מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > אל גאוצ'יטו: ארוחת ילדים במסעדת אל גאוצ'ו

אל גאוצ'יטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה עיקרית הזמינה עדי מתוך תפריט האל גאוצ'יטו המבורגר וצ'יפס. כשהרימה הילדה את ההמבורגר, נדמה היה שהוא מכסה לה את כל הפרצוף...''. אורלי פרש-אזולאי לקחה את בתה, הבוקרת הקטנה, למסע תענוגות במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה

את השם ''אל גאוצ'ו'' ניסיתי להסביר לבתי עדי בת ה-6 בדרך אל המסעדה. ''אהה, המורה שלי זוהר התחפשה לאל גאוצ'ו בפורים'', אמרה וצדקה. הצחיק אותי שלאחר ההתפתלויות הרבות שלי בניסיון להסביר לה, מצאה לעצמה דימוי מוחשי כל-כך בדמוי מורתה האהובה שהתחפשה לבוקרת.

כשהתיישבנו במסעדה קיבלה עדי תפריט הנקרא ''אל גאוצ'יטו'', וכהרגלה, ניסתה לקרוא כל מילה כתובה, והופתעה לגלות שהמילה דומה לאל גאוצ'ו - אך לא זהה. שוב מצאתי את עצמי מנסה להסביר לה שהתוספת ''טו'' הינה כינוי לקטן. בוקר קטן. לאחר שהביטה בתפריט האל-גאוצ'יטו שהוגש לה מצאה תמונה של בוקר קטן רוכב על סוס. ''הנה אמא, זה אל גאוצ'יטו''. אמרה, והמשיכה לחפש מילים בתפזורת ששכנה לה מאחורי דף התפריט, ונועדה להעסיק את הילדים עד שמגיעה הארוחה. הבטתי בתמונה, תוהה איך לא ראיתי אותה קודם.

מסעדת אל גאוצ'ו שוכנת במרכז הכרמל. הנוף הנשקף מהחלון, של מפרץ חיפה והקריות, מעניק לסועדים חוויה ייחודית ומעניינת. המסעדה גדולה ורחבת ידיים, מעוצבת בטוב טעם פשוט לכאורה, נטולת גינונים מיופייפים. החלל הפנימי הגדול והמרווח ומרפסת העץ לישיבה בחוץ מאפשרים שלל מיקומים נוחים ומתאימים לזוגות, למשפחות בכל הרכב ולקבוצות שרוצות לחגוג במסעדה יחד, בלי צפיפות ובלי קשיי התארגנות. הציורים הגדולים הניבטים מן הקירות מכניסים לאווירה אותנטית, ומתוך המסעדה ניתן לראות את להט הגריל העצום, עליו נצלים הבשרים כל הזמן, ממתינים שמישהו יבוא ויאכל מהם בהנאה.

רותם, המלצרית החיננית שלנו, הגישה לעדי כוסית קטנה ובה מיץ תפוזים, ולי כוסית קופטין- קוקטייל הבית העשוי מוודקה, יין אדום, תפוזים וקינמון. עדי ואני השקנו כוסיות ''לחיים'' והיינו מוכנות לפצוח בארוחה.

למנה ראשונה הזמנתי אינצ'ילדה פרגיות - מנת פתיחה טעימה וקלילה. זוהי למעשה טורטייה מקסיקנית בציפוי פריך, במילוי פרגיות עסיסי עם פטריות ובצל. עדי הסתפקה בלחם הבית, שהדיף ריח מאפה טרי, ומרחה עליו בהנאה קציפת שום-שמיר שנמסה לה על הלחם החם.

למנה עיקרית הזמינה עדי מתוך תפריט האל גאוצ'יטו המבורגר וצ'יפס. המנה הייתה נדיבה במיוחד, לוותה בחסה ועגבניות טריות, והתגלתה כהצלחה גדולה. כשהרימה הילדה את ההמבורגר, נדמה היה שהוא מכסה לה את כל הפרצוף. לא היה לי מושג איך היא תצליח להתמודד עם גודל המנה.
אני הזמנתי מיקס בשר. על המגש הונחו שלושה נתחי בשר עסיסיים שהשמיעו קולות לחש והדיפו ריח שקרניבורית יכולה להתחיל לרייר רק בגללו. כל הנתחים הגיעו היישר מהגריל, ארומתיים, מרחשים, מגרים ומלהיבים, ואני מצאתי את עצמי בוהה במגש, מתלבטת מהיכן להתחיל - מנתח הפילה, האנטרקוט או הפרגית. אכלתי אותם בהתלהבות גלויה, כשאני חותכת את הסטייק שבתוכו כלואים כל המיצים, בדיוק כמו שאני אוהבת. אל המנה התלווה סלטניה פרובינציאל – טבעות תפוחי אדמה ובטטות בתיבול שום ופטרוזיליה. הדואט הדיף ניחוח שום, וקשה היה להפסיק לאכול ממנו בשל הרכות המושלמת של תפוחי האדמה ומתיקות הבטטות. זאת - למרות שהזכרתי לעצמי שוב ושוב שעליי לסיים את משימת הבשר. גם הסלט הירוק שהוגש עם פרוסות גזר ובצל היוו תוספת מרעננת למנה.

מיותר לציין שעדי ואני לא הצלחנו להתמודד עם כמויות האוכל שהוגשו לנו, ובצער רב נפרדתי ממגש הבשרים עליו היו מונחים עדיין שאריות מהנתחים היפים של הבשר, שאריות שיכלו לספק את רעבונו של עוד סועד לפחות. עדי אמרה שלום (אך לא להתראות) לחצי ההמבורגר שנותר על הצלחת, וציינה בקול רם שחבל שאין לה מקום לעוד.

...ומה עם הקינוח?, אתם וודאי שואלים. לא ויתרנו. מצאנו את עצמנו מול צלחת ענקית של קרפ ארגנטינאי עם קרמל, שבבי שוקולד נמסים על הצלחת החמה, קוקוס וגלידת וניל מפנקת. את עדי פינקו גם במוס שוקולד עם המון קצפת ותותים, ואם זה לא מספיק - גלידת סורבה מנגו בטעם פירותי משגע. ''עוד יש לך מקום?'' שאלתי את עדי בדאגה. ''לקינוחים תמיד יש לי מקום, אימא'', ענתה הנסיכה, ואני חשבתי לתומי כמה נכונה האמירה שעץ תפוחים לא מצמיח אגסים.

אל גאוצ'ו
יפה נוף 120, חיפה.
04-8370097