הגעתם לרחוב הכי מרהיב, הכי תוסס והכי מתוייר בתל אביב. בין שלל בתי הבאוהאוס המיוחדים, שדרת העצים הירוקה והמטופחת ומבני התרבות והאומנות - תמצאו גם עשרות מסעדות ברוטשילד, המתאפיינות במטבחים שונים מרחבי העולם. בואו לגלות איפה ימגנטו אתכם עם אוכל איטלקי משובח, איפה הקינוחים הם רק תירוץ לארוחה ומי מציעה שיק אירופאי קסום.
"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות
מסעדות שף הן תמיד לוקיישן מעולה לחוויה רומנטית, שהרי אין כמו מאכלי גורמה כדי לשלהב את כל החושים וליצור רגעים שחורגים מהשגרה המשמימה, עוטפים אותנו בקסם ונחת ונחרתים בליבנו למשך שנים רבות רבות. כשמסעדת השף שוכנת בלוקיישן פסטורלי הרומנטיקה אף מתעצמת עוד יותר, וכך בדיוק הדבר במסעדת צל תמר.
תל אביב היא עיר ללא הפסקה, בה נוהגים להסתובב ולבלות תיירים מהארץ ומחול מידי שנה. ישנם רחובות בתל אביב שהם בעצמם אתרי תיירות בעקבות מגוון של המסעדות, פאבים בארים, אתרי שופינג וכ'ו.
"הניוקי הקטנטנים והנגיסים עטופים ברוטב קליל וארומטי של גבינת מסקרפונה, תרד ושום, יחד עם ערמונים צרובים ונימוחים ובזיקת פרמזן. והריזוטו, הוי הריזוטו..." שפרה צח מלמדת את הבת "תובנות לחיים" (וכמובן גם על אוכל) ברוסטיקו, האיטלקייה בשדרות רוטשילד בתל אביב
"לרגל שבוע סרדיניה ברוסטיקו (22-27.4), הגיע לארץ השף רוברטו מולו עם צוותו, והם יגישו כמה מהמאכלים המסורתיים של חבל ארץ זה, לצד התפריט הרגיל של המסעדה..." שפרה צח אוכלת אוכל סרדי (ולא סרדיני!) רוסטיקו, תל אביב
"הדג א-לה-קרטוצ'ו הוא אחת ממנות הדגל של רוסטיקו. מדובר בפילה דניס מרופד בכל טוב: ניוקי, עגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול, שמבלים בילוי לוהט בתנור, מוגנים במעטפת כפולה של נייר ונייר אלומיניום..." אדם בר, רוסטיקו
סושי ונרגילות? לא ממש. עם ההבטחות לשובם של האוהלים ועם הסגירה בפני כלי רכב בשבתות, שוב חזרה השדרה הידועה ביותר בארץ לכותרות. לא משנה מה תהיה הסיבה שתבחרו להגיע לשם, קחו המלצות למסעדות בשדרות רוטשילד
היישר מאיטליה הגיעה סטיק האוס (Stick House) גם לתל אביב. מדובר בגלידרייה שמציעה גלידה איטלקית על מקל, שלגונים שמוכנים מחומרי גלם טריים ומשובחים נטולי תוספות מלאכותיות. וגם אפשר לבחור ציפוי שוקולד ואגוזים
רביולי, פטוצ'יני, גורגונזולה, בזיליקום, קמפארי וטירמיסו – תל אביב שופעת מסעדות איטלקיות, וכל אחת מהן מפליאה בהרכבת מנות שלא היו מביישות אף מגף. אספנו בשבילכם כמה מסעדות איטלקיות בתל אביב, וזה היה מאד טעים
פפרדלה, חונק כמרים, גורגונזולה, בולונז, ניוקי, ריבוליטה, קנלוני, לזניה, בזיליקום, פיצה, סרדינים, פנה קוטה – אחד מאלו בטוח עושה לכם את זה (אם לא כולם). הנה לכם מסעדות איטלקיות מומלצות שמגישות אוכל איטלקי בנה-בנה
אביב של פסטיבלים במסעדות: פסטיבל מאמא צ'ארלי במסעדת אוליב ליף, פסטיבל הודו במסעדת אינדירה, פסטיבל סרטים בבית הקפה אצטקה ופסטיבל דגים וגבינות במסעדת אדמה. אילו בילויים אתם מתכננים לעצמכם החודש? הנה כמה המלצות
והנה יום העצמאות כבר כמעט פה. מה בדבר החגיגות? הנה כמה המלצות לערב יום עצמאות רווי אלכוהול, שמחה וישראליות – אתם מוזמנים לשתות, לרקוד, לצפות בסרטים ישראליים במיטב המסורת ובכלל – ליהנות ממה שיש לישראל להציע
בשעות הערב המאוחרות, אחרי שליל הסדר המשפחתי סוף-סוף נגמר, אין כמו יציאה כיפית. גם ביום שאחרי, נחמד להגיע למסעדה, לפאב או לבית קפה, כדי לשחרר את הקיטור, את המולת החג ואת פרצופי הדודים. הנה לכם כמה המלצות
עדיין אפשר לדמיין את החורף. בעיקר בשעות הערב, כשהצינה שוררת, הסוודרים הגדולים והחמימות הביתית עדיין כאן. קחו כמה המלצות ממסעדות למאכלים המיוחדים שבעוד כמה שבועות נוכל רק להתגעגע אליהן. רגעים אחרונים
"שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל..." אמיר נהרי לא ישכח את קינוחי השוקולד של בית הקפה אצטקה שביפו כל כך מהר
ארז שלום מבקר בסניף באזל של מסעדת רוסטיקו – איטלקייה בתל אביב. בימים אלו ממש חוגגים כאן יום הולדת חמש עם תפריט הנודד בין ארצות המגף שימשיך עד חגיגות השנה האזרחית החדשה. איטליה עם טוויסט ישראלי-מקומי
המנה המיוחדת של היום: רביולי במלית טעימה ביותר של כרישה וגבינות, ברוטב קרם ארטישוק, יחד עם עלי תרד טריים, לבבות ארטישוק וזיתים שחורים. טעים ומיוחד כמו שזה נשמע...." שפרה צח מוזמנת למסיבת יום ההולדת של רוסטיקו
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
לכבוד ראש השנה לאילנות, שיחול בשבוע הבא, יגישו מיטב המסעדות ארוחת ט''ו בשבט מיוחדת, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה במחיר 120 ₪ לסועד. ברוח החג, תקדיש המסעדה בשם הסועד עץ לקרן קיימת לישראל, למען שיקומם של יערות הצפון שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. הפרויקט יערך בתאריכים 20-26.1.08. הנה ארבע מהמסעדות שלוקחות בו חלק
''מאחר שאנחנו אנשים מסודרים, עברנו יחד מנה-מנה, וככל שהתקדמנו, גדלה הסקרנות שלנו כלפי המנות האחרות. גולת הכותרת של הראשונות הייתה המוטבל, סלט חם של קוביות חציל קלויות ביוגורט עשיר וסמיך ופיסטוקים קצוצים. אבל גם שאר הראשונות היו מעולות ממש...'' מיה בר ואבא עשו חיים במסעדת טיקה ההרצליינית, שהפגישה אותם לראשונה עם מטעמי המטבח הטורקי
''אני מקבלת קרייזי אבי מקי, סושי הצופן בחובו טייגר שרימפס ואבוקדו, בציפוי פירורי פנקו. המנה נראית כיצירת בונזאי קטנטנה ומוקפדת: קישוט סלרי נחתך כעץ, ומצל על הג'ינג'ר הכתמתם. עיגולי גזר גזומים בקצוות כמניפה משמשים צלחת לוואסאבי. הרול עצמו מנוקד בחום ולבן – מיונז ורוטב טריאקי סמיך – וטעמו משלב היטב בין הדג לירק...''. מסעדת ליצ'י שבמרכז הכרמל היא המקום המושלם להתיידד בו עם האוכל האסייתי
האוכל ברוסטיקו מצוין, אבל מה שמעצים את החוויה זה המטבח הפתוח למסעדה, המאפשר לקהל הלקוחות להציץ בטבחים, ולארומה להתפשט היטב באוויר. תענוג
אחת המסעדות הסימפטיות ביותר במתחם שדרות רוטשילד היא רוסטיקו. רוסטיקו היא מסעדה איטלקית המתמחה בבישול בסגנון כפרי. למיקום המוצלח, לשירות הידידותי ולמנות הטעימות מתווספות מגוון הצעות עסקיות במחירים שבין 25-80 ש''ח.
הגדול התענג על המלצת המלצרית, קבב עוף מגולגל בפיתה דקה וחתוך לקוביות, וכשזו הגיעה לברר אם טעים לו, הרעיף שבחים עליה ועל הטבח. הקטנה התאהבה בעיגולי הלחמעג'ון הקטנטנים עם בשר הטלה בעגבניות ועשבי תיבול, שהגיעו למנה ראשונה וכשסיימה את השלישייה הראשונה ביקשה עוד וקיבלה