יום הולדת לשכן, העלאה בשכר, סיום השיפוצים בבניין, שחרור משירות מילואים – חגיגות מיוחדות דורשות חדר פרטי במסעדה. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות עם חדר פרטי כדי שכשהמכתב מצה"ל יגיע, תדעו לאן ללכת
אפשר לומר שהעונה התחילה, ולפיכך הגיע הזמן לנצל את מזג האוויר הנהדר ולצאת לטיול. הגליל המערבי, כמו תמיד, הוא יפהפה, וגם מציע הרבה מסעדות. כדי שלא תישארו רעבים, קבלו המלצה לכמה מסעדות בגליל המערבי, צאו לדרך!
לפני שנפנה אל רשימת עשר המסעדות הכי רומנטיות בארצנו, נאמר שהעובדה שהיא אינה כוללת שווארמיות, פלאפליות, פיצוציות או ברים שכונתיים קטנים, אין להפחית מהרומנטיות שיכולה לפרוץ גם בהם. ועם כל הכבוד, ויש כבוד:
שף בשקט עם שף אריק ווקיל מננה בר בנווה צדק, תל אביב. בית הספר: הניסיון, הסוד הגדול של אימא: הקוסקוס של שישי, וגם – איך מכינים ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן? לפניכם המתכון במלואו
מתי אתם נוסעים צפונה? אז כדי שיהיה לכם על מה לספר כשתחזרו, אספנו בשבילכם ארבע מסעדות בשר בצפון. נתחי בשר מיושנים, מכשירי גריל גדולים, שקדי עגל, נתחי קצבים – הצפון הוא אם כל הבשר. שיהיה לכם טיול נעים
הסמטאות הציוריות, הבתים העתיקים, ההיסטוריה המוחשית ברחובותיה של השכונה שהוקמה בראשית ימי היישוב היהודי - הופכות את נווה צדק לשכונה היפה בעיר. לאלו מצטרפות שפע של מסעדות בעלות אופי מיוחד. מסעדות בנווה צדק
יום העצמאות, הלא הוא חג המנפנפים, הזכיר לנו שעונת הציד מתחילה, ולכן אספנו בשבילכם הצעות לארוחות במסעדת בשרים. איך אתם אוהבים את נתח הבשר שלכם? עסיסי, מדמם, צלוי, משויש, מגויד, שומני ונוטף? הגעתם למקום הנכון
מ-DJ ועד קאווה, מהופעת הפתעה ועד זיקוקים. מה שבטוח זה שהמסעדות הפאבים והברים חוגגים את בוא השנה האזרחית החדשה עם הרבה שמחה ואלכוהול. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שהשנה תוכלו לצאת מהבית בליל הסילבסטר
כל סוגי הבשר שאי פעם רציתם לאכול: הפרות, הכבשים, הפרגיות, האיברים הפנימיים שלהן, וגם עוד כמה קצת פחות כשרים, לא עלינו. אתם מאלו שצריכים תוספת עם מנת הבשר שלכם, או שבעיניכם היא רק קישוט מיותר? מסעדת בשרים מומלצת
כדי שיהיה גם טעים בחגים: הכנו לכם רשימת מסעדות מומלצות מצפון ועד דרום – ליד השוק או מול נוף הררי, במרכז הכרך או בפריפריה חשוכה, בשר על האש או פרובנס בצלחת, מקומי אותנטי או זר. במסעדות הישראליות יש יום-יום חג
יש חומוס, יש קבאב, יש מקלובה, יש מוסחן ויש בקלאווה - כל המאכלים שאנחנו הכי אוהבים לאהוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות ערביות, פשוט כי האוכל טוב. וגם האווירה. וגם המחירים. וגם זה טעים. וגם כי דו-קיום קורה על הצלחת
"נותרתי מוקסמת מהביתיות, מהטעמים, מהמבחר ומהפשטות, ואם גם אתם מגיעים לאזור אחוזה, עצרו לאסוף לכם כמה מאפים, ואל תשכחו לטעום את החלבה..." שירלי רחמים מוצאת בלב לבו של רחוב אחוזה ברעננה את קונדיטוריה אנה
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
נכנס אדר, ואתו ניחוחות אפיית אוזני המן. אם אין לכם סבתא חובבת אפייה או שכנה נדיבה שתזרוק לכם פירור פרג, אתם מוזמנים להתנחם במאפי הקונדיטוריות הנהדרים, ייתכן שתופתעו ותגלו שהם קצת יותר מעניינים מאלו של השכנה
" אני נגסתי בנהנתנות אין קץ בספייר ריבס עגל עסיסיות בדבש ובמרינדת פפריקה. תלשתי את הבשר מהצלעות בזו אחר זו ומדי פעם גיוונתי בתפוח אדמה לוהט מסירות תפוחי האדמה האפויים..." שיר כידן מתמסרת לננה בר, תל אביב
יונתן שטרנברג מתרשם מהבראנץ' של יום שישי בקפה מנספלד מבית "ירושלים הקטנה – בית אנה טיכו" שבמוזיאון ישראל המשופץ והמחודש. לא רק פנינה ארכיטקטונית כי אם גם קולינרית, עם תפריט חלבי, כשר ומשובח ממטבחו של השף
אנחנו לא מוותרים על כל מה שיוצא מן הים, ונהנים לשלוק את המולים, להרגיש את חמיצות הלימון שמלווה את השרימפס, ללעוס את הקלמארי וללקק עוד קצת את רוטב המיונז החרפרף. אנחנו גם אוהבים את הים שליד פירות הים. טיול בחוף
"השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה". לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו..." עוזי בשן, הוואנה פלוס, חיפה
"לחם? מלא עם אגוזים וצימוקים. ביצים? אומלט עם בצל ועשבי תיבול. רוטב לסלט - ויניגרט, אלף האיים או שום? שום. שתייה חמה או קרה? גם וגם..." שפרה צח אוכלת את ארוחת הבוקר שמוגשת כל היום בקונדיטוריה אנה ברעננה
"שילוב טעמים מנצח של חמאת מרווה ויין לבן יחד עם פסטה ומלית בטטה מתקתקה שמעליהם מנצחת העוקצנות החריפה של הגבינה הכחולה..." יובל בלנקובסקי מתרגש מהמנות שהוגשו לו במסעדת לוצ'נה שברחוב הבילויים היוקרתי של ירושלים
בערב ראשון יוצאת שירלי רחמים עם חברה אל הננה בר (לא מזיזות את האוטו) שבנווה צדק, תל אביב. צ'ייסר של בד אפל, סשימי, חציל אסייתי, יין אדום יבש, אנטרקוט מבצבץ על צלחת, קולקציית שוקולד ועוד ועוד מבטיחים שתשוב
אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שישמחו להביא את האוכל עד אליכם, בלי שתצטרכו להוציא את האף החוצה אל הקור או אפילו לבשל במטבח. ההצעה מתאימה למי שעסוק, למי שעורך ישיבות או אירועים בבית או למי שהוא סתם עצלן בחורף
במסעדת לוצ'נה האיטלקית הממוקמת בין אשדוד לאשקלון, בתחנת הדלק סונול שבמושב אמונים, תמצאו אוכל איטלקי משובח, עיצוב חם ופשוט, מחירים סבירים, ואפילו הצעה עסקית משתלמת. אם בדרך מפה לשם או אם במכוון, לוצ'נה בשבילכם
"כשחזרנו חיכה לנו "טיכו" הסלט של המסעדה. מעל עלי הבייבי נכחו: רימונים וענבים, פלחי אשכולית אדומה קלופה כיאה יחד עם פרוסות סברס, כוכבי קרמבולה ופטל שחור ושברי פקאן סיני..." אדי רון מדווח מה קורה בבית אנה טיכו
''על טס גדול הונחו אחר כבוד צלעות כבש, קבב על מקלות קינמון וטבעות פילה של טלה. את המנה ליוו בצל ועגבניות שניצלו על האש וכן מנת טוגנים ואורז. הבשר היה לא פחות ממושלם...'' זיו תפוז יוצא מוקסם מדיאנא בנצרת