בארבעת סופי השבוע שבין ה- 20/2 וה- 14/3, מתקיים פסטיבל יואב-יהודה. עשרות בשלנים יפתחו שולחנות עשירים במאכלים אתניים ממטבחן של העדות השונות. בנוסף לחוויה הקולינרית, מגוון אטרקציות לילדים, מפגשים עם אמנים ועוד
ארוחות בוקר משוקעות בשדמות דבורה, חגיגה לקרניבורים מול עין גב, חפש את המטמון בפארק הירדן, בראנץ' לצלילי קונצרט קלאסי בטבריה, סדנאות להכנת גבינות במנחמיה, וזה באמת רק על קצה המזלג. פסטיבל טעם כנרת הרביעי יוצא לדרך
''כבר בהדגמת המנה הראשונה, מגיע הרגע בו היא מפתיעה אותנו בטיפ שהוא אבן היסוד החשובה ביותר של שיטתה: כיצד לטגן בכמות שמן מינימאלית כמות אדירה של בצל...''. יעל עופר גילתה בסדנה של שוש שטיינוביץ איך מבשלים גורמה, ונשארים לייט
''ההכנות בשיא. כל הגזרות במטבח מתחממות. הפוקצ'ות נכנסות לתנורים, על הכיריים מרתיחים מים לפסטה, נתח הסינטה נצרב על המנגל בחצר וגם השוקולד מומס בחום הלהבות...''. יעל עופר למדה דרך הידיים, בסדנת בישול איטלקי בשרי בפודסטפס
"ניוקי בטטה עם שרימפס, מנה מפתיעה ומעניינת, עשירה בטעמים מנוגדים, של עגבניות מיובשות שקצת צורבות, גבינה כחולה שמפתיעה בחריפות קלה, ואגוזים מתובלים המפתיעים כשהם מגיעים לחיך....". מסעדת מסיק. כל מילה נוספת מיותרת
''גרגרי החרדל השחור מתפצפצים במחבת ומפיצים ארומה נהדרת. הג'ינג'ר הטרי, הפלפל החריף והכוסברה הופכים את האווירה לאקזוטית ומסעירה...''. יעל עופר, שויתרה בעבר על הטיול בהודו, פיצתה את עצמה בסדנת בישול הודי בצ'אנטי
יעל עופר לקחה חלק באירוע טעימות של יקב דלתון, שמעה מייננית היקב נעמה מועלם על תהליך הכנת היין ועל חידושים ביקב, וטעמה יינות משנים שונות בסדרת רזרב המובחרת, המוכנים מזני קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו. היה סחרחר
''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה