"שלוש שעות עברו מהר, ובסופן שורות-שורות של פרלינים מבריקים ריצפו בצורה מופתית את דלפקי השיש של משטחי העבודה. שיוטי הסוכר בעורקיי, שסומנו על ידי שפתיים שחורות משוקולד, הביאו לסיפוק..." ענבל גרזון, גליה ירושלים
''השוקולד כאן נשפך כמים ועומר והתלמידים מטמפררים ושופכים ומייצרים וצובעים. ממש קורס אומנות שבמקום צבעים יש בו שוקולד, אבל המון שוקולד...'' שיר כידן לומדת דברים חשובים בסדנת השוקולד בחנות מנה אחרונה בירושלים
''בסדנה עבדנו עם שוקולד שהכיל 70% מוצקי קקאו. לאחר הבאתו לטמפרטורה הנכונה, נמזג השוקולד בצורה מעוררת תיאבון לתבניות. שארית השוקולד שנשארה בתבנית תשמש כתקרת הפרלין...'' נעמה הלוי מבקרת ב- Roy שוקולד
''בכל פעם שעלה אחד המתנדבים אל השולחן, הועברו בין היושבים צלחות שונות של פרלינים. שוקולד מריר, חלב, פירות ועוד, כולם נימוחים בפה וטעמם מחליק על הלשון...'' שיר כידן נמסה למראה וטעם השוקולד בסדנה של ROY שוקולד''
''רקחנו גנאש של אייריש קרים ושמנת, שהוזלף במקצועיות טרייה אל תוך גביעי שוקולד חלב משובח, שעשינו בעצמנו...''. אדווה גן סתיו הבינה, בעקבות סדנה להכנת פרלינים בשוקולדה, מדוע עולה שוקולד טוב כמו פנינים שאך נשלו מן הים
בבית אבן מדהים בעין כרם הוקסמה קרן ויזנר מסיפורים על השוקולד, למדה להכין טראפלס, בראוניז וממתקים על מקל, התענגה על התוצרים, מעשה ידיה להתפאר, ויצאה מדיפה ניחוחות מתוקים. נחשו איזה שיר התנגן ברדיו בדרך חזרה?
עבור יעל מילשטיין, המקימה של ''שוקולדה'', שוקולד הוא כמו חבר, מאהב, בן זוג. בסדנת שוקולד זוגית בת חמש שעות, למדו מיכל שי ובן זוגה להכין גנאש, לעשות טמרפינג וליצור פרלינים וטראפלס, וגם כמה דברים על אהבה
סופגניות הן מסתבר, מאכל חוצה גבולות, שאוכלים בכל רחבי הגלובוס, ללא הבדלי דת, צבע ולאום. אוסף מתכוני סופגניות מכל העולם
נכון שגם השוקולד תרם לעניין, אבל הסדנה עברה במתיקות גם בזכות גולי. האיש שופע קסם, בעל ידע עצום ורקורד מרשים במיוחד בתחום המטבח בכלל והמתוקים בפרט. הוא תרם המון ידע וטיפים מניסיונו האישי וענה על כל שאלה