''ריח הבולונז שהגיע לשולחן עורר את כל חושיי. עמרי זרח מאושר. ללא סיג ושיח תפס את המזלג, והחל לגלגל את הספגטי שלו במיומנות...''. אורלי פרש אזולאי מלאת גאווה על בנה בן הארבע, שהתגלה במסעדת פופולו כפריק של אוכל איטלקי
''קיש הבצל המתקתק היה טעים מבפנים ומבחוץ, משמע, הן בצק החמאה הנימוח והן המילוי העשיר, היו נפלאים..''. מיה בר בילתה עם בתה בבית הקפה אוסישקין רסט קפה, וכמו בפרסומת לכרטיס האשראי– תהתה למה מגיע לה כל הטוב הזה
''הסיזר נודלס, מנה מוצלחת מאד של נודלס, נתחי עוף, נתחי אנטריקוט, פלפלים, נבטים ובצל ירוק, התקבלה בתשואות מכל צידי השולחן...''. אדווה גן סתיו לקחה את בנה למסעדת למון גראס ברעננה, ונהנתה לראות אותו מוקסם מהעיצוב, ומהאוכל
''די מהר היא התבייתה על ציה פיורלה - ניוקי בשמנת, רוקפור, אגוזי מלך ופרמזן. טעמה ופסקה: הרוקפור מורגש כאן כמו שצריך ובזכותו הניוקי לא סתמיים, וגם תוספת האגוזים תורמת לעניין...''. שפרה צח חגגה עם בתה במסעדת אמורה מיו
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים
''תכננתי שנחלוק את המנות הראשונות, אולם השתלטות עוינת של האגף הצעיר בשולחן על הצ'וריסו שינתה את התכניות...''. אדווה גן סתיו לקחה את האינדיאני שלה לדגום קצת בשר באל גאוצ'ו שבפתח תקווה. בעצם, אולי קצת זו לא המילה הנכונה
''צאצאי הקרניבור הצעיר בחר בהמבורגר 150 גרם לצד סטייק צ'יפס. ההמבורגר נאכל בעונג רב, והצ'יפס, שקיבל הזלפה פראית של קטשופ מהבקבוק הלחיץ שהוצב על השולחן וזכה לתשואות, כנ''ל...''. אדווה גן סתיו לקחה את בנה הצעיר לבר. בורגרס בר
''אני קבלתי צלחת לוהטת ובה שני בלינצ'סים ממולאים בתרד וגבינה בולגרית, מוקרמים בגבינה צהובה. הבלינצ'ס היו טעמים להפליא, והזכירו לי נשכחות מבית סבתא...''. מיה בר לקחה את בתה למסעדת הבלינצ'ס של שושנה, ונשטפה זיכרונות ילדות
''קערה, לא פחות, של רביולי במילוי גבינות ברוטב שמנת ופטריות, מוקרמים בשפע גבינה זהובה, קצרה מחמאות גם בקצה הנמוך של השולחן, וגם בגזרת אמא...''. אדווה גן סתיו ובנה פיצחו בצוותא את הקוד הגנטי של הישראליות, במסעדת יטבתה בעיר
''מנת הילדים הגיעה מהר למדי: צלחת גדולה עמוסה צ'יפסים ארוכים ובשרניים, וארבעה שניצלונים משומשמים קלות. ענת הרטיבה את צלחתה במיונז וקטשופ, ותוך עשרים דקות נותרה הצלחת ריקה...''. מיה בר ובתה עשו חיים במסעדת אוונגרד
"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה
''למנה עיקרית הזמינה עדי מתוך תפריט האל גאוצ'יטו המבורגר וצ'יפס. כשהרימה הילדה את ההמבורגר, נדמה היה שהוא מכסה לה את כל הפרצוף...''. אורלי פרש-אזולאי לקחה את בתה, הבוקרת הקטנה, למסע תענוגות במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה
אוכל אתני ושוק איכרים. הפנינג גבינות וחגיגות שמחת החלב. ארוחת בוקר מפנקת, סדנאות יין ובית קפה נייד. פסטיבל דרום אדום, המתקיים בסופי השבוע של חודש פברואר בחבל הבשור, מציע מגון של אטרקציות קולינאריות. ולא רק
''מרגע שהוגשה לנו, תחושת הודו השתלטה עלינו. ריחות הבישול, ניחוחות התיבול, וגם טעמי הרטבים הנלווים... כל שנותר לנו היה לנגוס במתאבנים הנפלאים – וליהנות!...''. אדם בר סעד באינדירה, וחזר אחורה בזמן, אל הטיול הגדול בהודו
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
''הקטנה ואני הזמנו ארוחת בוקר. שקשוקה בשביל אמא, ארוחת בוקר של חביתה בלי כלום בשבילה. מיץ תפוזים סחוט טרי לקטנה, קפה לאמא. הקטנה קרנה, זרחה''. מיקה פורז ובתה חתמו טיול אופניים במטילדה, בית קפה ומאפה
''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
כבר מעל 52 שנים, באותו הרחוב הירושלמי, מתפקד לו קפה רימון על שני המישורים, הבשרי והחלבי. בשני אגפיה של המסעדה הכשרה מוגשים מרקים, כריכים, טוסטים וסלטים, ועוד מגוון מנות שיערבו לחיך המשפחה כולה, הורים וילדים
במסעדת יקינטון נודלס בר ניתן ליהנות מכל העולמות: היא ממוקמת ממש על הדרך, בצומת בית השיטה, במיקום נוח להפליא למטיילים בצפון. מגוון המנות, בסגנון אסייתי, גדול, המחירים לא יקרים, וכיף ונעים לאכול בה, גם עם ילדים
''ענת דיווחה שהפסטה טעימה לה מאוד, וגם הבשר. ''אין בצל, וזה טוב'', היא הוסיפה, וציינה גם שאין ''ירוקים''. כאשר הושטתי את המזלג לטעימה, היא עצרה אותי...'' מיה בר חזרה מפיצה פצה עם רשמים: מי אמר שקשה להאכיל ילדים?
''הארטיקיד מועמס לעייפה בסוכריות גומי, שוקולדים שזורי סוכריות צבעוניות ושלל ממתקים שונים...''. דור ההמשך של אדווה גן סתיו רצה לקבל בארטיקו שירות מכרובי מרחוב סומסום. זה לא קרה. אבל זה באמת החיסרון היחיד
''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים
''במסעדה מזרחית, הכי חשוב הניגוב הראשון – הפיתה, הזית, החומוס''. כך טוען אבו סאלח, ותפסיתו ניכרת היטב במסעדה שלו שבצומת עמיעד, באוכל הפשוט והטעים, בעיצוב הנינוח, בשירות הבלתי-אמצעי, ואפילו במוטו של המקום
במסעדת ויליג' גרין הירושלמית יכולים הילדים לבחון את דלפק השירות העצמי, לבחור בעצמם מה ישב להם בצלחת, ליהנות מפיצה, ספגטי או לזניה, ולרוץ לשחק במתקנים שבחצר. ההורים ידעו שהם בעצם אכלו אוכל בריאות