Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > הריבר שייך לצעירים. ריבר נודלס

הריבר שייך לצעירים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה

מאז הפך בכורי לישות עצמאית, התקשורת בינינו מתנהלת בעיקר ב-SMS. טכנית הוא אמנם גר בבית, אך בפועל נקודות ההשקה בין סדר היום שלי לשלו לא ממש מאפשרות מגע ישיר. לכן, כשה-SMS האחרון שלו בישר על כך שהוא צריך להיות בערב בפגישה באזור הבורסה ברמת-גן ושאחריה הוא יגיע הביתה לאכול, שלפתי הצעה שאי-אפשר לסרב לה: גם אני אגיע לאזור ונלך לאכול ביחד בריבר נודלס בר, והנה לנו גם ארוחת ערב וגם קצת זמן איכות עם הילד.

כשנכנסנו חשבתי לשנות באופן זמני את שם המדור ל"אוכלים עם ההורים", כי המקום היה מפוצץ בצעירים ובני נוער, כך שדווקא הבן שלי השתלב שם יותר בטבעיות ממני. השילוב של מקום גדול וידידותי, אוכל טוב, מנות גדולות, מחירים מאוד סבירים ושרות יעיל, הפך את המסעדה לפייבוריטית של צעירי גוש דן. מזל שהזמנתי מקום מראש, ולא נאלצתי להצטרף אל התור שהמתין בחוץ.
התפריט הגדול מקשה על הבחירה, ולכן אנחנו נעזרים בהמלצות של חלי המלצרית כדי לבחור לראשונות בסלט ירוק ובמושו-דק. סלט זו בדרך כלל אלטרנטיבה שאנחנו מדלגים עליה, אבל ההמלצה החמה של חלי מעוררת את סקרנותנו: מה כבר יכול להיות מיוחד בסלט ירוק? מתברר שמה שעושה את הסלט של הריבר הוא הרוטב, המבוסס על טחינה יפנית מתקתקה, עם תוספת נדיבה של שביבי בטטה קלויים ובוטנים, שמוסיפים פריכות נעימה ומשתלבים בכיוון המתקתק. הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות. מניחים את רצועות הבשר והירק על הטורטיה, כורכים ונותנים ביס גדול שיש בו מכל הטעמים ביחד.

בעיקריות החלטנו כמובן שלא לפסוח על הנודלס, ההתמחות של המקום, אך גם לנסות משהו מהמיוחדים. הבחירה נופלת על קבב טלה, שמקבל כאן טעם לא שגרתי בזכות התיבול בג'ינג'ר והשימוש במקל קינמון בתור שיפוד. שלושה שיפודים כאלה, המונחים על מצע טעים ועשיר של אורז עם פיסטוק, זוכים לאישור גורף מצד הדור הצעיר, שמחסל אותם בזה אחר זה ומשאיר לי בקושי טעימה. בנודלס, לעומת זאת, התברר בדיעבד שהמנה שבחרנו קרובה מדי בטעמיה לאלו של המנות הראשונות. המנה, המכונה "שבעת הפלאים", כוללת אטריות מוקפצות עם נתחי בקר, ברווז ופרגית, נוטה גם היא לכיוון המתקתק, ומעוטרת באותם שבבי בטטה ובוטנים כמו שהיו בסלט. חלי מבחינה במצוקתנו, ומחליפה מייד למנה פיקנטית יותר בשם עשן אדום, שבה אטריות ביצים אדומות מוקפצות עם חזה אווז מעושן, פרגית, בצל, כרוב וגזר. מנות הנודלס גדולות מאוד, וכמה שאנחנו משתדלים – חלק גדול מהמנה נשאר בצלחת. שוב חלי מושיעה אותנו ואורזת לנו הביתה – גם את העשן אדום וגם את שבעת הפלאים. תודה חלי, וסליחה שאתגרנו אותך שוב ושוב.

באמצע האוכל הבן מקבל טלפון מחברים – נפגשים לסביח... המסכן! אפילו לקינוח כבר אין לו מקום. כוס תה עם נענע זה המקסימום שאנחנו מצליחים לסיים איתו. טוב שלקחנו איתנו קצת מהטעמים הביתה.

ריבר נודלס בר
ז'בוטינסקי 7, בנין שער העיר, מתחם הבורסה, רמת גן.
03-6114033