Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> רוסטיקו תל אביב

רוסטיקו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות

אתם מכירים את הסיטואציות הנפלאות האלו בחיים, שהכל בדיוק מתחבר לכם? ובכן, גם לי קרה הדבר, נקרתה בדרכי הזדמנות פז להצטרף לחגיגות יומולדת עשור של מסעדת רוסטיקו בתל אביב ומי מתאים יותר מחברתי המלאכית רחלי לחבור אליי לחוויה שכזו. למותר לציין, שרוסטיקו הינה מסעדה איטלקית המאופיינת באוכל אותנטי המיוצר מחומרי הגלם המקומיים והטריים ביותר. לא זו בלבד שלחברתי הטובה יש חיבה עזה לאוכל איטלקי, אלא גם למשפחתה סיפור אהבה ישן נושן עם ארץ המגף, אביה סוחר שטיחים ידוע באיטליה ומשפחתה אף התגוררה במקום. על כן, שמחתנו שתינו להתנסות בטעמים של הטריטוריות האיטלקיות בעירנו האהובה, ובמיוחד בשדרות רוטישילד האיזור החביב עלינו בעיר.

שף מארץ המגף


התמזל מזלנו הואיל ובערב זה החגיגה היתה כפולה ומכופלת, ראשית כל, לכבוד יום ההולדת העשירי אורח מיוחד הגיע מאיטליה, השף אנטוניניו אספוזיטו – הפיציולו המפורסם מסורנטו. השף אספוזיטו הינו ממובילי תרבות הפיצה באיטליה ובעולם, וזאת על ידי קידום חומרי גלם איטלקיים ואיכותיים לייצוא. האיש רב פעלים, שכן, באמתחתו שתי מסעדות, ארבעה ספרים שהוציא, תכניות טלוויזיה ובית ספר לפיצה, קו תנורי פיצה לאפייה ביתית ומקצועית ובנוסף לשלל תחומי עיסוקו הוא גם מכהן כשופט בתוכנית מאסטר שף פיצה באיטליה. אכן איש אשכולות ממש. אנו ציפינו מאוד לפגוש אותו ולתהות על קסמו הקולינארי של האיש במטבח האיטלקי.

שנית, רוסטיקו ציינו את חגיגות העשור בתפריט ספיישל בן עשר מנות אשר חולק לשניים: מנות קלאסיות ואהובות של המסעדה מהעשור האחרון אשר חזרו לתפריט יחד עם שדרוג עדכני ולצדן חמש מנות ספיישל חדשות בתפריט. תאמרו לי אתם, היש יותר טוב מזה? ועדיין לא הזכרתי את היינות האיטלקיים והקוקטיילים.

הגענו לרוסטיקו בשעת ערב, המקום היה מלא בסועדים, מצאנו את מקומנו בשולחן מול הבר, במרכז העניינים אפשר לומר. עוד בכניסתנו הרגשנו כבר בבית, יש משהו בעיצוב המקום המשרה אווירה ביתית. המארחים אגב, לא משו מאיתנו כל הערב וכבר מלכתחילה מרגישים שהשירות הינו אדיב ביותר.

ראשונות או לא להיות


בתחילתו של הערב נהנינו מיין לבן ורענן אשר לצידו הוגש סלט קפרזה רוסטיקו - קרעי מוצרלה די בופלה, עגבניות שרי, בזיליקום וקרוטונים פריכים על מצע פסטו, ואת כל זאת ליווה סלט עדשים ברוטב קליל וחמצמץ. טרם שסיימנו את הסלט והנה אינבולטיני חצילים ניצב לפנינו בדמות גלילות חצילים במילוי פסטה, אורגנו ופרמיג'אנו על רוטב עגבניות ובזיליקום. המנה הוגשה בקדרת ברזל חמה, בתוך רוטב עגבניות פיקנטי, עתיר בטעמים מפנקים. והטוב הזה המשיך והמשיך, פיצה ג'נובזה היא פיצה "לבנה" עם זוקיני, פסטו, צנוברים, ביצת עין מוצרלה די בופלה. הטעם שמיימי ובדיוק בשלב זה היין שלנו הפך כבמטה קסם ליין אדום משובח אשר נבחר מקיר היינות רחב הידיים הקיים במקום. הספקנו ללגום מעט מהיין שמבחינתי תמיד משכיח כל דאגה. והנה מנה ותיקה בהגשה מחודשת הגיעה אלינו, ואנו היינו מוכנות ומזומנות להתמוגג מהעונג, ואיך אפשר שלא? הרי מדובר בניוקי גורגונזולה – ניוקי ביתי ובטטה צלויה, אפויה ברוטב גבינה כחולה ואגוזי לוז. ללא ספק חברים, זו אחת המנות שכנראה ידו של אלוהים היתה בה. הניוקי התאפיינו באווריריות, כל כך נימוחים כך שלא ממש רצינו שהמנה תיעלם לה כך מהר. זו בהחלט מנה חורפית קלילה ומנחמת כאחד. והטעם כאמור, מיוחד עד מאוד.

רוסטיקו - קולינריה איטלקית ציורית


הערב המשיך וצלל אל תוך פינוקים עסיסיים ביותר, כוונתי לריזוטו שרימפס וירוקים שכלל ריזוטו לבן עם שרימפס, לימון, פרמיג'אנו וירוקת ירוקים בדמות אפונה וברוקומיני. זו מנה שנותנת אנרגיה לעוד ועוד, ובכן, הקלות הזו של הטעם המדהים, גורמת לי להתגעגע לריזוטו אכן. המשכנו לשאוב סיפוק קולינרי מכל הטוב הזה של רוסטיקו והמנה האחרונה בגזרת המנות הותיקות שהוגשו בסגנון מחודש, היתה טליטאטה אלה-רוקלה - פילה בקר צלוי ופרוס, מוגש על רוקולה, עלי סלרי, עגבניות, בצל סגול ופרמיג'אנו. אני סבורה כעת, וגם קודם שנגסתי בפילה, כי החיזיון היה מגרה משהו, המנה עשויה היטב, משובחת וערבה לחיך.

בשלב זה כבר היינו שבועות ומרוצות, אך בשום אופן לא יכולנו לוותר על המנות החדשות אשר נחתנו על שולחננו בזה אחר זה. טריו אנטיפסטי - שלוש צלחות קטנות של ירקות צלויים או בשר מעושן אם תרצו או תבשיל ירקות וקטניות או כל מה שבעונה בעצם. הטריו היה מעניין וחדשני ונתן לנו אנרגיה טובה. וכך גם סלט אמריקנו שכלל חצי ראש חסה אייסברג, עדשים שחורות, ביצה כמעט קשה עם רוטב סזאר, צנוניות ופרמיג'אנו. הסלט היה מרענן ובהחלט ידענו שזה המקום להתרווח על הכיסא ולהמתין לבאות.

המשכנו לטעום בעדינות ממנות מלאות תאווה לא פחות מהמצי-ריגטוני אלה אמאטריצ'אנה שהיא פסטה "חצי ריגטוני" ברוטב עגבניות פיקנטי עם שום, פטרוזליה וסלמי מפולפל. הפסטה היתה מתקתקה והיא החזירה אותנו שוב לשיחה על הטיול באיטליה שאני חייבת מתישהו לעשות ולהתמלא בקנאה טובה בחברתי אשר ביקרה בה כבר כמה פעמים. אחרונות חביבות בגזרת החדשות היו דניס בטאבון - פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו.

סוגרים את הערב


הערב ברוסטיקו לא היה דומה לשום חוויה אחרת ומה הפלא שלא עמדנו בפיתוי הקינוחים שהוגשו לנו בזה אחר זה. ראשון היה מרק הדרים קסום שהורכב מקרם מסקרפונה וניל עם סורבה מנדרינה במרק הדרים קר, אשכולית אדומה ומרנג. המנה חמצמצה-מתוקה ומתהדרת בעדינות משהו, אשר אפשרה לנו להמשיך בטבעיות לעוד קינוח איטלקי קלאסי ומושחת בשם סקאצ'יאטינה אלה נוטלה - בצק פריך ולוהט, היישאר מהטאבון של המקום, והכל ממולא בקרם נוטלה ווניל ונחתך לרצועות. יחד עם הפינוק האולטימטיבי הזה נהנינו מליקר לימונצ'לו וקוקטייל אפרול.

ברוסטיקו ההנאה היתה כפולה ומכופלת, המנות הוותיקות והחדשות כאחד, כולן יוצרות מבחינתי שפה משותפת של קולינריות איטלקית ציורית. בכל ביס ונגיסה מרגישים את הלב בעשייה, את המקוריות ואת הסגנון הייחודי של המקום. רוצו למקום הזה, אשר מעורר לחיים את האיטלקיות החבויה בנו.