בטור הבירה מרחיב הפעם יואב עלון על ההיסטוריה של הבירה הטרפיסטית הנדירה, המיוצרת על ידי נזירים במנזרי שתקנים באירופה, ושיוצרת עניין רב בעולם ובארץ. סמל האותנטיות, מתברר, ניתן רק לבירה שמיוצרת ללא מטרות רווח
יואב עלון מבר הנורמה ג'ין שבתל אביב מתקבל בברכה למחוזותינו עם טור בירה חדש, שיעשה לנו סדר בכל מה שקשור בבירה – בירת בוטיק, ייצור בירה, מי מבשל בירה ואיך. רק התחלנו וכבר מתברר שבשביל לעשות בירה דרושה אהבה
''סמיקלאוס היא בירה המיוצרת ביום אחד בשנה בלבד. יש לה ארומה מתקתקה-חריפה, אבל אל תטעו בה - אחרי חצי בקבוק, גם אתם תדמיינו שאתם בעליית גג בבלגיה...''. ניר בר-לב (היק-היק), נחשף לבירות חדשות (היק) בנורמה ג'ין
המנות הראשונות של נורמה ג'ין שמתפקדות כמנות בר הן מקוריות ומגניבות, ובאמת שכיף לאכול אותן תוך כדי לגימה ונענוע הישבן על הכסא הגבוה לצלילי המוסיקה. אבל כדי להוכיח לדייט שלי שבחרתי מקום מגניב ולא סתם עוד בר, הצעתי שינסה את סיבוב טעימת הבירות
ביסטרו בר נורמה ג'ין מציע ברקפסטים ובראנצ'ים בשישי-שבת בצהריים. במסגרת הארוחות מוצעות ווג'י נורמה ובוריטו ברקפסט - בוקר כמו שישראלים אוהבים, אינגליש ברקפסט - לאלה שלא מוותרים על בשר. לרעבים באמת מוצע בראנץ' משובח...
לאן נוסעים? שאל אותי הנהג, אותו אחד שהתמרמר על הכינוי 'הנהג' בכתבה קודמת ולכן ייקרא להלן 'הטייס'. לפלורנטין, בישרתי, למקום ממש שווה. לא תצטער שבאת למרות שכבר עשר בלילה ורק הרגע חזרת מהטייסת. יאללה, תעיף את הסרבל המגוחך הזה ונזוז.
ניתן הסבר מפורט על החומרים המשמשים בייצור בירה – מים, לתת, כישות, שמרים, סוגיהם השונים והשפעתם על הטעם המראה והארומה של הבירה
הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.