''צלחת פירה נימוח עם כבדי עוף ובצל מטוגן, יחד עם צ'יפס מיוחד תוצרת בית, סלטים טריים ורטבים בייצור עצמי וחידוש - בגטים הנאפים במקום בעבודת יד...'' מיכל וייס מספרת על הכבודה הנארזת היטב במאניה צ'יקן בר
'' בחרתי בחציל בלאדי קלוי, מתובל בשמן זית ולימון, עם בשר טחון, ירקות מוקפצים וטחינה גולמית, שהיה לא פחות ממעדן ונבלע עד תום...''. מיכל וייס כבר יודעת: לנונה מגיעים לארוחה טובה. האווירה – ומשדרי הספורט - רק משלימים את התענוג
''מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל...''. מיכל וייס וידידה הידען למדו כמה בשר יכול להיות טעים, במסעדת ואקירו הכשרה שבירושלים
''הגבר היה חייב לטעם מהחצ'פורי, מאפה גרוזיני במילוי גבינה, ואני בחרתי בפזי, מאפה פרסי של תרד וגבינת פטה, שגרם לי להיאנח בצער על שלא נולדתי לעדה הנכונה....''. מיכל וייס גילתה באמיל את יתרונות בתי הקפה של השוק
''הצלע הגברית התענגה על שווארמה רכה ועסיסית, צלויה למשעי וטריה מאד, עשויה בול לטעמה הבשרני...'' מיכל וייס ביקרה במסעדת אליו הכשרה שבמודיעין, וגילתה לא רק את פירוש השם – אלא גם את תאוות הבשרים שבתוכה
''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון
''במקרה הזה, נשלפו מהתנור בייגלי בצל ושומשום, חמימים וטריים, אשר נבלעו יחד עם ארוחת הבוקר, שכללה חביתה ריחנית, סלט טרי וגבינות...''. הבייגלס של קפה-מסעדה הולי בייגל במודיעין הזכירו למיכל וייס את הבראנצ'ים בניכר
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה