מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בית הקפה אומנות בקפה: אוכל ואומנות

אוכל ואומנות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''עלים ירוקים, אטריות אורז, שומשום קלוי מתפצפץ בין השיניים, משחק עם רצועות חזה העוף ברוטב סויה אורינטלי. שילוב מרענן שלא מוצאים בכל מקום...''. בין המופעים של פסטיבל המחולות בכרמיאל, ממליץ יובל אופק להתרענן באומנות בקפה

ששון, אפרפר ושמנמן, רובץ לו פרקדן על השטיח בכניסה לאומנות בקפה. נועץ את עיני החתול המחורצות שלו בשני הדגיגים, דג זהב ודג שחור הסובבים באקווריום העגלגל על הבר בפתח החנות. אני עוזב את ה''שדרה'' של כרמיאל, רחוב עירוני קלאסי אבל חדש. זוכה פרס המועצה לישראל יפה בשנת 2007. מדלג מעל ששון ופוסע פנימה.

את פני מקדמים שני מוטיבים מרכזיים שילוו את ביקורי מתחילתו ועד סופו. הראשון, חפצי האמנות הגודשים כל פינה בבית הקפה. כולם מעשה ידי אמני כרמיאל והסביבה. השני - מיכל, בעלת המקום והרוח החיה שטווה את הקשרים בין מרכיבי הארוחה - האוכל, האומנות והצוות המשפחתי - לכדי אווירה חמימה השורה במקום. ''נולדתי ביפו. כילדה עברתי עם הורי להתגורר בכרמיאל, ממש עם היווסדה. מאז אני פה. גרה, אוהבת ויוצרת'' מיכל מספרת. את בית הקפה הקימה לפני חמש שנים, יחד עם השדרה החדשה של כרמיאל. ''הרעיון היה להקים גלריה כדי למכור את יצירות האמנות שלי ושל אמנים נוספים ובתוכה להגיש גם קפה.'' במציאות, בדרך כלל, הבטן נמצאת במקום ראשון וגם כאן, האמנות נדחקה מהבכורה לטובת אומנות הבישול.

אומנות בקפה, בית קפה ומסעדה, הוקם במקור כבית קפה חלבי, שהציע לאורחיו תפריט דל שומן, עם מרכיבים איכותיים ושפע של מנות צמחוניות. עם הזמן ובהתאם לדרישות הציבור, הוספו אופציות בשריות לקרניבורי הגליל. המנות כולן נעות בין מקומיות לבינלאומיות. הדבר ניכר כבר בארוחת הבוקר, המוגשת להנאתנו גם בחצות. על הבוקר הישראלי הקלאסי מתווספים גם בוקר ספרדי עם אומלט עשיר של בצל, עגבנייה וגבינה צהובה, בוקר אנגלי לחובבי האווז ליד ביצת העין, ובוקר נורווגי ברוח הסלמון המעושן לחובבי המודל הסקנדינבי. בכלל, עושה רושם שהזמן לא משחק פה תפקיד משמעותי, וגם העסקיות, עם מרק או סלט לפתיחה, מנת בשר וקפה או תה לסיום, מוגשות בכל שעות הפעילות.

הגעתי באחר הצהריים של יום חמישי. קצת לפני העומס של הערב, היישר אל אווירה רגועה ונינוחה. בין הצהריים לערב התכבדתי בסלט קליפורניה. מתכון מיוחד מבית היוצר של ''קליפורניה פיצה קיטשן'' המפורסמת. עלים ירוקים, אטריות אורז, שומשום קלוי מתפצפץ בין השיניים, משחק עם רצועות חזה העוף ברוטב סויה אורינטלי. שילוב מרענן שלא מוצאים בכל מקום. חשבתי שעוד יישאר מקום לארוחת ערב, טעיתי.

בית הקפה מתגאה בקפה פורטיולי האיטלקי, אז שלא נטעם? אני מקנח באספרסו קצר עם ניחוח ארוך וטעם מתמשך, קצר ולעניין, ומעיין במבחר הקינוחים, מעשה ידי מיטב הבשלניות מכרמיאל והסביבה. מתלבט בין עוגות גבינה ושוקולד, פאי פירות או וופל בלגי, עשוי במקום, ולבסוף מחליט לוותר. פסטיבל המחולות של כרמיאל, שייחגג בעיר בין התאריכים 22 ל-24 ביולי, יספק לי ללא ספק הזדמנות חגיגית לפקוד שוב את המקום, וגם לקנות את אחת מיצירות האמנות המוצעות כאן למכירה. בינתיים, אני נפרד ממיכל, וחולם על הרועה הקטנה מפזזת בפסטיבל הקרוב.

אומנות בקפה
שדרות קק''ל 99/7 (השדרה החדשה), כרמיאל.
04-9887880