מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת לוצ'נה ירושלים

לוצ'נה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שילוב טעמים מנצח של חמאת מרווה ויין לבן יחד עם פסטה ומלית בטטה מתקתקה שמעליהם מנצחת העוקצנות החריפה של הגבינה הכחולה..." יובל בלנקובסקי מתרגש מהמנות שהוגשו לו במסעדת לוצ'נה שברחוב הבילויים היוקרתי של ירושלים

עם הכניסה למסעדת לוצ'נה מרחוב הבילויים היוקרתי של ירושלים, עמק רפאים, מרגישים בחו"ל. הגינה המקסימה של המסעדה מוצלת בצלו של עץ אקליפטוס עצום וזקן, שמאחוריו כשלוש מאות שנים. העיצוב של לוצ'נה משלב רהיטי עץ אלגנטיים, אריחים מעוטרים ונברשות עתיקות. הסועדים במקום הם תערובת של תיירים ואזרחים זרים שבאו לטעום מהמטבח האיטלקי של לוצ'נה, יחד עם מקומיים שבאו ליהנות מהאווירה של המסעדה המסוגננת סגנון זר.

הפוקצ'ה שהונחה מיד על שולחננו "פוקצ'ה קפרזה" - עגבניות בשלות, שום, עשבי תיבול ומוצרלה בופאלו - הייתה חמה ומהבילה. ניחוחות השום, שמן הזית והבצק החם, כמו מחמאה טובה לאישה, תמיד עושים את שלהם. למנות ראשונות ביקשנו טורטליני סלק וגבינות צאן - מנה מופלאה שמדגימה כמה נהדר השילוב בין סלק לגבינת צאן איכותית. הפסטה שקיבלנו הייתה אל דנטה, גבינת הצאן שבתוכה נימוחה בפה וטעמי הסלק השלימו את המנה. ההגשה בלוצ'נה אינה מפספסת אף פרט – הרוטב הסמיך והחום שמעטר את הצלחת משלים את המראה המרהיב שלה. מנת הסביצ'ה שהזמנתי הוכנה מדג דניס טרי שעוטר בזיתים שחורים ובעסיס עגבניות. הסביצ'ה של לוצ'נה הוא מהסוג האהוב עליי, אינו מתחכם וכזה שנותן לטעם הדג לדבר. זוהי מנה מענגת שאני מאחל שירבו כמותה במסעדות ישראל שלעתים אינן חוסכות מאתנו מנות מתחכמות ומיותרות.

לאחר מנות הפתיחה המשובחות התכוננו לקראת המנות העיקריות. בחרתי מנת דג, שהייתה אחת ממנות הדגים הטעימות ביותר שאכלתי מעודי: פילה מוסר ים שתובל בעדינות בתימין ובמלח ים והוגש על מצע של ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פסטו. הניוקי היו טובים והתאימו כליווי לדג, אבל הוא כשלעצמו היה פשוט יוצא מן הכלל – הבשר נימוח, קליל ועסיסי, מרחף על הלשון כמו שרק בשר דג שהוכן בדיוק מרבי יכול לעשות.

למנה עיקרית נוספת הזמנו רביולי בטטה ברוטב של יין לבן, גרעיני עגבנייה, חמאת מרווה וגבינה כחולה. השילוב בין המתקתקות של הבטטה עם החריפות העוקצנית של הגבינה הכחולה סקרן אותי. ואכן זאת הייתה מנה שלה שילוב טעמים מנצח של חמאת מרווה ויין לבן יחד עם פסטה ומלית בטטה מתקתקה שמעליהם מנצחת העוקצנות החריפה של הגבינה הכחולה. כל המנות שקיבלנו היו טעימות ואף נדיבות במידתן, המנות העיקריות של לוצ'נה בהחלט ישביעו את רעבונכם.

לקינוח קיבלנו גלידת חלווה, המיוצרת כאן בלוצ'נה, שסילאן משובח נמזג עליה בנדיבות. גם כאן הושקעה מחשבה רבה בהגשת המנה, עת הוכנסה הגלידה לתבנית זכוכית סגורה שהעניקה לה מראה חגיגי ומיוחד. את הקינוח ליווינו בחליטת תה משובחת, אחת מתוך המבחר העשיר של המסעדה. ללוצ'נה גם ארוחות בוקר עשירות ומעניינות כמו ארוחת בוקר סיציליאנית המורכבת בין השאר מביצים עלומות ומאספרגוס. נדמה לי שלוצ'נה שווה ביקור כפול - ביום ובלילה. זו מסעדה נהדרת עם אווירה מעולה, מהסוג שכיף לאכול בה ולהזמין אליה אורחים מחו"ל, שיעריכו שיק ואיכות של אוכל שיוצרים חווית אכילה נהדרת.