Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> על בתי קפה ופולי קפה

על בתי קפה וחשיבות בבחירת פולי קפה ומכונות קפה איכותיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

על בתי קפה וחשיבות בבחירת פולי קפה ומכונות קפה איכותיות


הידעתם? מחיצת מצריכת הקפה אינה מתבצעת בבית אלא במסעדות ובבתי קפה וכן בעבודה. בשנים האחרונות ניתן לראות את ההתפתחות בתחום ואוהבי הקפה יודעים לזהות היום יותר מתמיד את סוגי הקפה השונים ומחפשים אחר איכות, מה שמעודד את בעלי בתי הקפה לחפש זנים איכותיים. אותם לקוחות המגיעים למסעדות ולבתי הקפה ידברו עם המלצרים על סוג התערבות, עוצמת הקלייה ועוד במטרה למצוא את חווית הקפה הטובה ביותר.


 פולי קפה לא רק עניין של מדע מדוייק אלא גם טעם


פולי קפה איכותיים אינם רק עניין של מדע אלא גם של טעם. בעליהם של בתי קפה יתלבטו רבות אילו לרכוש על מנת להכין ללקוחות בבית הקפה. כיום ישנם סוגים שונים ומומלצים לרכישה המשדרגים את חווית הקפה בכל פעם.

עבור יושבי בתי הקפה קפה נחשב הרבה יותר ממשקה אלא מסמל את איכות המקום. משמעות הדבר היא כי בעליו של בית קפה הבוחר לרכוש פולי קפה מובחרים נחשב לפופולרי בקרב אוהבי הקפה. בעליו של בית קפה צריך לפתח מיומנות רבה תוך יכולת הבחנה בין הסוגים השונים תוך בחירת מטחנת הקפה המתאימה.

 

 שני סוגים הנחשבים פופולריים למדי


ישנם שני סוגים של פולי קפה אשר נחשבים לפופלריים ביותר - ערבסיקה ורובוסטה. זן ערביקה גדל בגובה רב וידוע בטעמו החמוץ. לעומת זאת, רובוסטה גדל בענפים נמוכים וידוע בטעמו החזק והמריר. טעמו של הקפה תלוי באיכותם של הפולים וקשור קשר ישיר לאופן גידולים לאורך המסע אל הקלייה ושימור הקפה. יש לציין כי אם לא נעשה שימוש בתערובת טחונה הרי הקפה מאבד מאיכות.

 

 אפשר להתמקד במקום ממנו יובאו פולי הקפה


על מנת למשוך אוהבי קפה אל בית הקפה הבעלים צריכים להשקיע משבה באיתור פולים מומלצים בהתאם למקום ממנו יובאו ולהתמקד באופן הטיפול ובטחינת הפולים. בסופו של דבר, הכי חשוב זה מבחן הטעם. במידה ויש רצון כי חווית הקפה תהיה איכותית למדי, הרי יש צורך בחיפוש פולים איכותיים למדי.


קפה מהסוג הבהיר יספק חוויה טובה יותר


יש להניח כי כולם מכירים את הקפה של סטארבאקס הנחשבת לרשת בתי הקפה המובילה ברחבי ארצות הברית ומונה מספר גדול של סניפים. אם אינם נמנים על חובבי הקפה בסטארבאקס ומחפשים אחר קפה איכותי יותר עבור קהל הלקוחות הרי ההמלצה היא לחפש פולים יבשים ובהירים אשר יספקו טעם חלק ברמות שונות של חמיצות.

 

מכונות קפה הפועלות באמצעות קפסולות


מהפכת הקפסולות הגיעה גם למסעדות של שפים מובילים. אם שאלתם את עצמכם מה משותף לשפים מאיר אדוני , יובל בן נריה והשף הצרפתי בעל כוכבי משלן יאניק אלנו הרי התשובה היא כי כולם בחרו במכונת קפה הפועלת באמצעות קפסולות ומעניקה חווית קפה בלתי נשכחת.