יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה בוחנת את סמלי ראש השנה ואת ערכיהם התזונתיים. ותשאלו מה כל כך טוב בדבש וברימון? ובכן: הגנה מפני סרטן, ויטמינים, מינרלים, הימנעות מכולסטרול רע וטעם מהטבע, שעליכם להודות שהוא הכי טוב
דניאל לוין הולך לאיבוד בנבכי דיזנגוף סנטר ומחליט ללכת בעקבות חוש הריח אל דוכן המאכלים שחרזאד. אוכל פרסי המצטיין בתשעה סוגי אורז, גונדי, כרוב ממולא ומנות המותאמות במיוחד לילדים – ארוחת ראש השנה כבר מוכנה
מסעדת הסינית הכשרה שבמלון נוף בחיפה נמצאת כאן כבר עשרים וחמש שנים, שהוציאו לה מוניטין, בזכות ולא בחסד: אוכל טוב וטרי ללא פשרות, אותנטיות, שירות מעולה ונוף מרהיב של מפרץ חיפה. מוזמנים לארוחה עסקית בצהריים ובערב
קצרי רוח ניסינו לחכות בסבלנות לערב ראש השנה ולחגים שאחריו. בעיקר היה לנו חשוב לדעת איזו מסעדה תארח אותנו לארוחת החג, מי תפתח את שעריה ומה תציע למבקרים. היה קשה אבל הנה זה: מסעדות שמזמינות אתכם לארוחת ראש השנה
"בשרני כראוי, כזה שקרניבורית שכמוני יכולה לנעוץ בו שיניים, אך בעת ובעונה אחת נוח ללעיסה ואינו יוצר עומס על שרירי הפה. בכל זאת, כששתי בנות נפגשות לארוחת ערב, גם ב-Meat and Wine, הן בעיקר מדברות..." שיר כידן
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
ועוד קצת הכנות לראש השנה המתקרב ובא: קניות של אוכל מוכן שתגישו לשולחן החג, מתנות למארחים החביבים, קינוחים משובחים – כל מה שצריך כדי לעבור את החג הזה בשלום ובחגיגיות המרבית, ומבלי שכף רגלכם תדרוך במטבח
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט
רשת קוק החנויות סטור מציגה את ה-Banana Bag: פטנט חדש לאחסון בננות, המאט את קצב הבשלתן, ומאפשר לנו ליהנות מהפרי הבשל פי 2 זמן. זהו מוצר פשוט וגאוני, שקצת מפליא שלא חשבו עליו קודם, ובכל זאת, לחיי הבננות
"ביתיות נעימה של חנות אחת שהיא גם יחידה מושלמת הכוללת מטבח ומפעל בשר, שמעידים על טריות המוצרים ועל דאגה לכל פריט שיעלה על שולחן החג שלי..." אורית איציק משתתפת באירוע הפתיחה של חנות המזון לומיטו, קריית עקרון
אמיר נהרי בבית הקפה ניסקה שבנס ציונה: התייקרות המרכז דוחפת את מקומות הבילוי המוצלחים בפריפריה, וניסקה, שברחוב ויצמן המרכזי בעיר, הוא לא רק בית קפה במובן הקלאסי, אלא כזה שמציע ערבי תרבות מוסיקליים ואוכל מעולה
"הקציצות נצלו לדרגת מדיום על פלנצ'ת פסים, ולאחר מכן הוקפצו במחבת נפרדת עם פטוצ'יני ורוטב עגבניות ביתי, כך שכל קציצה זכתה לזיגוג מהרוטב אך עדיין שמרה על מרקמה וטעמה הבשרני ..." יונתן שטרנברג, פסטהלני הירושלמית
למסעדת גחלים המרשימה בגודלה שממוקמת באזור התעשייה החדש של ראשון לציון יש הצעה עסקית מיוחדת להציע לכם, אוהבי המטבח הבשרי שנהנים ממוצרים טריים ומיישון בשר איכותי. ארוחת צהריים בשרית איכותית המתאימה לכל גיל
עוד מעט נגמר החופש הגדול ואתו מתחילים החגים. תשכחו מהאריזות המוקפאות ומהממתקים לארוחת הצהריים. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים לכם אוכל ביתי, כדי שתוכלו לאכול ארוחה ביתית ולהרגיש בבית גם אם אתם בחוץ
"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי
"טונה אדומה היא מסוג חומרי הגלם שכשהם טובים וטריים, אפשר לאכול אותם חיים, נטו, ואפילו קשה להפסיק. זו שלנו הייתה טרייה במידה שהיינו יכולים לדמיין אותה מנענעת בזנבה במעמקי האוקיינוס..." אדם בר, הירקון 99, תל אביב
לקראת החגים: תחליף מצוין לבישול ביתי במסעדה היהודית שבבני ברק, המציעה אוכל מוכן ומזומן, שמקצר זמנים והוא גם הוגן כספית, וגם אתם תוכלו ליהנות מאוכל עם טעם של יידישע מאמע. קחו לכם סלסלה וטיילו בין מגוון השולחנות
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
שירלי רחמים מקנחת את סיבוב השופינג שלה בארוחה נהדרת במסעדת ווק אנד וולק שבמדרחוב ירושלים בכפר סבא. הטעמים האסייתיים לא מותירים אותה אדישה, והיא סופרת שרימפס, בקר ועוף שמבקרים אצלה על שולחן, חמים ואיכותיים
אורלי פרש אזולאי מבקרת במסעדת הכבש בדליית אל כרמל, במקום שבו עושים אוכל מאהבה. פולקלור דרוזי, כלי נגינה מיוחדים ומעדנים דרוזיים אותנטיים: הלבנה היא קטיפתית ומשובחת, החומוס גרגרי וניחוח של תבשיל הכבש נישא באוויר
"רוב הירושלמים מכירים את גבעת שאול כמקום שאליו הולכים כדי לתקן את הפלאפון, להתענות בתיאום מס, להעביר את הרכב טסט או לקנות בגדים באחת מחנויות העודפים הפזורות באזורי המסחר..." יונתן שטרנברג מוצא את מסעדת ונילה
מסעדת מלך החומוס שבראשון לציון מציעה לכם חומוס אסלי לבנוני מקורי הנסמך על יותר מארבעים שנות ניסיון, שהתחילו ביפו. את החומוס של מסעדת מלך החומוס, כמו גם את שאר המאכלים, מכינים במקום, והעסקית מוצעת בכל היום
הבצק כבר מזמן אינו עניין של הישרדות אלא של טעם, וטעם טוב. בין אם אתם חסידי מאפי הגבינה ובין אם אתם חוטאים בשוקולד, בין אם אתם אוהבים לחם מלא ובין אם דל קלוריות, מצאנו לכם 4 מאפים (ועוד כמה) שתשמחו לטעום