מנגד הוזמנה מנת טונה אדומה צרובה. קוביית דג מפולפלת בפלפל שחור וצרובה קלות הונחה על מצע פטריות פורטובלו, צנוברים ועגבניות מיובשות. כשהטונה טרייה אין מקום לפספוסים, זו מנת בינגו. ''אני אוהבת את המקום הזה'', אמרה דינה ונשענה לאחור כשמבט מפויס על פניה הצופים אל הגן
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוזם לראשונה פסטיבל חורף, המבוסס על מאכלי החצילים. הפסטיבל יערך מדי שישי החל מיום שישי ה – 30 לדצמבר 2005 ה' חנוכה, ועד יום שישי ה – 27 בינואר 2006.
לפחות ארבעה פסטיבלי אוכל יתקיימו במסעדות שונות ברחבי הארץ בשבועות הקרובים. פסטיבל קובה במסעדת אמא הירושלמית, פסטיבל חצילים ב''אל מול הים'' הפסטורלית, פסטיבל פסטה בפורטובלו ביבנה ופסטיבל מאכלים בולגריים בויטושה היפואית. פרויקט למי שאוכל כדי לחגוג
כמו במסעדות של פעם, יש משהו נהדר בעובדה שבעלי הבית גם מבשלים ומשרתים את הסועדים. הם נותנים מכל הלב כי באמת חשוב להם שתיהנה, יונס היא הבייבי שלהם. מיד כשמגיעים, יונס פותח שולחן עם 15 סוגים של סלטים ותבשילים שונים. המבחר מסחרר וכולל עוד ועוד פינוקים קטנים
לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום
הבית התאילנדי חוגג בקרוב יום הולדת עשר ועדיין שומר על הטעמים האותנטיים שהופכים את המסעדה לחביבת השפים הישראליים. ניר דודק היה שם, טעם את הטום קא גאי, קדירה ענקית של חלב קוקוס עם נתחי עוף, פטריות וירקות, ונדבק בהתלהבות
יותר מכל דבר אחר מסמלת השמפניה את ליל הסילבסטר. רובנו רגילים לשתות אותה אבל מסתבר שאפשר גם לאכול. לרגל השנה החדשה, מנות עם שמפניה
אירועי סילבסטר במסעדות השונות - פרויקט מיוחד לסילבסטר 2006
ממולאות בשוקולד, ריבת חלב, פיסטוק ואפילו קרם ורדים, עם חור באמצע או בלעדיו, מי יכול להתאפק מלזלול אותן? חמש המלצות חמות ומתוקות למי שהחליט החנוכה הזה לחגוג ובגדול
במסעדה תהל הכינו לכם בסתיו 3 סוגי עסקיות, כדי לחמם לכם את הבטן. אם רציתם משהו קליל, יש ארוחה עסקית ב 35, ואם יש לכם חשק להוציא קצת יותר, יש עסקית ב 55, או עסקית הכוללת מנה ראשונה, עקרית, תוספת ושתיה קלה, והכל במחיר המנה העיקרית!
חיכינו חיכינו, ציפינו ציפינו ומי לא בא? אז זהו, למרות שכבר ביכינו אותו, החורף מגיע סוף סוף ולפי החזאים זה יקרה בגדול. ארבעה חמינים מצוינים ממסעדות, שכדאי לנסות כל עוד קר וגשום.
בתקופה זו של השנה, מסעדות מציפות אותנו בפסטיבלי פירות ים למיניהם. מסעדת הים הסיני מציעה עד סוף דצמבר, ארוחה מלאה במסעדה, במחיר המנה העיקרית!
בין האורחים מסתובב/ת, בשמלת תחרה אדומה וחושפנית, רמי/רמה ומארגנ/ת ביד רמה (מין חידוד לשוני שכזה) את סדרי הישיבה, לפי סדר החשיבות של האורחים. ראשונה להם הדיווה, לכבודה נערך ערב מיוחד זה אליו נקלענו, זהבה בן האלמותית.
השבוע חוגגים בולגריה בויטושה, המובילה במסעדות הבולגריות ביפו, עם ארוחה מלאה ומיוחדת לגולשי האתר - דיל אטרקטיבי במיוחד, ב 69 ש''ח ליחיד, הכולל מנה ראשונה, עקרית, אחרונה ושתיה קלה וחמה!
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
הוא אמנם לא ממש נראה באופק, אבל לפחות לפי לוח השנה הוא כבר אמור היה להיות בעיצומו, כך שקשה להתווכח עם המסעדנים שמתעקשים לשחרר לאוויר העולם את תפריטי החורף שמחכים אצלם במגירה. הצצה לתפריטי חורף חדשים ומסקרנים.
נועה יחיאלי וחבר בר מזל יצאו הפעם לדגום את התפריט החדש של סושידו, היפנית שבשדרות רוטשילד בתל-אביב. הם אכלו מנות מוזרות מעט כמו סושי במבה, או סקאנה צ'יזי מאקי, שהוא סושי עם גבינה צהובה מותכת, אבל לא הפסיקו ללקק את האצבעות.
ווינגס דואגים למשפחה בשבת, ומגישים ארוחה משפחתית מלאה ב 48 ש''ח לאדם,
האביב הפתאומי שנפל עלינו לא מותיר אפשרות טובה יותר לבילוי בבוקר שישי מארוחת בראנץ' באוויר הפתוח. בים, במושב, במחלבה ובקיבוץ. ארבע הצעות לארוחות בראנץ' מענגות.
מתוקים, עסיסיים, כתומים, והכי חשוב, משלנו. ארבע מנות מומלצות עם תפוחי זהב
האוכל בצ'לו מוקפד, טעים וכיפי. בלי הרבה רוח וצלצולים מצליחה המסעדה להשרות אווירה ביתית נעימה. עוד לא הגעתי למסקנה אם זה הקסם הירושלמי או האיטלקי.
הוא מככב במנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ומשתלב בבישול של בשר ביין כמו גם בסלטים של גבינות חריפות. האיטלקים אוהבים אותו, הצרפתים לא יכולים בלעדיו. אז גם אנחנו החלטנו לעשות לו כבוד, לאגס. ארבע מנות מופלאות עם אגסים.
נועה יחיאלי, קיבוצניקית לשעבר וסטודנטית בהווה, יצאה עם חברת ילדת לאכול בויליג' גרין הירושלמית הצמחונית. זה התחיל כדה ז'ה וו לחדר האוכל בקיבוץ אבל מהר מאוד התברר שהסטנדרטים של הויליג' גרין גבוהים בהרבה מאלו המקובלים באקונום הקיבוצי.
השבוע חוגגים בטרין פסטיבל מולים בירה וצ'יפס - בפסטיבל מוגש תפריט מולים עשיר, בו ניתן לבחור מנה מבין 7 מנות ראשונות של מולים, וכן מנה עיקרית לבחירה מתוך 10 סוגי מנות עם מולים (!). במשך הפסטיבל, מוגשות בירות ויינות מוזלים בנוסף לדיל הארוחה.
אכלנו מהסלט הירוק ואז הגיעו הסטייקים. נתחי אנטרקוט משויישים ונאים, שניצלו בדיוק למידת המדיום שביקשנו, מלווים בצ'יפס דקיקים ולוהטים. אם לא היינו יודעים שמדובר בבשר כשר שעובר ניקור, המלחה ועוד זוועות שמוציאות ממנו את המיץ, לא היינו מנחשים. הנתחים היו גדולים, עסיסיים וטעימים.