מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

דוניה רוסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למרגלות רכס הכרמל, בין הר לים שוכנת מסעדת בשרים מזה 16 שנה. המקום לאוהבי הבשר, למטבח פשוט ואמיתי, לא מתחנף אשר נשאר נאמן למקור. כל מה שצריך לחוויה מושלמת של בשר, יין ואווירה טובה. קרין אביב ובן זוגה נהנו מבשר ועוד קצת בשר, יין מעולה ושירות יוצא דופן.

אתחיל ואספר מה אין במסעדה. אין לה טרנדים, אין לה תפריט חורף וקיץ, היא לא מתכתבת עם... ולא נושקת ל....
במסעדה אין שטיקים ואין טריקים.
אז מה יש?
יש בשר פשוט מעולה, על האש פשוטו כמשמעו. הבזק קל של מלח ופלפל שנייה לפני שהבשר יורד מהאש וזהו.
אז מה מיוחד? הבשר והפחמים אשר מגיעים מארגנטינה. האווירה שמכניסה את הסועד לרגע לדרום אמריקה במוסיקה, בענתיקות מבית סבתא ובעץ הכבד של השולחנות.
המסעדה מתנהלת כמשק אוטארקי, משמע, הכל מיוצר במקום החל מהלחם והפסטות ועד הקינוחים.
היין המוצע לצד האוכל הוא ישראלי וארגנטינאי בלבד, תוך מתן כבוד ליין הבית של יקב טוליפ אותו טעמנו.
יין הבית הוא בלנד של מרלו וקברנה והוא מעולה. קליל אך לא מאוד, טעמים עשירים של פירות יער, עץ קלוי עם סיומת ארוכה עשירה ומאוזנת.

בחירות מעטות אך מדוייקות


עם הגיענו לארוחת בשרים ידענו שעלינו לשמור את המקום לעיקר ולכן בחרנו במנת פתיחה אחת של קרפצ'ו ולצידה לחם הבית. הקרפצ'ו הגיע חתוך דק ועטוף במעטפת של פתיתי פרמז'ן וגבינה כחולה. שילוב של כמות נדיבה של לימון סחוט ושמן זית הרטיבו את הבשר והפכו אותו לטעים ועסיסי.
לחם הבית החמים מוגש לצד טפנד זיתים, מלח ופלפל טחונים גס.
טעמנו אמפנדס בשר שהגיעו אפויים עם צבע זהבהב מרשים. הבשר היה טעים מאוד וכך גם הבצק, מנה מתוקה לפני המפץ הגדול.

ואז הם הגיעו...העיקריות


נתחי פילה ואנטריקוט על גריל פחמים קטן, מותאם לגודל השולחן, המשיכו להצרב קלות לאחר שהורדו מגריל הפחמים. לצידם הגיעו פירה על בסיס חמאה וחלב וצ'יפס תפוחי אדמה שטוגנו פעמיים ליצירת דאבל פריכות.
לצד הבשרים הונחה צנצנת צ'ימיצ'ורי קטנה להוספת טעם חמצמץ, כל מטבח והצ'ימיצ'ורי שלו, כאן הפטרוזיליה היתה הדומיננטית.
על הבשרים אפשר לכתוב ולכתוב ולכתוב, אבל אני פשוט מסכמת, היה מעולה !!!
אין ספק שמי שעומד מאחורי הגריל יודע את עבודתו, חומרי הגלם הם מהמשובחים שניתן להשיג. הבשר עובר יישון שמוסיף לבשר רכות טקסטורות ועומק של טעמים. הבשר רך ויחד עם זאת צריך ללעוס, ולכל ביס ולעיסה הנאה משלו.
המלצת המלצריות לתת לגרילמן להוריד את הבשר מהאש לפי ראות עיניו והבנתו (שזה בדרך כלל במידת עשייה מדיום וול), אבל אם תרצו בקשות מיוחדות לעשייה, הם בשמחה יעבירו הלאה.
גם הצמחונים ימצאו את עצמם בתפריט, לצורך העניין, הייתי אני נציגת הצמחונים הפעם והזמנתי רביולי בטטה. הבצק של הרביולי מוכן, כאמור, במקום והטריות ממש מורגשת. כך גם המילוי של מחית בטטה העדינה והרכה. המנה באה עם רוטב שמנת פטריות ויכולה גם להגיע עם נתחי עוף או בלעדיהם.
במסגרת הקינוחים ניתן לבחור בין הפלאן, קינוח קרמלי ארגנטינאי מסורתי ובין קרם בננות וגלידת וניל. יש גם טראפל שוקולד עדין ומריר וקינוח חדש המוגש בכוס על טהרת פירות יער, קראמבל שוקולד וניל וקצפת. כולם טעימים. אם הייתי צריכה לבחור, הייתי הולכת שוב על הפלאן, מנה מיוחדת למסעדה שמכבדת את המורשת הארגנטינאית.

אירועים חללים ומה שבינהם


המסעדה מחולקת למספר חללים כך שניתן לערוך אירועים פרטיים במקום בשישי בצהריים או בערב שבת. המסעדה מפרסמת אירועים המשלבים הדרכה על בשר ויין, ערבי קרניבורים. מספר המשתתפים מוגבל לכ – 30. 60 ק"ג בשר נצלו באירוע האחרון, וכ 27 בקבוקי יין נשתו. ערב מיוחד לאנשים מיוחדים, המקומות נמכרים תוך דקות, אז תעקבו באדיקות.
דוניה רוסה, פנינה מתוקה ואוטנטית בעין הוד, מוקפת באווירה פסטורלית. מקום ששווה להגיע עבורו מכל מרחק.