מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על הוואנה פלוס חיפה

הוואנה פלוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה". לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו..." עוזי בשן, הוואנה פלוס, חיפה

כשהתייאשתי מהחום הכבד, החלטתי לצאת מהמזגן ומהבית למושבה הגרמנית בחיפה. הוואנה פלוס משכה את תשומת לבי. מבחוץ נשקפה לעיניי מסעדה יפהפייה, שבה אנשים, יהודים וערבים, אוכלים, שותים ומעשנים נרגילה, ולה מרפסת עם גן מיוחד וצמחייה.

במרפסת של הוואנה פלוס ניצב מסך טלוויזיה ענק, ובפנים חדר פנימי בסגנון טמפלרי שבו העישון אסור. באגף פנימי קטן ניתן לעשן נרגילות במגוון טעמים, לצפות בטלוויזיה וליהנות מבר משקאות קטן, בעיצוב שמזכיר את סיני. חרף הקיץ והחום הממיס, החלטנו להתיישב בחוץ, שם נושבת בריזה נעימה. את פנינו קיבלה היבא הצעירה והאמביציוזית, שמנהלת את הוואנה פלוס. היא הציעה את תפריט המסעדה שהסגנון שלו הוא מעורב: פסטות, דגים, סלטים, פירות ים, כריכים ועוד, לצד תפריט אלכוהול מכובד ביותר הכולל מגוון סוגי וודקה איכותיים, משקאות אניס, בירה מהחבית או בבקבוק, ליקרים, ויסקי, ברנדי וקוניאק על סוגיהם, קוקטיילים מעניינים ועוד.

למראית עין נראה כי הוואנה פלוס מציעה את מגוון המנות שקיים במסעדות רבות אחרות. אכן, השמות זהים, אך הטעם, יחי ההבדל הגדול. למנה ראשונה הזמנו פטריות ממולאות ומוקרמות ברוטב שמנת וגבינת רוקפור ומנת קרפצ'יו שהוגש מגולגל ומעוצב באופן מיוחד. טעימה ראשונה הבהירה כי המנות עשויות מחומרי גלם טריים שהובאו ישירות מגן עדן. הפטריות עסיסיות והקרפצ'יו מתובל בעדינות. למנה שנייה הזמנו שרימפס ברוטב לימון, שום ופטרוזיליה. המנה הגיעה מעוצבת בצורה שאפשרה לנו לטעום את המנה כבר בעיניים והניחוח פשוט מדהים. הצלחת נמחקה במהירות.

אמנם כבר הייתי שבע, אך היבא הציעה שננסה מנה נוספת, פילה ברוטב שמנת ופטריות. הסקרנות הייתה חזקה ממני והצלחתי לפנות לה מקום. הפילה טרי, מתובל ורך. נתח עסיסי וטעים. עם כל לעיסה ניתן להרגיש את הרוטב המיוחד הזה שמורכב משמנת, יין, שום וכמובן, פטריות. המנה הגיעה עם צלחת תפוחי אדמה מתובלים היטב בשום, בפטרוזיליה, בפלפל ובאורז מתובל בציפורן.

השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק של הוואנה פלוס את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה" (שער השכונה). לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו.

לסיום הפרק הזמנו קינוח שאין באף מסעדה, "ליילי ביירות" (לילות ביירות). הוא עשוי מבסיס של סולת וחלב ומעל מוקרמת קצפת סמיכה בעיטור אגוזים, מייפל ומי ורדים. זה היה סיום נפלא לארוחה מדהימה, טעימה ועשירה. יצאתי ביום קיץ חם למסעדה עם בריזה נהדרת, מנות יפהפיות וטעם שידובר עליו עוד רבות.