"בצק אפוי עם תבשיל בשר מתובל, עלים ירוקים, פסטו כוסברה וצ'ילי. כשמדברים על שילובים בין מזרח למערב מתכוונים בדיוק למנה כזו - שמצד אחד מזכירה את הלחמא בעג'ון המסורתי של הסבתא מסוריה ומצד שני משתמשת בבצק איטלקי משובח..." אבי לוטם יצא לבדוק את החדשה הכשרה של משה שגב בנתניה, וגילה שכאן יוצר השף פרשנויות מסקרנות ומפתיעות למנות המוכרות והאהובות שלו. שומרי הכשרות - היה שווה לחכות!
צאו איתם לשדה ותראו יחד מהיכן מגיעים הירקות, הניחו ירקות שטופים ומוכנים לאכילה במקום נגיש, שתפו אותם בהכנת האוכל, ובשלו מתכונים בריאים בהם הירקות "מתחבאים" בפנים. גל מאיר-שמעוני, מהמרכז להנהגת הבריאות, ריכזה עבורכם שלל עצות וטיפים, איך לגרום לילדים שלכם (וגם לכם) לאכול יותר ירקות
ימי חול המועד הם הזדמנות נהדרת לטייל בחיק הטבע עם המשפחה והחברים, לפקוד שלל אטרקציות, ובעיקר להתפנק בארוחה טובה מחוץ לבית. לשומרי הכשרות שבינינו, תשמחו לבטח לדעת שישנן מסעדות, מצפון ועד דרום, שמירקו כל פינה, הכשירו את המטבח, ורקחו תפריטים מיוחדים לימי החג. זה הזמן להתעדכן אלו מסעדות כשרות פתוחות בפסח
לקראת חג הפסח יובל בלנקובסקי, כתבנו לתחום היין והאלכוהול, בילה את הימים האחרונים בלגימה של שלל יינות ישראליים, ושמח לגלות שהתעשייה המקומית משתבחת משנה לשנה. בואו להכיר אלו יינות, תוצרת הארץ, יכולים לשדרג לכם את שולחן החג. חג שמח!
כל שנה אותו הסיפור - לעמוד עם הקניות בתור הארוך בסופר, לקרצף את הבית, לבלות שעות במטבח מול סירים מהבילים, לערוך את השולחן, והשיא - להדיח 'הרים' של כלים בסוף הארוחה. רוצים השנה משהו אחר? אפסנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות המציעות ארוחת ליל סדר עם מנות מושקעות, אלכוהול משובח וקינוחים מפונפנים – השנה בני חורין!
"פילה לוקוס בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן ואפונת וואסבי. מנה טעימה ולא גדולה במיוחד. החריפות של הקארי מאוד החמיאה ללוקוס וחשבתי לעצמי שזו גרסה מעניינת ל"חריימה" תאילנדי..." הרחק מהמולת הנמל, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, גילה יונתן שטרנברג את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה
"הפרפדלה, שבושלה לדרגת אל דנטה, בדיוק כמו ברומא, הגיעה עם פטריות, בזיליקום, נתחי פילה בקר ואנטרקוט שלמרות שבושלו ברוטב שמרו על מרקם עסיסי מושלם..." טל יונאי שרייר יצאה לבילוי אצל המאמא האיטלקיה האמיתית - טאבולה בהרצליה פיתוח. זה התחיל עם קוביות פולנטה, המשיך אל שרימפס דיז'ון והסתיים בקינוח טבעוני אחד טעים מאוד
"הנתח הנפלא הזה הגיע עם אותה נוכחות משמחת של הפירה והירקות הנלווים ועם גלימה מפוארת מעליו של שלושת השרימפסים וגבינת רוקפור עשירה. השילוב המפתיע הזה התגלה כמוצלח במיוחד, והגבינה הדומיננטית רק החמיאה ועשתה טוב לנתח...". וילה מארה בחוף בת ים משלבת בין אוכל טעים, נוף לים ואווירה של חופש. ליאור פנחסי הצליח להכניע לברק של 450 גרם, ועדיין להשאיר מקום לקינוח
"הלברק הוגש עם קונפי שום, ולווה בניחוחות רוזמרין ועשבי תיבול ירוקים. מידת העשיה של הלברק היתה מושלמת ובשרו היה נימוח ונמס בפה. טעמו של הדג היה כה משובח, ששכחתי מכל הגינונים ואכלתי אותו בידיים בתאווה רבה..." ענבל לורן שוחה עם הזרם של דרבי בר דגים תל אביב, ומגלה ים של סלטים טריים, דגים בשלל צורות הגשה וקינוח אחד סופר ממכר. מי מצטרף לסיבוב?
"ממרח עדשים כתומות אלוהי – לא הפסקנו לטבול בו את הלחם שהוגש עם המנות הראשונות עד שפחדנו שהמטבלים האחרים יעלבו אבל באמת שלא הייתה ברירה..." ברוניתא הישראלית של השפית איילת ציוני מוסיפה המון קסם למושבה הציורית זכרון יעקב. חגית גרוס חזרה עם טעם של עוד, עוד מהמוזיקה הישראלית שברקע, עוד מהאווירה הנוסטלגית והפסטורלית, ועוד מהאוכל המצוין
"לוקחים טורטייה, מורחים את הסלסות, מעמיסים ירקות ואורז ולסיום כף של ממרח שעועית, ומגלגלים. ואז מתחילים לנגוס, ומגלים בכל ביס חגיגה של טעמים ומרקמים אשר משתלבים היטב ומאזנים זה את זה..." יאיר הנר עדיין לא החתים דרכון במקסיקו, אבל כן ביקר בשגרירות הקולינרית של מקסיקו בתל אביב - מקסיקנה. אמיגוס, מי מצטרף לחוויה?
"הריזוטו היה יפהפה: אורז רך וטעים, בצבע אדום בוהק ועמוק, עם סלק שמורגש בכל ביס וערמונים שתרמו את המרקם הנגיס שלהם והטעם האגוזי העדין, המריר-מתקתק..." אוכל איטלקי הוא חולשה של הרבה ישראלים, וגם של גיא סופר-זמרני שקפץ לביקור היכרות עם ויוינו באר שבע, המביאה לסועדים את מיטב הפחמימות שיש לארץ המגף להציע
"שתי פרוסות חלת בריוש עם ערמה של תבשיל זנב עשיר. הזנב בושל שעות ארוכות ביין לבן, עשבי תבלין וקצת ירקות שורש והבחירה ביין לבן דווקא מוסיפה מעט רעננות למנה..." חיי הלילה בירושלים מאוד תוססים, והלהיט התורן הוא בר היין פרימיטיבו. יונתן שטרנברג מצא מקום המציע תפריט יין עצום, אוכל בגוון איטלקי והמון אווירה ירושלמית סוחפת
"גולת הכותרת הייתה שיפוד השרימפס, שבושל במידה הנכונה ונעטף בפרוסת חזה אווז המעושן במקום, וכל המנה היוותה שילוב מושלם של מתוק, מלוח ומעושן..." אין הרבה מסעדות שחוגגות יובל, ואלה שכן, כנראה עושות משהו מאוד נכון. יעל ניישטוט מגיעה לדולפין ים ירושלים, שעושה המון כבוד ימי לעיר שאין לה ים
"תבשיל טלה בבישול ארוך עם ירקות שורש, גרגירי חומוס, טחינה, צנוברים, קרם חציל ותערובת תבלינים ארומטית. כל העושר המיוחד והמפנק הזה מוכנס למחבת מתכת, נעטף כולו בבצק נפלא ונאפה בטאבון..." ליאור פנחסי בארוחה קרניבורית כשרה בלחם בשר תל אביב, המחברת בין עולם הבשר לעולם האפייה, ובין נוף אורבני לסביבת הנמל והים. מי מצטרף?
חיפה, הבירה הבלתי מעוררת של הצפון, היא עיר של דו קיום גם מבחינה קולינרית, לצד מסעדות שף יוקרתיות, אוכל ערבי, מזללות מזרח אירופאיות, מסעדות פועלים וברי אוכל תוססים, תמצאו גם מסעדות המתאימות לקהל שומר הכשרות. עלינו על הכרמל, צעדנו לאורך המפרץ, הסתובבנו ברחובות הראשיים וצעדנו גם בסמטאות כדי להביא לכם רשימה של מסעדות כשרות מומלצות בחיפה
אספנו עבורכם יינות מומלצים לערב הכי רומנטי בשנה
"קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד עם גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור..." כשהבת הטבעונית של שפרה צח מגיעה לחופשת סמסטר אין כמו האוכל של קפה שניאור תל אביב כדי למלא לה את המצברים. בהצלחה במבחנים כבר אמרנו?
"מנה מיוחדת ומעניינת, שמשלבת בחן וחוכמה בין השפעות עממיות ברורות לבין יד יצירתית ודמיון. בתוך מופלטה דקיקה (שלא הייתה משוחה בדבש, למי שדאג) נחו להן חתיכות אסאדו עסיסיות, שהיו רכות ומלאות בטעם, יחד עם טחינה נהדרת..." טל יונאי שרייר מגיעה לאתניקה בהרצליה פיתוח ומגלה מסעדה כשרה ואקסקלוסיבית המשדכת בחוכמה בין אוכל איכותי, חומרי גלם בשריים הנבחרים בקפידה ונגיעות חזקות ומדויקות ממטבחים אוריינטליים-מסורתיים
"הבסטיל, שהיה הפייבוריט שלנו, הוא לביבה של תפוחי אדמה, נתחי עוף והמון בצל מטוגן שמעניק לה טעם קרמלי-מתקתק. הבצל הממולא רוקן מליבתו ומולא בבשר, ואז התבשל ארוכות עד שהפך לרך ונימוח..." שפרה צח מגיעה לגואטה ביפו ונהנית ממטבח טריפוליטאי עם נשמה ענקית. זהירות, סכנת התמכרות!
"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות
אם גם אתם חושבים שאין כמו ריח של בשרים הנצלים על האש, הכתבה הזו מיועדת בדיוק עבורכם. ירושלים שופעת במסעדות בשר, כך שמי שמחפש נתח אנטרקוט טוב בעיר הקודש, יודע לאיפה ללכת, ולמי שלא יודע, הכנו עבורו מורה נבוכים למסעדות בשר מומלצות בירושלים. תכינו את הסכין והמזלג - אנחנו מגיעים!
"לא חיכינו הרבה זמן, עד שהיינו שקועים כבר באנטרקוט הנהדר שקיבלנו. נתח 250 גר' צרוב במדויק במידת העשייה שביקשנו (מדיום, אלא מה), משויש ועסיסי. גם הסינטה שהגיעה אחריו לא נפלה ממנו, גדולה, טעימה ובעלת נוכחות..." הקונספט של רשת 'רק בשר' ממגנט אליו אלפי קרניבורים הנהנים מחוויית בשרים משובחת, יין ללא הגבלה, מוזיקה טובה, תחרויות שתייה ופרסים. ליאור פנחסי יצא לבדוק מקרוב מה קורה ברשת שבה הבשר הוא השחקן העיקרי, כמעט היחידי בתפריט
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"התחלנו עם 'נימיקיש' המציע שידוך מוצלח בין תרד, מנגולד, גבינת פטה 5%, שום ושומשום. המשכנו עם קיש על בסיס תערובת בצלים מקורמלים שחבק תאנים, קשקבל ושקדים. דגמנו גם קיש על בסיס חצילים קלויים..." הפעם, כרמית אופק, יצאה לבחון מקרוב אלו הפתעות מחכות לכם אצל 'קייטרינג פזית ספיר', קייטרינג בוטיק איכותי, שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו