"הפסטה, אורקייטה מופלאה, מבושלת כאן אל דנטה, בדיוק כמו שצריך, והרוטב... אוי, איזה רוטב... תרד, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן צ'ילי..." גיל ח' עמית מתמוגג מהתפריט האיטלקי המשובח של ג'ויה, רמת החייל, תל אביב
המטבח הגלילי הוא אחד המטבחים בעלי הפוטנציאל הרב ביותר, ובפרט כשמי שמופקד עליו הוא שף מיומן שניחן באישיות מובהקת וביכולת לממש את הרצונות הקולינריים שלו. זהו בדיוק המצב במסעדה החדשה (יחסית, היא נפתחה כבר ב-2013) והמצוינת של אחד השפים המבטיחים, וגם המקיימים, בארץ - יוסוף חנא.
מצד אחד לב ליבו של שוק הפשפשים היפואי, שכולו ססגוניות אותנטית וחיבור הדוק לסביבה. מצד שני, תפריט איטלקי מוקפד אבל נגיש, מעניין אבל לא מתחכם - אין פלא שמסעדת איטלקיה בפשפשים היא אחת מאבני היסוד של המתחם הקולינרי שהתפתח בשוק הפשפשים (ושביחד עם שלל המסעדות בנמל יפו הסמוך יוצר רצף מרשים של אפשרויות בילוי).
מסעדות השוכנות בבית מלון סובלות לפעמים מתדמית בעייתית. גם מסעדות כשרות בתל אביב ובמקומות אחרים בארץ נתפשות לעתים, אפילו בימינו, כנחותות משהו ביחס למסעדות שאינן מטילות על עצמן את מגבלת הכשרות. מסעדת אוליב ליף של השף צ'רלי פדידה מנתצת את שני הדימויים הנ"ל ומוכיחה שגם מסעדה כשרה השוכנת בתוך מלון יכולה להעניק חוויה בלתי נשכחת לכל סועד.
אדלינה היא אחת הוותיקות והמפורסמות מבין שלל המסעדות בגליל המערבי, ולא בכדי: היא מיטיבה למזג את הקסם הגלילי הנינוח עם הטעמים העזים של המטבח הספרדי, ומציעה לכל אורחיה חוויה מענגת לכל החושים.