Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מנות חורף במסעדות

בשלהי החורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עדיין אפשר לדמיין את החורף. בעיקר בשעות הערב, כשהצינה שוררת, הסוודרים הגדולים והחמימות הביתית עדיין כאן. קחו כמה המלצות ממסעדות למאכלים המיוחדים שבעוד כמה שבועות נוכל רק להתגעגע אליהן. רגעים אחרונים

גורדו, תל אביב

תחת המדרגות המובילות מטיילת תל אביב אל חוף גורדון המוכר, נמצאת מסעדת גורדו. במקום לראות בחורף אויב, מחבקת אותו גורדו בשמיכות ובתנורים, ובשום אופן אינה מוותרת על הים, בעיקר בימים סוערים, כשהוא מרהיב ביופיו.

אחת ממנות החורף המיוחדות של גורדו שכדאי לכם להספיק לטעום היא הריזוטו פירות ים, שהוא תבשיל פירות ים (מולים, שרימפסים, קלמארי וראשי קלמארי) וסטיקי רייס על בסיס ציר דגים. המנה החורפית הזו תעלה לכם 75 ₪. בנוסף מומלץ לנסות את תבשיל הרבע טלה המקורמל – כתף טלה וצוואר שמתבשל למשך שעות עם ירקות שורש ויין אדום (102 ₪) וקנלוני זנב שור – קנלוני טרי שמכינים כאן בגורדו עם מלית עדשים ובשר בבישול ארוך עם ירקות שורש כמו סלרי אמריקאי ושעועית ביין אדום – זוהי מנה ראשונה ושורשית שמתקרבת לאדמה הלחה ומחירה הוא 52 ₪. עוד כדאי לנסות את הלזניה האיטלקית הקלאסית והמנחמת הכוללת בשר, עגבניות טריות, פסטה תוצרת בית גורדו ומוגשת עם סלט ירוק לצדה – משביעה ומחממת, אתם תתגעגעו.

שיראין, מזכרת בתיה

בית הקפה, המסעדה והגלריה שהם כולם יחד שיראין ממוקמים במבנה רפת עתיק במזכרת בתיה, שלו קירות עבים ודלתות ותריסי עץ. אל מול ערוגות עשבי התיבול הריחניים ועצי הפרי היפים, שיכולים בימים קרים להזכיר תפאורה של סרט בריטי ערפילי, תוכלו ליהנות ממנה חורפית ומיוחדת של קדירת פטריות - פטריות שמפניון טריות מוקפצות עם בצל, אגוזים, שמנת וסילאן. כל אלו מוגשים בתוך לחם פרנה במחיר של 49 ₪.


טאפאיה ראשון לציון

בטאפאס בר הספרדי טאפאיה חם כל השנה. המוזיקה הלטינית הייחודית, האווירה האינטימית, מנות הטאפאס המתובלות והאלכוהול האיכותי משאירים את החורף בחוץ, ואתם יכולים להתפנות לחוויה עצמה. כדי להתחמם עוד קצת, בעיקר אם אתם עם חברים טובים, נסו את מנת הפאייה פירות ים, שמיועדת לשלושה עד ארבעה סועדים. היא מכילה מולים, קלמארי, שרימפס, אפונה ופלפלים קלויים ומחירה הוא 150 ₪. גם יחידים יכולים ליהנות ממנות טאפאס מחממות כמו שרימפס חלפיניו צרובים במחבת רותחת ברוטב יין שרי, שום וחלפיניו ב-32 ₪.

אצטקה יפו

בבית הקפה היפואי שהקדיש עצמו על שם השוקולד מציעים לכם מנות חורפיות שיחממו את לבכם בערבים הקרים. נסו את פונדו הגבינה – מנה סמיכה וזוגית המוגשת עם מבחר לחמים וירקות לטבילה (64 ₪). מומלץ לקנח עם משקה החורף האולטימטיבי – שוקולטת הבית של אמטקה, שהיא משקה סמיך ומיוחד על בסיס שוקולד לבן או מריר או חלב (17 ₪), או עם אחותה השוקולטה המקסיקנית שהיא מעט מרירה בזכות תוספת הצ'ילי המבורכת.

דלאל, תל אביב

במסעדת דלאל מקנחים את בחורף עם פסטיבל מיוחד של קינוחים ומסלול טעימות למתלבטים. במסגרת פסטיבל קינוחים שנערך בימים אלו ויימשך עד ל-15 במארס מוגש במסעדת דלאל, שהיא שיר הלל לחורף בפני עצמה, תפריט בן עשרה קינוחים, שלא מקפח אף חובב מתוקים – חובבי השוקולד, חובבי הקלילות, אנשי הווניל ואנשי הפירות. בין הקינוחים המרתקים של דלאל תוכלו למצוא חבושים לוהטים (ריזוטו מתוק וסיגר שקדים ותמרים), מוס פרלין וקרם ברולה וניל (גנאש חם וסורבה שוקולד מריר) ועוד רבים אחרים. המתלבטים יכולים ליהנות ממסלול טעימות של ארבעה קינוחים ב-120 ₪ וחובבי החוויה המושלמת יכולים ליהנות ממסלול הכולל גם שלושה יינות קינוח מובחרים ב-180 ₪.

אתם מוזמנים להתענג על (סוף) החורף.