זה אולי לא נראה כך במשך היום, אבל כשהערב מגיע מתחילה לנשוב כאן קצת רוח צוננת. כבר צריך להוציא סוודר קל מהחלק העליון של הארון וגם המזגן נותר נעלב בצד. ובמסעדות מברכים על הגעת הסתיו-חורף עם כמה הצעות מעניינות
פעם בארבע שנים אתם מקבלים חודש שלם מלא בהזדמנויות לצפות בכדורגל משובח. הגמר הגדול כבר מתקרב, וזוהי ההזדמנות האחרונה לחוות את המונדיאל הזה כמו שצריך. הנה כמה המלצות לארבע מסעדות שיעשו לכם את סיום המונדיאל
"פילה הבקר שלי ספוג היטב בטעם מיוחד של קפה, והוא שחום בקצוות ואדום-אדום מבפנים, נמס מעונג בפה ומתמזג עם טעם התפוח אדמה-מדורה שלצדו..." אפרת רוזן חייבת לבחור בין השוקונגו למוזונגו, אבל אחרי הסטייק בפויקה תל אביב
''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה
בטח שמתם לב שכבר באמצע ספטמבר, הימים מתקצרים, הלחות יורדת, ובלילות אפילו נהיה קריר. זה אומר שהחורף תיכף פה, וגם אם עדיין לא מריחים את הגשם – אפשר להריח את האוכל של החורף. למשל, תבשילי קדירה המבושלים בפויקה של סופרשף
אריאל כהן, שף מסעדת פויקה, לוקח כלים וטעמים מאפריקה, ומשסה אותם בנתחים כפיקניה ושוק טלה. פה הוא מספר איך נראה האנטרקוט שלו, ולמה היה בוחר בקריירה אלטרנטיבית במוסך דווקא. ויש גם מתכון, לאנטרקוט מושחר ביין ודבש
בדרך למסעדת הפויקה שביפו תהתה ליאורה חוברה אם המסעדה נקראת על שם כינוי החיבה של בעל הבית. בדרך חזרה היא כבר תכננה את הארוחה הבאה שלה בפויקה, שתכלול בלי ספק, קדירה כלשהי עם נתח בשר מעושן, מחית שעועית שחורה וירקות שורש, ותסתיים בעוגת שוקונגו, עוגת שוקולד חמה אפויה בפויקה ומוגשת בציפוי שוקולד לבן. סיפור אהבה אפריקאי
סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה
המומחה שלי מחכך ידיו בהנאה נוכח המנות הראשונות המוגשות לנו וניגש לעבודה. יותר משהוא אוהב פויקה הוא אוהב בשר, ואנחנו מתחילים לטעום ממחבתות הברזל הלוהטות. הראשונה מכילה Jinja, פטריית פורטובלו, פלפל אדום ותרד טרי קלויים. בשנייה, סינטנה - ריבועי סינטה צלויים, אבל הלהיט האמיתי הם ה- Cape burger, בורגרים קטנים מבשר בקר וכבש.