"תפריט מהודק עם טווח טעמים במבחר מצומצם ואיכותי: יינות אדומים - שלושה, אבל ייצוג לכל יבשת – ישראלי אוסטרלי וארגנטינאי (זו לא התחלה של בדיחה אלא של בילוי כיפי ולא יומרני)..." אדם בר מגלה את דה סטריטס בתל אביב
"הדג שעלה מן הרשת היה לא פחות ולא יותר לוקוס, נסיך הדגה. הלוקוס נעשה על הגריל, ובשרו נותר עסיסי ועדין. הוא לווה בסלט ירוק, עגבניות שרי אפויות ושום..." אדם ומיה בר מרגישים כמו אנשים מהמעמד העליון בפורטונה דל מאר
''השניצל באל פויו מגיע עם טוויסט מפתיע – הוא מצופה בשבבי שקדים. למי שמכור לשניצלים בעיקר בשביל הציפוי (כמוני, למשל) זה טוויסט מבורך...'' אדם בר מתענג על השניצל של אל פויו ומעלה זכרונות על הקאווה הראשונה שלו
''החבר'ה של מייק'ס פלייס יודעים למזוג, והבירה מגיעה עם שובל קצף שעושה נעים בשפם, ומשאיר את הבירה קרה עד שתגיע הבאה...'' אדם בר מעדכן מהשטח ''כשאתה שם, משהו באויר משדר לך שהגעת למקום עם אישיות ומסורת''
''בתפריט המעדניה וריאציות שונות על נושא הנקניקים, הגבינות והדגים הכבושים. המיקום, באמצע הדרך בין שוק לוינסקי לשוק הכרמל, מגלם הבטחה שנקבל את הטוב שמשני העולמות...'' אדם בר חוקר את בנימין ביסודיות ושב עם תובנות
''את מקום השוקו בקייטנה מחליף מבחר מגוון ברזי בירה: היינקן, פאולנר, Maredsous ועוד. את הלחמנייה מחליף לחם מרוקאי שנעשה במקום, חם, טעים ומוגש עם קונפי שום...'' אדם בר ממהר להירשם לקראת הקיץ לקייטנה של הלנה
''הרשו לי בכל זאת לאזכר כמה הברקות שגורמות לי לרייר על המקלדת עד כדי סכנת קצר חשמלי - סלט סלק בוניגרט בלסמי צנוברים, נתחי דניס ברוטב לימונים כבושים, ונתח קצבים נהדר..'' אדם בר מגלה את סוד הקסם בקימל
''לעיקריות בחרנו מנה אחת מתוך התפריט היפני העשיר. הפור נפל על קומבינציית סשימי, שכללה נתחים נאים (תרתי משמע!) של טונה אדומה, סלמון ודניס...'' אדם בר וידידו המסעדן מופתעים מרמת האוכל והשירות בריבר נודלס בר
''מרוב שמחה, הזמנו עוד סיבוב של קברנה ושל בני הזוג, סטלה וסטולי. בכוחות אחרונים צירפנו לשולחן גם את בלה דונה – בסיס טורט ועליו שוקולד במגוון צבעים ופקאן סיני...'' אדם בר לקח את אשת העולם הגדול לפיאנו בר בת''א
''בחרנו בקציצות אנטרקוט עם עלי מנגולד וגרגרי חומוס, בציר בקר. המנה הוגשה במחבת ברזל עמוקה, והכילה שילוב מוצלח של רכיבים וטעמים, שציר הבקר מחבר ביניהם...'' אדם בר ביקר ב D-Restaurant והרגיש כמו איש העולם הגדול
בברוהאוס מייצרים שלושה סוגי בירות שנבדלות זו מזו בגוון, בטעם, באחוז האלכוהול, ברכיבים ובתהליך הייצור. כל אוהב בירה ימצא כאן את בת הלוויה המושלמת שלו לארוחה שבדרך...'' אדם בר גילה עולם שלם של בירות בברוהאוס
''מערכת הסאונד האפקטיבית עושה בדיוק את מה שהיא אמורה לעשות – יוצרת ריאקציה כימית עם האלכוהול בדם, ריאקציה שמתניעה את הגפיים לפי הביטים של הדי.ג'יי ...'' אדם בר התחיל לחגוג את אירועי הסופ''ש כבר ביום חמישי בבנקס
''לעיקריות בחרנו בשגריר מהים ומהיבשה. האדמירל מחיל הים היה פילה דניס בתנור מלווה במחית פלפלים ובשעועית ירוקה. הגנרל היבשתי היה סטייק אנטרקוט, שנעשה למידת מדיום רייר...'' אדם בר הפליג עד מסעדת ל'אנטריקוט בת''א
''פתחנו עם קימצ'י מירי – גרסה של מחמצים קוריאנים עזי טעם, המשכנו בצ'ימיזי - חביתיות ברוטב סויה ובצל ירוק ובפלטת ברזל לוהטת שבה געשו נתחי סלמון, סקאלופס, קלמרי ושרימפס...'' אדם בר גילה את המטבח היפני ב יקיניקו טנקה
''בחרנו במדליוני פילה ובסלמון. את המדליונים ניתן היה פשוט להניח בפה ולתת להם להתמוסס אט אט במורד הושט. הסלמון נעשה על הגריל והוגש על רטטוי לא שגרתי....'' אדם בר, הגיע בליל חורף ליוליה על הבר והופתע לגלות צד חדש בנמל
''סאצ'מו בר הוא מקום עם אישיות. זה לא מגה בר ולא דנס-בר, אלא מקום שלא מתיימר להיות משהו מעבר למה שהגדיר לעצמו בר שכונתי, אפלולי ואינטימי, אליו באים (בעיקר) כדי לשתות...'' אדם בר גילה מקום בעל אישיות מיוחדת, סאצ'מו בר
''הארוחה באל אסאדור סובבת סביב הבשר: המנות הראשונות מעוררות את התיאבון לקראתו מבלי למלא את הסועד, והתוספות באות כדי לגוון ולהעשיר, אבל לא לגנוב את ההצגה...''. אדם בר נתן דרור לנטיותיו הקרניבוריות במסעדת אל אסאדור
''את האנטרקוט הסכמנו, בעצת המלצרית (שעשתה יד אחת עם הקרדיולוג שלנו) לצלות קצת מעבר למה שאנו רגילים, ולא התחרטנו...''. אדם בר וחברו הטוב יצאו לערב גברים בבר-מסעדה ברקרולה, והיללו את חומרי הגלם המעולים והאלכוהול המשובח
''מרגע שהוגשה לנו, תחושת הודו השתלטה עלינו. ריחות הבישול, ניחוחות התיבול, וגם טעמי הרטבים הנלווים... כל שנותר לנו היה לנגוס במתאבנים הנפלאים – וליהנות!...''. אדם בר סעד באינדירה, וחזר אחורה בזמן, אל הטיול הגדול בהודו
''התורכים קוראים לאוזו שלהם Raki, ומסעדת בגפן הוא שימש אותנו כדי לשטוף נבחרת מוצלחת במיוחד של מזטים: עלי מנגולד עם צנוברים, אורז, בצל וצימוקים (שילוב מוצלח ביותר!!); סלט בורגול חריף; ג'אג'יק (הידוע גם בכינויו היווני צזיקי) סמיך שהורכב בצורה הרמונית, חציל קלוי ועוד...''. אדם בר פיצה על נפילת התוכניות לטיול בטורקיה, בביקור במסעדת גפן בתל אביב
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
''לעיקריות בחרנו בפרגיות, שנחו על הגריל פרק זמן מתאים, שצלה אותן מבחוץ, והשאיר אותן ורדרדות מבפנים, וגולת הכותרת: נקניקיות אלזס, שהכילו הפתעות מרנינות כמו פטריות וצנוברים, והתפצפצו בפינו בעושר של טעמים...''. אדם בר גילה בחדרה פנינה: האקדמיה לבשר ויין, מסעדה שהיא חוויה כוללת של אוכל, יין ושירה
''מנה של נתחי דג ים נא, חצילים כבושים ושמן פלפלים לימוני, הייתה יפה כמו ציור: פרוסות דג מוסר, שבזקו עליהן מלח גס, ושני חצילים כבושים, שנראו כמו אגסים ביין, וטעמם חמצמץ. מסביב לקולאז' הצבעוני צוירה מסגרת כתומה, היא שמן הפלפלים, שהוסיפה טעם לכל מה שהערמנו על המזלג...''. אדם בר סעד במסעדת לה רג'אנס בתל אביב, והרגיש כמו בחו''ל