למה הוויסקי הסקוטי פופולרי יותר מאחיו האירלנדי? מה זה אישקה ומה הקשר בינו לנזיר האירי שאהב בשמים? ואיך לעזאזל השתרבב המזרח התיכון גם לסיפור לידתו של הוויסקי האירי?. על כל זאת ועוד בטור מרתק של אבי הלוי על תולדות הוויסקי האירי
אבי הלוי התוודע ל''איירספיד'', שנאפס שזיפים חדש שהגיע לארץ הישר מגבעות תורינגיה שבגרמניה, ועורר בו זיכרונות מתוקים (ומחממים)
אבי הלוי בטור מלומד על השמפניה, מלכת המבעבעים, עם המלצות לשמפניה לערב השנה האזרחית החדשה
למנה העיקרית שידכו לנו מארחינו את חתן האירוע, ה- 'יראון סירה 2003' ונראה שלא ניתן היה למצוא שילוב מתאים יותר בין יין למנת פילה הטלה בגריל הפחמים שהוגשה בשילוב עם ארטישוק ירושלמי, זיתים ומנגולד בציר טרגון ושמנת
רשמים מארוחת הזהב שערכו יקבי כרמל במסעדת לה גוטה בירושלים לרגל זכיית יינות היקב במדליות שונות בתחרויות ''אשכול הזהב'' ו''טרה וינו''
מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים
במסעדת תהל יודעים שמי שיודע לייצר יין ואוהב לעשות זאת הוא בדרך כלל גם בשלן מוכשר. לכן מארחים שם אחת לכמה חודשים ייננים שמכינים יחד עם השף דוד חי, ארוחה על בסיס יין. אבי הלוי מספר על הארוחה המופלאה שהכין דוד חי עם היינן ברי ססלוב
לצד קריירה קולנועית משגשגת, מטפח השחקן הצרפתי ז'ראר דפרדייה גם כרם ענבים ויקב בעמק הלואר. אבי הלוי הוזמן לטעימה של יינותיו שמיובאים כעת לארץ והוא שמח לדווח שהכוכב בעל מראה האיכר, מצטיין במלאכה
אבי הלוי טעם יינות מבורגונדי ונכבש בקסמם של השרדונה והפינו נואר. על בוקה, עפיצות, ארומה ושאר ירקות
משפחת שקד, יבואנית יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, ערכה טעימה חגיגית במסעדת פרונטו בתל אביב. אבי הלוי לא החמיץ את מפגש הענקים האיטלקי