דניאל לוין יוצא מהעיר בחיפוש אחר מקומות חדשים ומפתיעים. רק דקת נסיעה אחת מאיקאה הוא מוצא את שמרוק – פאב שכונתי שמעניק אווירה נינוחה ומפנקת. עיצוב של פאב אירי נטול פוזה, כריכי בשר והמון בירה וויסקי בהתאם
במסגרת פסטיבל שף תאכל KIDS, מבית היוצר של "שף תאכל – כל מה שטוב", מציעות לכם עשרות מסעדות בארץ ארוחת ילדים מלאה הכוללת מנה עיקרית, קינוח ושתייה ב-10 ₪ בלבד. כך תוכלו לנצל את חג הסוכות לחגיגה משפחתית קולינרית
טיול לאורך טיילת החוף, ארוחת צהריים במסעדת מול ים הידועה בנמל וסיור קונדיטוריות באבן גבירול. לחובבי האוכל והטעמים – טיול קולינרי קליל לאורך רצועת החוף של תל אביב – להנאתכם בחגים אבל אפשר גם בכל זמן אחר
"מתברר שטעם הבשר משתנה במהלך עונות השנה ושפרה שניזונה מדשא ירוק הרבה יותר טעימה לעומת חברתה שאכלה רק עשבים שוטים..." שירלי רחמים חושפת את הצד הקרניבורי שבה ויוצאת למסע מרתק ומלא תאווה בסדנת הבשר של פודסטפס
"כשהגיעה הקובה סלק עם צבעי הסגול העזים כבר התחלתי להשוות לקובה של אימא, שללא ספק יש לה פה יריבים קשוחים..." שירלי רחמים מטיילת בשוק מחנה יהודה הירושלמי ומוצאת את מסעדת צופיה – עיראקית ביתית, קטנה ומשובחת
"גם אני חוזרת לאכול עשבים, בשר, ירק ופרי כדי להשיב את החיוניות..." אורלי פרש-אזולאי מוצאת מענה לצרכיה הבריאותיים. קפה לואיז בחיפה שם לו למטרה להעלות את תודעת הבריאות וללכת עם מה שנתן הטבע – טרי ואורגני
עץ התות, קפה-ביסטרו ברחובות, לוקח אתכם אל חצר קסומה הממוקמת באחד מבתיה הראשונים של העיר ובה עץ תות בן כמאה ועשרים שנים. מנות משובחות ממטבחו של השף-קונדיטור אסף לביא ושלווה ורגיעה מהמולת העיר למראה עץ התות
עם כל הארוחות המשפחתיות שאתם לוקחים בהן חלק בימים אלו, החלטנו להמתיק את הגלולה המרה עם כמה הצעות למנות ממקומות רחוקים, רחוקים כמו אסיה. איך אתם אוהבים את המזרח הרחוק שלכם? עם נודלס? אורז? סושי? הכול פה
רונה פולטק, מעצבת הבית של רשת קוק סטור, מציעה לכם כמה טיפים לעיצוב שולחן החג. השנה, בזכות עונת המעבר, ניתן לתכנן את ארוחות החג גם בחצר או במרפסת, ובהתאם לכך הופך סגנון העיצוב לקליל וחגיגי במיוחד. לגזור ולשמור
דניאל לוין משתתף בערב ג'אם סשן ייחודי שנערכים בקפה השכונתי זוהו (Xoho) התל אביבי, בדיוק כשהוא הופך לפאב: מטבח קטן עם מנות פשוטות אך גאוניות, מוסיקת ג'אז וקאנטרי, אורחים שמשרתים את עצמם ואת אחרים ואנגלית מגוונת
"יש יד נעלמה שאחראית לכל זה. יד שעודרת, שותלת, גוזמת, מסדרת, קוצצת, מערבבת, טוחנת, מתקנת תיבול ומגישה. ידו של חיים, איש אחד שהפך שדה תפוחי אדמה בקצה רעננה לגן עדן קטן..." אדוה גן סתיו, מקום בלב, רעננה
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת פיל אין הכשרה למהדרין שבפאתי שכונת תלפיות בירושלים: התפריט מורכב ממנות חלביות בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרח תיכוניות כמו ריזוטו חציל קלוי, והמנות המיוחדות מתאימות למטבח שף חלבי
רומנטיקה בראש הנקרה, חוויה משפחתית בפארק אלונה, שיט מסעיר בנהר הירדן, טיול רגלי בנחל עיון, סיור גלריות בעין הוד ועוד. צפון הארץ נותן מענה לכולם: טיול קולינרי, רומנטי, משפחתי, טיול אטרקציות וטיול למיטיבי לכת
יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה בוחנת את סמלי ראש השנה ואת ערכיהם התזונתיים. ותשאלו מה כל כך טוב בדבש וברימון? ובכן: הגנה מפני סרטן, ויטמינים, מינרלים, הימנעות מכולסטרול רע וטעם מהטבע, שעליכם להודות שהוא הכי טוב
דניאל לוין הולך לאיבוד בנבכי דיזנגוף סנטר ומחליט ללכת בעקבות חוש הריח אל דוכן המאכלים שחרזאד. אוכל פרסי המצטיין בתשעה סוגי אורז, גונדי, כרוב ממולא ומנות המותאמות במיוחד לילדים – ארוחת ראש השנה כבר מוכנה
מסעדת הסינית הכשרה שבמלון נוף בחיפה נמצאת כאן כבר עשרים וחמש שנים, שהוציאו לה מוניטין, בזכות ולא בחסד: אוכל טוב וטרי ללא פשרות, אותנטיות, שירות מעולה ונוף מרהיב של מפרץ חיפה. מוזמנים לארוחה עסקית בצהריים ובערב
קצרי רוח ניסינו לחכות בסבלנות לערב ראש השנה ולחגים שאחריו. בעיקר היה לנו חשוב לדעת איזו מסעדה תארח אותנו לארוחת החג, מי תפתח את שעריה ומה תציע למבקרים. היה קשה אבל הנה זה: מסעדות שמזמינות אתכם לארוחת ראש השנה
"בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות..." שיר כידן
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
ועוד קצת הכנות לראש השנה המתקרב ובא: קניות של אוכל מוכן שתגישו לשולחן החג, מתנות למארחים החביבים, קינוחים משובחים – כל מה שצריך כדי לעבור את החג הזה בשלום ובחגיגיות המרבית, ומבלי שכף רגלכם תדרוך במטבח
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט
רשת קוק החנויות סטור מציגה את ה-Banana Bag: פטנט חדש לאחסון בננות, המאט את קצב הבשלתן, ומאפשר לנו ליהנות מהפרי הבשל פי 2 זמן. זהו מוצר פשוט וגאוני, שקצת מפליא שלא חשבו עליו קודם, ובכל זאת, לחיי הבננות
"ביתיות נעימה של חנות אחת שהיא גם יחידה מושלמת הכוללת מטבח ומפעל בשר, שמעידים על טריות המוצרים ועל דאגה לכל פריט שיעלה על שולחן החג שלי..." אורית איציק משתתפת באירוע הפתיחה של חנות המזון לומיטו, קריית עקרון
אמיר נהרי בבית הקפה ניסקה שבנס ציונה: התייקרות המרכז דוחפת את מקומות הבילוי המוצלחים בפריפריה, וניסקה, שברחוב ויצמן המרכזי בעיר, הוא לא רק בית קפה במובן הקלאסי, אלא כזה שמציע ערבי תרבות מוסיקליים ואוכל מעולה