''הבטנו זה בזו במבטים שבעי רצון. שווה לצאת מהבית כדי לבוא למקום כמו פביאנה פסטה. מסתבר, שכמו לכל בני הזקונים, גם לינוקא הזו יש אופי שונה משל שאר בני המשפחה, והיא, כמו אחותי הצעירה, לקחה את הגנים המשובחים שקיבלה בבית, ועשתה מהם משהו אחר לגמרי''. מיה בר בדקה השבוע את הסניף החדש של פביאנה פסטה וחזרה עם תובנות...
פסטיבל נחלת בנימין שיתקיים בין ה-15.5 ל-24.5, עומד הפעם בסימן אביב ומציע עשרות מנות ב-25 שקל האחת, ממיטב מסעדות העיר, טעימות יין מיקבי בוטיק וקוקטיילים במחירים שווים לכל נפש, והכל במתחם המתוק של נחלת בנימין
''עם לירון זו תמיד בעיה לצאת לאכול כי היא צמחונית. זה לא שאני חייבת תמיד לאכול בשר, בכלל לא; זה גם לא שקשה למצוא בעיר הזאת מסעדות המתאימות לצמחונים, ובכל זאת, ברגע שישנה המגבלה, פתאום נורא קשה לי לחשוב על מקום שנוכל לאכול בו יחד כמו שצריך, כלומר מקום בלי איזה כבד עוף נחמד בתפריט''
עם העובדות קשה להתווכח: עם הזמן אנחנו מסגלים לעצמנו מנטליות ים תיכונית. קחו לדוגמא את הפסטה שהפכה למאכל הלאומי החדש, את הסייסטה שתורגמה אצלנו לארוחת צהריים ארוכה ואת חיבתנו המתעצמת ליין. חברו את שלושתם ותקלעו בול לטרנד החדש - הפסטה בר
ליאורה חוברה, הדיאטנית שלנו, יצאה הפעם למשימה בלתי אפשרית - שלחנו אותה למסעדת פביאנה לאכול ארוחת פסטה טרייה ברטבים. הדו''ח המלא שלה על האירוע כולל רשימה ארוכה של צידוקים שיקלו על מצפוננו וגם תובנה לסיום: אם כבר לבזבז קלוריות אז רק על הטוב ביותר
מתחם נחלת בנימין על בנייניו, שוק הכרמל, שוק האמנים, המסעדות, בתי הקפה והברים, מייצר חוויה ייחודית וישראלית במובן הכי רחב שיכול להיות. אין עוד מקום כזה בעולם והשבוע הוא חוגג את עצם קיומו. לרגל הפסטיבל, ארבע מסעדות שהן חלק בלתי נפרד מהקסם.
קשה לקלקל מנת פסטה, אבל לא פחות קשה להבריק עם פסטה. ארבע מנות פסטה מעולות מארבע מסעדות איטלקיות.
בפביאנה לא הרגשנו מיותרים ולו לרגע אחד. המלצריות החייכניות עשו הכל כדי שנרגיש בנוח, כולל לזכור להניח כל כלי שביר במרחק סביר מהקטנטן שמסיים בימים אלו את מחקרו על כוח הכבידה, והשף הכין לזאטוט (ולנו) פסטה מופלאה שבה עוד ידובר.
כשיורדים מנחלת בנימין, איך שנגמרות חנויות הבדים מציצה מהפינה הימנית פביאנה, מותק של מסעדונת עם שולחנות מרובעים, טרטוריה אמיתית של פסטה טרייה. פסטה ברוח הפסטיבל וברוח טובה בכלל.