לחם בשר הרצליה

נס היין של הנס שטרנבך


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים

במרומי גבעת ישעיהו, ליד עמק האלה, אל מול גבעות עדולם, תל עזקה ונחל חכליל, ניצבת סוכת גפנים רחבה ולידה יקב, 'הנס שטרנבך משק יין' שמו. הנס שטרנבך ז''ל היה סטודנט יהודי שלמד לפני מלחמת העולם השנייה באוניברסיטת ברלין ונאלץ להפסיק את לימודיו ולעזוב עקב יהדותו. בשנת 1935 עלה הנס ארצה, נשא אישה ולימים נולד בנו גדי, המתגורר כיום עם רעייתו שולה במושב גבעת ישעיהו שליד עמק האלה. גדי ושולה עוסקים מזה כמה שנים בייצור יין ואירוח כפרי. לפני כשלוש שנים חבר אל גדי שותף צעיר, עמנואל (מנו) מדר, שהיה אז סטודנט בחוג למדעי הצמח בפקולטה לחקלאות ברחובות והיום מתכנן לצאת לצרפת ללימודי ייננות. בקיץ 2003 נסעו גדי ומנו לאיטליה, רכשו ציוד מודרני ועם שובם הוחלט לקרוא ליקב המורחב והמחודש 'משק יין הנס שטרנבך'.

מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים שרובם מעשה ידיו או פרי השראתו של גדי, שהוא גם שף חובב. לגדי ועמנואל יש דעה מאוד ברורה על האזור שבו הם מגדלים את הענבים ומהם נעשה היין שלהם: ''ליינות יש אופי מיוחד המבטא את איזור הגידול של הענבים'', אומר גדי שטרנבך, ''איזור נחל חכליל הוא איזור בעל הפרש טמפרטורות גדול בין היום ללילה והענבים המתקבלים הם עתירי סוכר אך בו זמנית בעלי חומציות טובה''.

לפי מיטב המסורת התכנסנו שם גם השנה, לטעימות אוגוסט 2006. טעמנו כמה וכמה יינות, מהם שניים שהושקו לראשונה.

נחל חכליל 2003 - יין העשוי מתשעים אחוז ענבי קברנה סוביניון ועשרה אחוזים ענבי פטיט סירה מכרמי נחל חכליל. צבעו של היין אדום עז והוא עשיר בניחוחות של פרי בשל. שנים-עשר החודשים שבילה בחביות עץ לא פגמו בפירותיות שלו, תוצאה של שימוש מושכל בחביות שרובן לא חדשות וכל אין העץ פוגם בבולטות הפרי. ליין מירקם חלק וקטיפתי ובגלגול היין בפה חשים בהתפתחות טאנינים במידה נדיבה. על פי נתוני היקב, בוקבקו מהיין הזה 4600 בקבוקים בדצמבר 2004 וכמעט שלא נשארו בקבוקים. מה הפלא? היין הזה זכה במדליית זהב כפול בתחרות היין הבין לאומית הראשונה שהתקיימה בארץ לאחרונה - TERRAVINO. בטעימה ניתן היה לטעום, טעימת חבית, גם את נחל חכליל 2004 ו- נחל חכליל 2005. יופי של יינות. יש למה לחכות.

נחל ש۬כ۬ה 2004- השקה ראשונה של היין העשוי ממאה אחוז ענבי קברנה סוביניון מכרם ג'נבא (ראה ביין הבא). בציר 2004 לא היה משהו יוצא דופן ולכן חלק מהפרי הופנה ליין הזה כדי ליצור יין ''קל'' יחסית, עדין וארומטי. היין אהוד על צרכני יין ''מן השורה'' כאלו שעוד לא הספיקו ל''התקלקל'' ולחפש ביין את מה שלא תמיד מוצאים בו... יחד עם זאת היין טעים מאוד ונעים לשתייה והמגבלה היחידה, עקב שנת הבציר, היא אורך החיים הצפוי של היין. היקב ממליץ לצרוך את היין בשנתיים הקרובות.

ג'נבא רזרבד 2003- השקה ראשונה של יין העשוי ממאה אחוז ענבי קברנה סוביניון מכרם ג'נבא שבנחל חכליל הקרוי על שם 'חרבת ג'נבא' הסמוכה לכרם. היין התיישן עשרים וארבעה חודשים בחביות עץ אלון מהם שנים-עשר חודשים בחביות חדשות. כך התקבל יין עשיר ומורכב המשלב טעמים פירותיים דמויי שזיף בשל עם ארומות עץ במידה נדיבה. היין זכה במדליית כסף בתחרות היין הבין לאומית הראשונה שהתקיימה בארץ לאחרונה – TERRAVINO. זהו יין הדגל של היקב. אם יש ערך ומשמעות לכך שהטרואר (סביבת הגידול של הענבים) בא לידי ביטוי ביין, הרי שזה קורה ביין הזה. אני יכול לספר שלא מזמן פתחתי את הבקבוק האחרון שהיה לי מבציר 2000 – ג'נבא רזרבד 2000 והוא היה מדהים, בעל עושר ומורכבות בלתי רגילים. בטעימה ניתן היה לטעום, טעימת חבית, גם את הג'נבא רזרבד 2005. שוב, יש למה לחכות.

אי אפשר לסיים בלי לציין שהטעימה לוותה ב'משעשעי חך' טעימים להפליא: כוסיות מרק יוגורט ומרק גספאצ'ו קרים, כריכוני סלמון וגבינה, גלילוני בשר מומלח, עגבניות שרי ממולאות בבורגול, עלי גפן ממולאים ועוד.
עוד על מעדני המטבח של משק יין הנס שטרנבך אספר לכם בכתבה הבאה. למי שלא יכול להתאפק, משק יין הנס שטרנבך מארח תיירות יין ואוכל.

*צילומים: חגי פומרנץ

משק יין הנס שטרנבך
גבעת-ישעיהו 83, ד.נ. עמק-האלה 99825
טלפון: 029990162, נייד 0523859926

לחם בשר הרצליה אירועים חדש