''למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות...''. יובל אופק בדק את הסניף החדש של מסעדת דיאנא בנצרת. איכותי כמו מסעדת האם
''בינתיים, מגיע לשולחן ספגטי ברוטב סמיך אך לא מכביד של שמנת ועגבניות, שחובר לאטריות הדקיקות בנאמנות ואדיקות...''. יובל אופק נהנה בקפה שריד מבילוי צהריים בסגנון העמק, שכלל ארוחה נינוחה וטעימה, מנות גדולות ומחירים שפויים
''רביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות. מתאפיין בטעם חזק של פטריות, המאציל מזכותו על השמנת ועוטף ברכות את פתיתי הרביולי, תוך משחק עם מתיקות הבטטה שבפנים...''. יובל אופק התחבר בקפה אברמסון למסורת המקומית של יבנאל, דרך הצלחת
''עלים ירוקים, אטריות אורז, שומשום קלוי מתפצפץ בין השיניים, משחק עם רצועות חזה העוף ברוטב סויה אורינטלי. שילוב מרענן שלא מוצאים בכל מקום...''. בין המופעים של פסטיבל המחולות בכרמיאל, ממליץ יובל אופק להתרענן באומנות בקפה
לרגל פסטיבל חמשושליים בחר יובל אופק, כתבנו הירושלמי הסוציאליסט, לסקר את מסעדת לוגאר, זו שנבחרה על ידי אחד העיתונים היומיים הגדולים לאחד מעשרת המקומות הטובים בארץ. רשמיו מהביקור כוללים התפעלות מהעיצוב, התלהבות מטרטר הפילה שהוגש למנה ראשונה והתעלפות מעוגת השוקולד החמה שקינחה את הערב, והגיעה, שימו לב, בעציץ
מלבד הגינס, הדגל והכתר, ישנן ב''דבלין'' עוד 17 בירות מהחבית ובסך הכל, מעל 70 סוגי בירה. קוקטיילים לא תמצאו כאן. באידיאולוגיה. אבל לעדינים ולעדינות יש בירה תפוחים, בירה דובדבנים, בירה אפרסקים ועוד. ביקור בדבלין בר לרגל פסטיבל חמשושליים
''הדרך הטובה ביותר להימנע מפיתויים היא להתמסר אליהם'', אמר אוסקר ויילד. לכבוד פסטיבל חמשושליים, בדק יובל אופק את פיתויים הירושלמית והתמסר בגדול
האוכל, מקומי עם ניחוח צרפתי, מלווה את היין מתחילת דרכה של מסעדת אדום. הבריק במיוחד לחיכנו מרק ארטישוק ירושלמי על שרימפס וקציפת פטריות. גם הפטה כבדי עוף עם ריבת עגבניות שרי נעם לחיכנו מאוד. בכלל, דינמיות התבררה כאן כמוטיב בולט ולא רק בתנועת המלצריות. גם המטבח דוגל בה ומדי עונה מתחלף התפריט וכמעט מדי יום יש תפריט מיוחדים
את השנה החדשה מציינים בבל ווד בר ביום הולדת שנה למקום. כתבנו הירושלמי יובל אופק, סר לבדוק מה שלום העולל בתום שנתו הראשונה וגילה שהתינוק שולט בחומר, שוחה באלכוהול ואפילו דובר אנגלית
אייל ועקנין השף, מציג שילוב מנצח בין שוק מקומי להשראה צרפתית ובינלאומית, עם מכנה משותף של טעם ואיכות נדירים. כשר והרבה יותר.
הערב המשיך וקולוני השתנתה. לאט ובהקפדה עומעמו האורות, המוזיקה שינתה קצב והגיל הממוצע שבתחילת הערב עמד על 40, ירד לאמצע שנות ה-20. השתלבנו בקהל הצעיר והמשכנו עם יין אדום לעיקרית, פילה עגל ברוטב בירה כהה שהיה טעים רך ועסיסי, כמו שפילה טוב צריך להיות, גם אם לא העפיל אל פסגות העונג של המנות הראשונות