מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> כתבת שף בשקט עם השף אריק ווקיל לננה בר תל אביב

אריק ווקיל מננה בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שף בשקט עם שף אריק ווקיל מננה בר בנווה צדק, תל אביב. בית הספר: הניסיון, הסוד הגדול של אימא: הקוסקוס של שישי, וגם – איך מכינים ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן? לפניכם המתכון במלואו

תעודת זהות

שם: אריק ווקיל
גיל: 32
בית: רמת גן
עבודה: ננה בר - בית אוכל ומשקאות

עניין אישי:

בית הספר: מחוץ לכל מסגרת לימודים. אוטודידקט עם תעודות משפים בכירים.

סגנון: ישראלי ים תיכוני אקטואלי

ניסיון: לה בוהם, אסיה מוניקה, צ'רלי צ'ק פוינט, ריזורט.

מספר הזיכרונות: בימי שישי, כשהייתי ילד, הייתי מבלה במטבח של הסבתא התורכייה שלי, בזמן שהיא הייתה מכינה את ארוחת ערב שישי. היא לימדה אותי הכול – מהריחות ועד המתכונים.

אם לא היית שף: הייתי עצמאי בעל חברה בתחום הרכב.

מנה אהובה: קוסקוס יום שישי של אימא, שהוא שונה לחלוטין מהקוסקוס של יום שלישי.

חומרי הגלם שלי: דגים טריים טריים טריים.

אבל לעולם לא אבשל: געפילטע פיש.

מנת הדגל: פילה סלמון בחמאת טימין מונח על ריזוטו אספרגוס.

מעריך מאד: מסה של אביב משה.

השראה: מורן לידור, היום הוא השף התפעולי של אסם. לימד אותי הרבה כשעבדתי תחתיו.

החלום: להיות נשוי + 2.

ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן

4 נתחי ספייר ריבס שלמים
50 גר' ח'לפניו
2 ליטר ציר בקר
בקבוק יין אדום (כל יין שהייתם שותים)
2 כפות פפריקה מעושנת
4 יח' פלפל אנגלי
2 יח' עלי דפנה
2 יח' ערער
מלח 20 גר'
פלפל שחור גרוס 20 גר'
1/2 קילו סילאן

אופן ההכנה: להכניס את כל המרכיבים לסיר (למעט הספייר-ריבס) להביא לרתיחה. לאחר מכן, להוסיף את הצלעות לסיר ולהחליש את האש למינימום. לכסות בנייר כסף למשך שעתיים. אחרי הוצאת הצלעות, לצמצם את הרוטב ולהגיש.