מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבה על ננה בר תל אביב

ננה בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בערב ראשון יוצאת שירלי רחמים עם חברה אל הננה בר (לא מזיזות את האוטו) שבנווה צדק, תל אביב. צ'ייסר של בד אפל, סשימי, חציל אסייתי, יין אדום יבש, אנטרקוט מבצבץ על צלחת, קולקציית שוקולד ועוד ועוד מבטיחים שתשוב

זה היה יום ראשון, אותו היום שבו עוד לא מספיקים להתאושש מסוף השבוע וכבר אמור להתחיל חדש. יום הולדתה של חברתי דפנה חל רק יומיים קודם לכן והנה לנו הזדמנות נפלאה להתחיל את השבוע בהרמת כוסית. כמו שתי תל אביביות טיפוסיות חיפשנו בר במרחק הליכה כדי שלא להזיז את האוטו חלילה. התייעצות טלפונית קלה וכבר אנחנו מדלגות להנאתנו ברחובות העיר בדרכנו ל"ננה – בר מסעדה" שבנווה צדק.

ננה בר הוא מאותן יחידות הסגולה שרק משתבחות עם השנים והשנה הוא חוגג עשור. כמו בכל פעם שאני מגיעה לננה, גם הפעם כשנכנסתי עלה מפלס החיוך שלי למראה אוסף הפריטים העתיקים והעיצוב הרומנטי עד דמעות של המקום. מנורה ייחודית התלויה מהתקרה שזורה עשרות דפים, פרי עטם של אורחי ננה שלאורך השנים ביקשו לחלוק חוויה כזו או אחרת או סתם להביע תודה והתרשמות מהבר.

על הבר של ננה היו שני מקומות פנויים, בדיוק בשבילנו. הברמן שהניח לפנינו את התפריטים שאל בחיוך כובש: "מה אתן שותות היום?" ואנחנו בחרנו לפתוח בצ'ייסר של בד אפל – שנאפס גרמני איכותי ומתוק עם 41% אלכוהול. התפריט הנוכחי של ננה בר, שמשקף מטבח צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות, מורכב ממיטב המנות האהובות ביותר מעשר השנים האחרונות.

הבחירה הראשונה הייתה בסשימי דג ים עם לבבות חצילים, קרם עדשים ורוטב יוגורט של כבשים צעירות מעל. הסשימי היה רך ומעודן והרוטב היה נפלא. לצדו חלקנו מנת סלט חם עם עגבניות שרי מוקפצות ברוטב סלסה וגבינת פטה, שהיא מרעננת ונפלאה גם לסופרי הקלוריות. הצ'ייסר שפתחתי אתו הכין אותי היטב למשקה שאחריו – יין אדום יבש של יקב בן זמרה – פירותי, מתקתק ומשובח. דפנה חברתי הלכה על משקה המידורי סאוור של ליקר מלונים מתוקים יפני והאווירה רק התחממה.

הזמן חלף לו בנעימים והאלכוהול שהחל להשפיע הפך אותנו לרעבות ולמחויכות יותר, ובמנות הבאות התפנקנו בחציל אסייתי המושרה במרינדת שמן שומשום, פלפל חריף ועיטור של בצל ירוק מלמעלה. החציל נמס בפה עם טעם עשיר ומיוחד ואף פיקנטי במקצת. במבט חטוף אל הזוג שלידי ראיתי נתחון של אנטרקוט מבצבץ בצלחת ולא יכולתי שלא לבקש מנה כמו של הזוג ליד – נתחוני אנטרקוט מוקפצים עם טחינה וזעתר על מצע עלים ירוקים ובצל צלוי, שהיו רכים ועשירים בטעמם.

קמתי מהבר של ננה, לא לפני שלגמתי עוד לגימה מהסנגרייה הנפלאה שהונחה מולי, רק כדי לראות מול פתח השירותים חבורת תיירים המתרשמת מעיצוב של פסיפס עתיק וייחודי. לא רחוק משם גיליתי גם חדר מפואר ומהודר עם שולחן אבירים עגול, פה עורכים אירועים.

מצחקקות תהינו האם להזמין גם קינוח או שכבר אכלנו די. האופן שבו הברמן של ננה תיאר את קולקציית השוקולד לא הותיר מקום לשאלות וכעבור רגע היא הגיעה. קולקציית קינוחי שוקולד בתצוגה מדהימה – בחלקה העליון עוגת באגסו כמו זו שמגישים בהודו עם קרם נוגט וריבת חלב, בחלקה האחר הונח לו טוויל פריך ביותר של קקאו עם כדור גלידת וניל ואם לא די אז קסטת שוקולד מריר עם נגיעה של ערמונים שללא ספק עושה את העבודה.

מאושרות ועם טעם של עוד בפה מצאנו את עצמנו עומדת ביציאה ומביטות בשעון בזמן שחלף לו. אנחנו עוד נחזור להדרן בננה, זה בטוח.