מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > אוכלים עם ילדים במסעדת אלחיר

מלח הארץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים

''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת של חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים

במקור זה היה אמור להיות יום של מנוחה בבית והתאוששות מהצום. בפועל, אני וזוגתי התרוצצנו כל היום. אני נאלצתי ''לבלות'' חלק ניכר מהיום באוניברסיטה ברצף של דיונים מעייפים, וזוגתי קיפצה לה מפגישה מיותרת אחת לשנייה. כך יצא שבמקום לבלות את כל היום יחדיו, נפגשנו סופסוף בשעת ערב מוקדמת בתחנת הרכבת בחוף הכרמל. מאחר ושנינו לא ממש אכלנו ארוחה ראויה במשך כל היום - החלטנו שמגיע לנו פינוק בדמות ארוחה במסעדה. וכך אנו צועדים לאורכה של הטיילת, שלובי ידיים, מחפשים לנו מקום נחמד לבלות בו את ארוחת הערב. כשכבר נראה היה שנגמר לנו החוף ועלינו לשים פעמינו חזרה, הבחינה זוגתי במלון מרידיאן כשבסמוך לו שוכנת מסעדת אלחיר.

הקירות של מסעדת אלחיר אוירו כולם בידי אמן מקומי, על מנת לתאר את אורח החיים בבית הדרוזי. בסמוך לבמת העץ בה ישבנו התנוסס על הקיר דמותו המצוירת של טבח דרוזי, לבוש בבגדים מסורתיים, ומבשל לו ליד תנור אבן. יותר מאוחר כשנפגוש את השף והבעלים, ח'יר, נתהה קצת מאיפה הוא מוכר לנו, עד שנבין שאלה הם פניו, הנגלים אלינו מהציור שעל הקיר.

המסעדה עצמה מותאמת להפליא לילדים: השולחנות גדולים מהשולחנות הקטנים אליהם הורגלנו עד היום במסעדות. המעברים בין השולחנות מרווחים, ופשוט מזמינים את הזאטוט הישראלי הממוצע להתרוצץ ביניהם. מחוץ למסעדה רחבה גדולה למשחק, חוף הים נמצא במרחק קפיצה קטנה הצידה, ועשר מטר ממתחם המסעדה ממוקם הג'ימבורי של המלון. האוכל, בהתאם לכך, ידבר בהחלט אל חיכם הצעיר והאנין של הצאצאים – שיפודי פרגית, שניצלים, קבבונים, צ'יפס, מגוון סלטים וכו'. ממש עושה לי חשק לילד משלי. רק אל תגלו לחברה שלי.

גם אנחנו, ילדים גדולים, פצחנו בסלטים. המלצר המקסים שלנו, עבודי, הניח על שולחננו בזו אחר זו צלחות קטנות ומלאות כל טוב: סלט ירקות קצוץ דק דק ומטובל היטב; טחינה בעלת מרקם חלקלק, מעוטרת בשמן זית ירקרק; מנת מג'דרה; שולבטה המכילה בורגול וגרגירי חומוס מבושלים; מנת אורז משולבת עם תבלינים המעניקים לה גוון כתמתם; באבא גנוז - סלט חצילים בטחינה במרקם קטיפתי עדין וטעם משובח; סלט כרוב חמוץ העשוי בדיוק במידה; עלי גפן ועלי כרוב ממולאים; זיתי הבית, שגודלו ונקטפו במטעים המשפחתיים של אביו בן ה-80 של ח'יר והוכנו במטבח מסעדת אלחר. יחד עם הסלטים הובא קנקן של משקם אדמדם ומרענן, לימון-רימון. משקה טעים ומיוחד באותה מידה.

כמנה עיקרית הגיעו לנו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא אך גם ממלאת, ומאחר ויחד עימה הגיעו מנות נוספות, נאלצנו להפקיר את הבצק לגורלו המר ולאכול רק את המילוי.
בנוסף הגיעו שני שיפודי מתכת ארוכים, עליהם שופדו במיומנות נתחי פרגיות עסיסיים, שישה קבבים דרוזיים ביתיים מתובלים ובשרניים, ושתי צלעות כבש צלויות היטב. אם זה לא מספיק, הגיעו לשולחן מסחן וספיחה, שני מאפי בצק. שעל הראשון הונחו רצועות חזה עוף מבושלות, בצל ותבלינים, והשני כוסה בשכבה נדיבה של בשר כבש טחון, בתוספת עגבניות ותבלינים. שתי מנות נפלאות וטעימות שעקב המחסור בקיבה נוספת נשארו כמעט שלמות על השולחן. לליווי העיקריות הגיעו שתי כוסיות תמרהינדי, משקה מתקתק על בסיס תמרים, שמסיבה שאינה ברורה לא נמצא בתפריט.

לקינוח זוגתי קיבלה שני גלילי כנאפה חמים ופריכים, מעוטרים בריבה אדמדמה, ומנת מלבי עדינה. אני, שהאבולוציה השאירה אותי, כמו את שאר אחי הגברים, ללא קיבה נפרדת לקינוחים, נאלצתי להסתפק בתה עם נענע.

בעוד אנו לוגמים מכוסות התה שלנו, ספר לנו ח'יר בקצרה על חייו. מדובר באנשים מקסימים, אביו בן ה-80 עובד כל חייו כחקלאי בחלקות המשפחתיות, אותן הוא ממשיך לעבד עד היום. בנו ח'יר העביר חלק גדול מחייו אף הוא כחקלאי, עד שעבר את הכביש לפני כעשור, והפך למסעדן, המשתמש בתוצרת הירק המשפחתית להכנת המאכלים הנהדרים של המטבח הדרוזי. בנו של ח'יר, לעומתם, בחר בקריירה צבאית ובימים אלו הוא מסיים את קורס הקצינים.

כבר כמעט ואין אנשים כאלה, מלח הארץ.

אלחיר
דוד אלעזר 10, מלון מרידיאן, חיפה.
04-8500090