקו בשביל להגיש לשולחן שלידינו מגש נחושת ענקי שהיה עמוס בסלטים ובלחם פרנה טרי. אנחנו שהיינו שניים בלבד הסתפקנו במגש "צנוע" יחסית של שש סלטים. בין השאר טעמנו סלט פטריות צלויות, סלט ביצים, מטבוחה, קישואים בציזיקי צימחוני וסלט טאבולה מרענן.


לאחר הסלטים המשכנו לסיגר ממולא בבשר טחון, שהוגש לצד טחינה. עלי הסיגר היו קריספיים והתפצחו בפה, אם אתם חובבי סיגרים (כמוני) זה מנת חובה. משם המשכנו לטרטר בקר מגולגל במופלטה ולבורקס כבד אווז. הבורקס מוגש על מצע של ציזיקי צימחוני והיה נפלא בטעמיו. הציזיקי הוסיף למנה חמצמצות עדינה שאיזנה את טעמיו המתוקים של הכבד. כבד אווז זה מוצר מנצח, והשילוב של הכבד בבורקס חם שנאפה במקום מלהיב.
לעקריות חלקנו דג מרוקאי וסטייק פריים ריב על עצם. במקרה של אתניקה הדג המרוקאי הוא פילה בס ברוטב אדום שהוגש לצד מבחר מטבלים: אריסה ,סחוג , טחינה, מטבוחה, פלפלים קלויים כוסברה קצוצה. הדג היה פיקנטי ומאוזן, לא חריף מדי מצד אחד ולא מתוק או אנמי מהצד השני, נכון שזאת המשמעות של "פיקנטי" אבל לא תמיד מסעדות מצליחות לעמוד בהתחייבות הזאת, ובאתניקה מרגישים את היד הטובה של המטבח במנה הקלאסית הזו.


גולת הכותרת של הארוחה הייתה מנת הפריים ריב (נתח אנטריקוט טרי שיושן על עצם) מהקצביה של אתניקה שכוללת בשר טרי ומשובח המיושן במסעדה. הנתח הוגש על מחבת ענקית ולוהטת עם מגוון של ירקות צלויים ובנוסף לצדו הוגשו גם תפוחי אדמה ומג'דרה. הנתח נצלה כהלכה והוגש במידת העשייה שבקשנו מדיום. מדובר במנה מושלמת לזוג חובבי בשר. להבה קטנה שריצדה מתחת למחבת שמרה על הסטייק הענקי חם. זה בהחלט הוכיח את עצמו, כי לוקח זמן להשתלט על סטייק ענקי שכזה, בזכות הלהבה גם בביסים האחרונים שלנו הסטייק שמר על טמפרטורה מתאימה. המנות האתניקה נדיבות מאוד ומצד שני יפות ומסוגננות, ולכן הקהל של המסעדה היה מורכב הן מזוגות שבאו לארוחה רומנטית והן מקבוצות ומשפחות.
באתניקה מציעים גם מגוון של קוקטלים ויינות. טעמנו את קוקטייל הבית של המקום שהיה מרענן וקייצי על בסיס וודקת אפרסק, מי טוניק ומיץ לימון ואת יין הבית של המסעדה, יין אדום נהדר שמתאים היטב למנות הבשר שבמסעדה הנמכרות על פי משקל.


בשלב הקינוחים כבר היינו שבעים אלא לא וויתרנו על קינוח של גלידת חלבה שהוגשה עם טופינג של שערות חלבה ופקאנים מסוכרים. הקינוח כמו יתר המנות כמו יתר המנות המסעדה היה נהדר מתוק ומרענן, בדיוק מה שצריך לסיום של ארוחה טובה. אתניקה היא מסעדה מוצלחת שמשלבת מטבח ישראלי עם נגיעות של מהמטבח עכשווי, וזאת לצד נתחי בשר מיושנים שלא היו מביישים שום מסעדת בשרים. אתניקה הוא מקום מושלם הן לאירועים משפחתיים וארוחות קבוצתיות, הן לאנשים שמבקשים להינות מארוחה זוגית ומשובחת והן לחובבי בשר שחיוך מתפשט על פניהם בכל פעם שהם נוגסים בסטייק משובח. מומלץ.